sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

VIRKATUT SUKAT - KAKSI KAUNISTA MALLIA

Virkatut sukat

Virkatut villasukat

Virkattujen sukkien kantapää

 

Virkkasin kahdet ihastuttavat sukat merinosukkalangasta. Punaiset ovat Bianca Boonstran Samhain Sock -sukat. Virkkasin sukat Handun fingering-paksuisesta käsinvärjätystä merinosukkalangasta, jota olen hartaudella marinoinut useamman vuoden. Olen tainnut ostaa langat joskus Tampereen kässämessuilta, enkä ole raskinut käyttää niitä ennen kuin nyt. Lankanahan tuo Handun ohut sukkalanka oli aivan ihanaa ja jokaisen pennin tai sentin arvoista. 

 

Sukat virkattiin varpaista aloittaen ja pariin kului yhteensä 100g. Koska jalkani on siro 40, sukkien varret jäivät hieman lyhemmiksi. Ohje oli muuten hyvä, mutta näissä sukissa oli hieman haastava kantapää, jonka virkkasin moneen kertaan, että sain silmukat täsmäämään. Sukat ovat kauniit vaikka kantapää onkin vähän erikoinen.


Samhain Socks

 

Samhain Sock -sukkien ohje löytyy Inside Crochet -lehdestä nro. 118. Inside Crochet on brittiläinen virkkauslehti, jota ei myydä Suomessa irtonumerona. Olen tilannut sitä vuoden paperilehtenä ja tilaukseni päättyi juuri. Olen nyt kahden vaiheilla, että uusinko tilausta vai en. Vaikka lehti on ihana, nämä sukat ovat ainoat jotka olen lehdestä tehnyt. Lisäksi tilaukseni viimeinen numero hukkui postissa ja se harmittaa pirskatisti.

 

 Virkattuja sukkia

 Virkattujen sukkien varret

 

Löysin pari vuotta sitten kirppikseltä vyyhdin Malabrigon Sockia, jolla taisi olla hintaa kolmisen euroa. Nyt virkkasin tästä lankaihanuudesta sukat äidilleni. Vaikka sukat näyttävät kovasti samalta kuin nuo aikaisemmat, niin nämä ovat Drops Designin Blue Thunder -sukat. Näissä ei ole Samhain Sock -sukkiin muuta eroa kuin kuviossa on yksi pylväs enemmän ja erilailla virkattu kantapää, joka on kymmenen kertaa parempi! 

 

Blue Thunder sukat virkataan myös varpaista aloittaen ja koska äidilläni on siro 38-koon jalka, 100 g vyyhdistä sain huomattavasti pidempi vartiset sukat ja lankaa jäikin vielä. En uskaltanut vetää näitä paria numeroa liian pieniä sukkia jalkaani, joten poikani lainasi jalkojaan kuviin, mutta sukat olivat hänelle hieman isot. Suosittelen kuitenkin lämpimästi kokeileen sukkien ohjetta. Se oli hyvä ja sukat ovat kauniit.

Blue Thunder sukkien ohjeen löydät täältä: Blue Thunder sukat.

 

Virkatut sukat Blue Thunder

Virkattujen sukkien kantapää

En käytä muita sukkia kuin villasukkia, joten olen aikaisemminkin virkannut niitä. Varrettomat sukat, jotka olen jo kävellyt puhki ja ns. perusvillasukat löydät täältä: Virkatut Villasukat - kaksi erimallia.

Novitan Nalle-langasta virkatut pitsisukat löydät täältä: Virkatut Pitsisukat.

Ja viimeisenä mutta ei tosiaankaan vähäisempänä, seiskaveikasta virkatut ihanat Marja-aronia -sukat löydät täältä: Virkatut Marja-aroniat -sukat.

 

Tavataan taas ensi viikolla! Ajattelin esitellä silloin, mitä olen värjännyt koulun värjäysjaksolla.
Mukavaa pääsiäistä!


Virkattuja sukkia

5 kommenttia:

 1. Hirmuisen nätit sukat! Kummatkin. :)

  VastaaPoista
 2. Sirot ja suloiset sukat! Wau! Mulla on vieläkin se kantapään opettelu edessä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Jos multa kysytään, niin virkatun kantapään tekeminen on paljon helpompaa kuin neulotun =)

   Poista
 3. Eipä ole tullut mieleenikään, että sukatkin voi virkata! Mutta tottakai. Kauniita ovat ♥

  VastaaPoista