lauantai 12. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet herkut

Mihin nämä päivät oikein katoaa? Savuna ilmaan? Mä en oikeasti ymmärrä kuinka aika menee näin nopeasti. Joulu tuli ja meni ja vuosikin vaihtui. Mä en tehnyt yhtään uuden vuoden lupausta koska niitä ei tunnetusti tule pidettyä. Sen sijaan tein mieheni kanssa joululupauksen: Käymme vuonna 2013 vähintään kerran kuukaudessa ulkona syömässä!

Mieheni kanssa emme juokse baareissa ryyppäämässä emmekä törsää omaisuuksia uusiin vaatteisiin. Kahteen vuoteen emme ole matkustelleet joten eiköhän meille sallita pieniä hemmotteluhetkiä ja irtiottoja arjesta edes kerran kuussa. Yksi syy miksi haluan päästä ravintolaan syömään, on se että mielestäni meidän menu kotona jauhaa koko ajan samaa. Kaipaan ideoita!

Mulla on paha tapa alkaa harjoitella kotona ravintolassa syötyjä annoksia. Miehellä tulee varmaan vieläkin Beurre Blanc -kastike korvista. Pari vuotta sitten kokeilin luultavimmin kymmentä eri reseptiä onnistumatta tekemään yhtä kermaista ja täyteläistä kastiketta kuin Tampereen Saludissa sain paistettujen ahvenien kanssa. Uskaltaisinko vielä kokeilla? Edes kerran? Olisi ihana tarjota keväällä tuoreiden parsojen kanssa ahvenia ja viini-voikastiketta.

Kävimme jo viikko sitten Tampereen Pizzeria Napolissa. En laske tätä vielä tammikuun ravintolassa käynniksi vaikka sainkin maailman ihaninta pitsaa. Otin pitsaani pinjansiemieniä, rucolaa, tomaattia ja tuoremozzarellaa. Se oli taivaallista! Olemme käyneet useamman kerran Napolissa pitsalla ja koskaan syömässäni pitsassa ei ole ollut mitään moitteen sanaa. Ravintola palvelu on ystävällistä, salaattipöytä on oikein hyvä. Valitettavasti annoksiaan joutuu välillä odottamaan pidemmänkin aikaa, mutta me yleensä varaudumme siihen ja menemme syömään maailman parhaan pitsamme ajan kanssa.

Olemme jo sopineet tammikuun ravintolamme. Menemme syömään Stefan's Steak Houseen. Emme ole vielä kertaakaan käyneet siellä joten nyt on hyvä syy kokeilla mitä herkkuja heillä on tarjota. Nyt minulle tuli ruuasta puhumisesta niin kova nälkä että joudun laittamaan teeveden kiehumaan ja katsomaan itselleni jotain pientä syötävää. Oikein hyvää uutta vuotta lukijoilleni!

Jouluherkkuja: mätiä ja smetanaa. Ostin itselleni joululahjaksi Grapponian jälkiruokakulhot jotka tulivat heti jouluna käyttöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti