perjantai 19. helmikuuta 2016

SilkkitäkitEhdin jo luulla, etten pääse ollenkaan esittelemään meidän uusia, aivan ihania täkkejä. Aurinko on leikkinyt piiloleikkiä harmaan pilvimassan takana eikä kuvaaminen meidän olohuoneessa onnistu kuin auringon paisteella. Vihdoin ja viimein se uskaltautui esiin ja pääsin ottamaan kuvat näistä. Ystäväni vinkkasi minulle, että eräässä Fb-ryhmässä oli 50-luvun silkkipeitot lahjoitettavana. Ihan ilmaiseksi en täkkejä kehdannut ottaa, vaikka kahvipaketilla lunastetut aarteet olivatkin mielestäni lähes ilmaiset. Peitot ovat todella hyvässä kunnossa ja varmasti kaksi kertaa paksummat kuin aikaisemmat peittomme.

Onhan näitä vanhoja täkkejä siunaantunut vuosien varrella muutamia, mutta eivät nämä ole olleet tarpeettomana. Suomen ilmastossa ja omakotitalossa, näille on paljon käyttöä. Meillä on kylmät lattiat, joten lapset monesti leikkiävät täkkien päällä ja niiden alle on ihana piiloutua, kun pihalla paukkuu pakkanen. Ne mitkä eivät mahdu kaappiin, ovat sohvilla torkkupeittoina ja sukulaisilta haalituilla vanhoilla vilteillä me taas suojaamme huonekaluja koirien kynsiltä. Kirjastohuoneen sohvakangashan on jo rikki monesta kohtaa, kun siinä on tassuteltu.

Sunnuntaina tapaamme mattojen merkeissä. Sain viimeisenkin maton viimeisteltyä ja elämäni ensimmäiset, kangaspuilla kudotut matot ovat valmiit. Vaikka olenkin muutaman kerran niitä Instassa vilauttanut, niiden esittely täällä blogin puolella jännittää ihan mielettömästi! Nähdään taas pyhänä! Ihanaa viikonloppua!
 

24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä en ymmärrä miten nämä voi olla näin paksut! Meidän aikaisemmat eivät ole puoliksikaan näin paksuja kuin nämä. En sitten tiedä, että olisiko niitä pesty niin moneen kertaan, että täytteet olisivat litistyneet ja näitä pidetty vähän parempina peittoina =)

   Poista
 2. Niin oleellisen näköiset. Kuin kuninkaallisten peitot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä =) Kyl näiden alla kelpaa kölliä =) Tuo pinta on kyl upea kun on tuollainen kuvioton. Muissa täkeissähän on vähän kuviota, eikä ne ole ihan näin silkkisen tuntuisiakaan kuin nämä. Aivan ihanat <3

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No on! Näiden alla on varmasti ihanaa unelmoida ja haaveilla kesästä =)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä en ymmärrä, että miten mä löydän vain näitä keltaisia täkkejä? Yksi noista on mun mummolasta, toinen taas mun hyvän ystävän mummon vanha (hän oli painamassa sitä kaatopaikalle, mutta onneksi ehdin pelastaan täkkivanhuksen)ja pari muuta on kirppikseltä. Olisi ihanaa löytää joku oikein räiskyvän punainen tai sellainen smaragdin vihreä <3

   Poista
 5. Oi miten ne kiiltää :) Hyvän löydön teki kaverisi! Hieno kokoelma, minulla on vasta alussa. Kaksi kuviollista täkkiä vasta kasassa, toisen niistä olen tehnyt vanhasta makuupussista purkamalla vetskarin pois. Sen alla itse asiassa istuskelen tässä sohvalla nytkin. Tällä hetkellä himoitsisin minäkin ehkä juuri yksivärisiä täkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla aurinko, mikö kimaltelee täkkien pinnassa =) Sen valo on kyl niin ihana <3

   Vanhat makuupussit on kyl kans ihania! Meillä on yksi, josta on vetoketju mennyt rikki ja oon miettinyt, että pitäisikö mun tehdä samanlailla kuin sä, että ottaisin sen kokonaan pois vai koitanko korjata. Se makuupussi on kuitenkin muuten aivan unelma. Semmoinen pehmeä ja paksu. Epäilen, että se on tasan kaksi kertaa pesty =)

   Mä haluaisin kans lisää niitä värikkäitä, kuviollisia täkkejä. Meillä on niitä näiden lisäksi muistaakseni kolme tai neljä eli ainakin parille olisi vielä tilaa =D

   Poista
 6. Loistava löytö ♥ Nämä ovat parhaita torkkupeittoja ja keltainen väri aivan mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mun ystävä bongas nämä <3 Nämä on kyl aivan ihania päikkäripeittoja, kun ne painavat niin paljon, että laskeutuvat päälle ja luovat sellaisen lämpimän ja turvallisen pesän =) Ei nyky ajan fleesepeitot ole lähelläkään näiden veroisia!

   Poista
 7. Kyllä ovat kauniita!
  Olen samaa mieltä että vaikka täkkejä olisi kuinka monta, niin ne ovat tarpeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Meillä on näiden vanhojen täkkien lisäksi muutama uudempi peitto, mutta on ne kyl niin tylsiä, kun ovat valkoisia ja vielä niin ohuita. Onneksi niiden päälle voi vetää värikkäitä pussilakanoita suojaksi! Eihän se niitä lämpimämmäksi tee, mutta näyttävät ainakin paljon paremmilta =)

   Poista
 8. Jei, ihanat täkit. Ne pääty niin oikeeseen kotiin. :)
  Terkuin, Heta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Sun kommentti oli päätynyt roskiin ja vasta huomasin sen sieltä. Pahoitteluni siis myöhäisestä vastauksesta =)

   Kiitos, kun vinkkasit täkeistä <3 Ne on aivan ihanat <3

   Poista
 9. Upeita täkkejä, nuo on nukkuessa niin mukavia, painavat just sopivasti jotta nukkuja näkee iloisia unia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Käytettiinköhän entisaikoina reunapitsilakanoita juuri näiden peittojen kanssa? Muistaakseni Vaahteranmäen Eemelissä lapset nukkui tällaisen silkkitäkin alla ja siihen päälle oli sievästi käännetty lakanan reuna <3 Musta tuntuu niin oudolta ajatukselta, että näin upea peitto piilotettaisiin pussilakana sisään. Mun pitääkin selata vanhoja kirjoja, että löytyiskö niistä ohjeita vuoteenpetaamiseen =)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos =) Ne on kyl aivan ihania <3 Onneksi näitä on säästynyt edes muutamia, eikä ihan kaikkia ole kannettu kaatopaikalle =)

   Poista
 11. Mulla on aivan samanlaiset :) ovat niiiiin ihanat,etsin tässä turkoosia samanmoista,taitaa olla toivotonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyl ihania <3 Ja älä luovu toivosta! Mä löysin vähän aikaa sitten kirppikseltä mintunvihreät =)

   Poista