lauantai 30. marraskuuta 2019

VIRKATUT PITSISUKAT


Virkkasin itselleni pitsisukat, joiden ohjeen löysin vanhasta Novitan sukkalehdestä. Mallin nimi on Päiväunia ja ne virkataan Novitan Nalle-langasta. Ainoa Nalle-lanka, jota löysin varastoistani, oli isoäitini aarre, jossa oli Helsingin villakehräämön vyötteet. Ohjeen mukaan lankaa olisi pitänyt olla 150 grammaa, mutta ajattelin, että yksi kerä saa riittää. En tosin huomannut punnata kerää ja se olikin vajaa, joten 90 grammasta sain lyhytvartiset sukat.


Sukkien ohje on kirjoitettu 38/39 koolle, mutta jatkoin kuvioita sen verran, että sain sirot 40 koon sukat. Sukat virkattiin kärjestä alkaen ja ensimmäisiä sukkia virkatessa en huomannut, että kerroksenvaihtumiskohta siirtyy aina työn edetessä ja ensimmäisessä sukassa varsi lähti nilkasta sivulle sen sijaan, että olisi noussut ylös. Toista sukkaa virkatessa osasin jo varautua tähän ja siirryin kantapääaukkoa varten pari mallikertaa sivummalle. Nämä oli kolmannet sukat, jotka virkkasin ja kaikissa sukissa on erilainen kantapää. Näissä se virkattiin viimeiseksi kaventaen niin pitkään, että jäljellä oli pieni aukko, joka myöhemmin ommeltiin umpeen. Taisin lopettaa kaventamisen, kun jäljellä oli enää kuusi tai kahdeksan silmukkaa. Mallina Päiväuni-sukat ovat kauniit ja ihanan helpot virkata. Kuvion oppii melko nopeasti ulkoa ja sen jälkeen saakin katsella vaikka Netflixiä samalla, kun sukka syntyy melkein kuin itsestään. Taidan tehdä joskus vielä toiset, mutta hieman erivärisinä.


Jos haluat virkata sukat itsellesi, niin ohjeen niihin löydät Novitaknitsistä. Tässä linkki sukkaohjeeseen.
4 kommenttia:

 1. Kivat sukat olet tehnyt. Itse en ole sukkia virkannut, mutta muutamat tossut kylläkin. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Suosittelen kokeilemaan sukkien virkkausta! Ihan ensimmäisenä virkkaamani varrettomat villasukat ovat ehkä olleet mukavimmat jalassa. Virkkasin itselleni yhdet Nallesta ja Ukkokullalle seiskaveikasta =)

   Poista
 2. Kauniit. Nuo sukat olisi täydelliset joulunpyhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa <3 Näistä tuli ihan selvästi juhlasukat, kun ovat niin sievät =)

   Poista