lauantai 5. toukokuuta 2018

VIRKATTU KUKKAKRANSSI IKKUNAAN


 "Se miten hyvä koti on, ei riipu rikkaudesta, eikä väljyydestä, eikä kauneudesta, eikä ylellisyydestä. Kaikki riippuu äidistä."
 - George W. E. Russell
Tänä vuonna äitini saa äitienpäivälahjaksi ikkunaan ripustettavan kukkakranssin, jonka keskellä kimaltelee vuosia sitten askartelukaupasta löytynyt kristallisydän. Meillä on perinteisesti poimittu valkovuokkoja äidille, joten virkkasin niitä nyt kranssiin vaikka ne taitavatkin näyttää vähän enemmän omenapuun kukilta.


Kranssin pohjana on metallinen sydän, jonka ajattelin ensin maalata valkoiseksi, mutta mielestäni metallin värinen hukkuu lehtien sekaan paremmin. Virkkasin kehikkoon kaksi lehtiköynnöstä ja kukkia kirppikseltä löytyneistä vanhoista puuvilla langoista 1,5 mm koukulla. Köynnöksen ohjeet ovat muunnelma Caitlin Sainion 100 virkattua pitsikukkaa -kirjan lehtiköynnöksestä, mutta kukkani olen tehnyt omalla ohjeella, joka on hyvin lähellä samasta kirjasta löytyvää pellavan kukkaa. 
Virkkasin ensin kaikki osat valmiiksi, pingotin ne ja sen jälkeen aloin koota kranssia. Kieputin köynnökset ensin metallinsydämen ympärille ja sen jälkeen ompelin ne pienillä pistoilla kiinni. Ompelin ensin yhden kukan toiselle puolelle kranssia ja sen toiselle puolelle toisen kukan, jotta sain kranssista kaksipuolisen. Viimeiseksi ripustin sydän kristallin siimalla sydämen keskelle ja pyöritin siiman ympärille vielä köynnöksen päät. Ripustusnaruksi laitoin myös siimaa.
  

Mielestäni kranssista tuli aivan ihana ja tämä valmistui yllättävän nopeasti, kun yhtenä iltana virkkasin köynnökset ja toisena kukat. Yksi ilta meni kokoamiseen. Olen aina ommellut kaikki kukat kiinni, mutta ensimmäisen kerran olen sitä mieltä, että ne saisi ehkä liimalla paremmin tai ainakin helpommin kiinni. Liimalla voisi myös hieman kääntää lehtiä pysymään pystyssä, sillä nyt ne ovat just niin kuin itse haluavat. Googlettamalla löysin samantyylisiä metallisydämiä mm. Paapolta ja Lankavalta. Omani ostin muistaakseni askarteluliikeestä.
10 kommenttia: