Mun on jaettava teille tämä lohikeiton ohje. Mielestäni ei
ole kalakeittoa joka sen maussa voittaisi. Tämä ei ole kevyemmästä päästä oleva
keitto mutta eihän sitä joka päivä tarvitse Koskenlaskijalla mässäillä.
Välillä haaveilen omasta pienestä kahvilasta ja tämä keitto
olisi ehdottomasti lounaslistalla. Tarjoilisin sen ontoksi kaiverretun
ruislimpun sisällä.
KOSKENLASKIJA-SAVULOHIKEITTO
n. 4 – 6 annosta
Näitä tarvitset:
6 keskikokoista perunaa
6 porkkanaa
1 sipuli
1 kasvisliemikuutio
n. 250 g savustettua lohta
1 pkt paprika Koskenlaskijaa
n. 1 dl maitoa
vettä
suolaa
6 porkkanaa
1 sipuli
1 kasvisliemikuutio
n. 250 g savustettua lohta
1 pkt paprika Koskenlaskijaa
n. 1 dl maitoa
vettä
suolaa
Ja näin se käy:
Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Kuori sipuli. Peitä
kasvikset vedellä ja laita ne kiehumaan. Vettä ei kannata laittaa enempää kuin
että ne juuri ja juuri peittävät kasvikset. Nakkaa mukaan kasvisliemikuutio ja
mausta ripauksella suolaa. Kun kasvikset ovat pehmenneet, sekoita sekaan paloiteltu
Koskenlaskija. Itse laitan kerralla koko paketin mutta juustoa voi laittaa vähemmän
jos maku tuntuu voimakkaalta. Kun juusto
on sulanut, kaada sekaan maito ja murenna lohi isohkoina paloina. Anna keiton
pulpahtaa pari kertaa mutta älä enää anna kiehua! Poimi kokonainen sipuli pois.
Tarkista keiton maku. Jos keitto on liian voimakasta, sitä voi laimentaa
maidolla. Jos keitto on liian mietoa, osta toinen paketti Koskenlaskijaa! Ja ei
muuta kuin herkuttelemaan!
Pihalla paistaa aurinko siniseltä taivaalta! Mun on ihan
pakko keittää itselleni mukillinen kaakaota ja mennä ulos nautiskelemaan. Näin
ihanaa ilmaa ei saa tuhlata neljän seinän sisällä!
Tätä keittoa ei voi syödä vain yhtä lautasellista! |
Tätäpä täytyykin joskus kokeilla. Tuo otsikko "Maailman paras kalakeitto" ainakin lupaa hyvää :) Ja eihän ruoka voi mennä pieleen jos siihen tulee reilusti koskenlaskijaa.
VastaaPoista=D No joo, keitossa on melkoinen määrä koskenlaskijaa =D Suosittelen kokeilemaan!
Poista