sunnuntai 16. elokuuta 2015

Oi ihana elokuu!

"Monet ihmiset jäävät onnesta osattomiksi: eivät siksi, etteivätkö he löytäisi sitä, vaan siksi, että he eivät pysähdy nauttimaan siitä."  
- William Feather


Mikä sateinen kesä? Mikä kylmä ja kolea heinäkuu? Mieleeni ei muistu kuin tämä ihana aurinkoinen ja paahteinen elokuu. Viimeiset kaksi viikkoa ovat korvanneet koko kurjan alkukesän ja tämä on ollut maailman ihanin kuukausi. Olen nauttinut sydämeni kyllyydestä näistä ihanista päivistä. Vaikka aurinko on paistanut siniseltä taivaalta, välillä polttavan kuumasti, ilmassa on silti ollut jo elokuun raikkautta ja varsinkin tuulesta huomaa, että olemme menossa kohti syksyä. Aikaisemmin suunnittelemani parin viikon loma venyi näiden ihanien, aurinkoisten ilmojen vuoksi vielä viikolla. Ikävä blogin pariin alkoi kuitenkin olla jo niin kova, etten pystynyt enää pysymään poissa. 

Ihan niin paljoa en ole tehnyt mitä suunnittelin. Luin vain yhden kirjan, mutta olen kuivattanut talveksi kohtuulliset varastot nokkosta, lipstikkaa ja minttua. Olen hukannut sitruunamelissat ja oletettavasti ne ovat nyt jonkun toisen yrtin kanssa sekaisin. Olen poiminut, perannut ja pakastanut mustikkaa ja vadelmaa kyllästymiseen asti. Olen keitellyt kaksitoista litraa hilloa ja syönyt mansikoita niin paljon, että niistä tuli huono olo. Muutama viikko ilman nettiä ja sosiaalista mediaa teki hyvää ja ajattelin jatkossakin hieman karsia niiden käyttöä, sillä elämä on jossain ihan muualla kuin täällä koneella.

Viimeiset viikot olen istunut käsitöideni kanssa terassimme rottinkinurkkauksessa kukkieni ympäröimänä ja nauttinut hetken omasta rauhasta keskellä touhukasta päivää. Se on ollut aivan ihana paikka istua ja virkata pikkuväen nukkuessa päiväunia. Poikamme ovat jo oppineet, että herätessään, he töpsöttävät suoraan avoimen ikkunan eteen huhuilemaan minua. Ei ole sellaista murhetta, joka ei mielestäni hälvenisi, kun katselen pihaamme ja tuulessa heiluvia silkkiunikoita. Molemmat poikamme käyvät parhaillaan hieman haastavaa kasvukauttaan ja olisin varmasti hukassa ilman kukkiani ja käsitöitä. Tartuin pitkästä aikaa kutimiin ja neuloin pojille aamutossut. Esittelen ne teille ensi viikolla omassa postauksessaan. Puoli vuotta sitten hovikuvaajalleni lupaamani virkatut tennarit ovat valmiina ja kohta pääsen päättelemään uusia lasinalusiamme.

Sydämellinen kiitos teille ihanista kommenteista, joita jätitte edelliseen postaukseeni. Teitte minut niillä äärimmäisen onnelliseksi! Tästä syksystä on tulossa hieno ja minulla on mielessä kaikkea kivaa. Nautitaan yhdessä näistä päivistä! Ihanaa, aurinkoista sunnuntaina!

8 kommenttia:

 1. Voi miten ihanat kuvat. Jännä kyllä miten sateinen alkukesä pyyhkiytyykin nopeasti mielestä kun saatiin näin lämmin ja aurinkoinen elokuu. Tykkään myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Harmi vain että koulut ehti alkaa. Ei käy pieniä koululaisia kateeksi kun istuvat kuumassa luokkahuoneessa ja pihalla olisi niin paljon tekemistä. Toivottavasti opettajat säälii edes vähän läksyissä =)

   Poista
 2. Elokuu on kesän paras kuukausi, ei ole liian kuumaa ja satoa saa runsaasti niin ja kehäkukat kukkivat, ne on kesän parhaita kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kehäkukkaa ympäri pihaa, kun se on niin kaunis ♡ Toivottavasti ne kukkivat tänäkin kesänä yhtä ahkerasti. Mulla kävi taas vanhanaikaisesti, etten huomannut kastella kasvimaata helteiden alettua ja se on nyt ihan kuivunut. Ainakin herneet on menetetty, mutta toivottavasti ei muuta. Koskahan sitä oppii virheistään =)

   Poista
 3. Hymy nousi korviin asti kuviasi katsellessa. Aurinkoista syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos =) Toivottavasti saamme vielä hetken nauttia kesästä ♡

   Poista