keskiviikko 19. elokuuta 2015

Pienet, sievät töppöset Novitan ja Susanna Vennon yhteistyömallistosta

"Jos olette oikein kiltisti, niin pidetään jäätelökekkerit teltassa. Äiti tarvitsee näistä tossuista ihan oikeasti hyvät kuvat."
Kahden vilkkaan pikkupojan kuvaaminen oli juuri niin haastavaa kuin pelkäsinkin.


Sain Novitalta ihastuttavan yhteydenoton ja minulle tarjottiin Novitan ja Susanna Vennon yhteistyömallistosta maistiaisia. Enhän minä toki kieltäytynyt sellaisesta kunniasta vaan jännityksellä jäin odottamaan mitä oli tulossa. Posti toi minulle pehmoisen paketin, josta paljastui tuttua ja turvallista seiskaveikkaa ja ihanan pehmoista Alpaca Woolia (alpakka 50% ja lampaanvilla 50%). Yllätys oli melkoinen, kun syliini tupsahti myös Susanna Vennon suunnittelemien töppösten ohje, joissa oli virkatut pohjat ja neulotut varret. En ole neulonut pariin vuoteen, enkä osaa oikein muuta tehdä kuin säärystimiä ja kaulaliinoja, joten ajatus kutimiin tarttumisesta suoraan sanottuna hirvitti, mutta haasteisiin on tartuttava ja ainahan voin oppia uutta.

Hieman nettilomani katkesi, kun jouduin googlettamaan, että mikä on silmukan kierto ja kuinka se tehdään. Ensimmäisellä yrittämällä aloin virkata kutimilla ja jouduin tekemään elämäni ensimmäisen testitilkun ihan vain sen takia, että sain muistella nurjan neulomista. Varmasti sanomattakin selvää, että päädyin tekemään lapsen töppöset aikuisten sijaan, mutta onneksi ne olivat juuri sopivan kokoiset kuopuksellemme. Hiemanhan töppösten teko meni taas purkajaisiksi, mutta sain kuin sainkin ne valmiiksi ja uskotteko kuinka ylpeä olen niistä! Ne ovat niin hienot ja minä olen ne neulonut! Hiemanhan kädenjälkeni muistuttaa ala-asteikäisen jälkeä, mutta puolustuksekseni voin varmasti sanoa, että neulon todella harvoin.

Töppösten ohje oli ihana. Virkattu pohja oli hyvän muotoinen ja helppo virkata. Vaikka en ole paljoa neulonut, osasin tehdä varretkin, vaikka kyllähän minulla näiden parissa pari viikkoa taisi pyörähtää, kun seuraavana päivänä purin sen, mitä edellisenä olin neulonut. Neulomaan en vieläkään oppinut, mutta viimeisellä purkauskerralla opin jo laskemaan kerroksia niin, että sain korjattua virheeni ilman koko tossun purkamista. Vaikka purin töppöset todella moneen kertaan, ei lanka rispaantunut niin kuin langoilla tuppaa välillä olla tapana. Muutenkin alpakka-villalanka oli aivan ihanaa käsitellä. Se oli niin pehmoista, että sitä oli pakko vähän väliä puristella ja painella poskea vasten. Lankaa jäi sen verran mukavasti, että voin tehdä niistä itselleni jotain, mutta nyt tartun koukkuun. 

En huomioinut, että millaisen myrskyn nostatin kun tein kuopuksellemme töppöset. Esikoiselle oli melkoinen shokki, että äiti neuloo pikkuveljelle töppöset eikä hänelle. Ei auttanut muu kuin neuloa toiset samanlaiset hieman isompana, joita sain purkaa jälleen muutaman kerran. Kun ne olivat viimein valmiit, esikoinen ei suostunut edes kokeilemaan niitä. Onneksi 3-vuotiaan mieli muuttuu melko nopeaan ja töppöset olivatkin seuraavana päivän niin hienot, että niitä piti esitellä isälle ja kuviinkin pikkuväki suostui omenoiden ja rusinoiden voimin. Ehkä seuraavalla kerralla saan hieman hymyäkin poikien huulille. Nyt minun pitää alkaa suunnitella niitä jäätelökekkereitä. Pojat ovat kekkerinsä ansainneet!


Lämmin kiitos Novitalle ihanista langoista ja Susanna Vennolle hienoista töppösistä! 
Töppösten ohje löytyy Novita Syksy 2015 -lehdestä, joka on jo ilmestynyt kauppoihin.

14 kommenttia:

 1. Suloiset tossut ja ihania kuviakin olet saanut napattua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tossut on kyl hienot! Nyt kun osaan ohjeen, niin voisin tehdä jossain välissä vaikka toiset =)

   Poista
 2. Vekkulit tossut! Kivasti kuvasit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Mä olen niin hyvillä mielin, että sain pojat pysymään kuvauksen ajan paikallaan. Sanomattakin selvää että kun omenat oli syöty, ei poikia näkynyt =)

   Poista
 3. Nätit tossut! Itselläni eka lapsen tossu valmis, jäi jumittaan toisen aloitus :D Mutta ehkä jonain päivänä.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mulla on se paha vika, että en osaa tehdä kuin yhtä työtä kerralla. Alan panikoida, jos kaksi työtä on samaan aikaan kesken. Töppöset kun tulivat valmiiksi, pääsin taas uuden kimppuun ja suunnittelen seuraavaa =)

   Poista
 4. Ihanat on tossut ja ihanat on pojatkin, lahjonta on se paras keino saada pienet miehet paikalleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mä aina ihastelen toisten blogeissa söpöjä lapsikuvia ja ihmettelen, että kuinka ne pysyy niin nätisti paikoillaan. Ilman omenoita meidän pojista ei näkyisi kuvissa kuin vilahdus =)

   Poista
 5. Hienot tossut ja kuvat. Tosi suloiset pojat! :) Olisi kiva, jos itsekin saisi aikaiseksi tehdä jotain uusimmasta Novitasta. Susanna Vennon suunnittelema mekko olisi ihana tehdä tytölle joulukuun alun yksvee juhliin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Se mekko on kyl ihana! Katselin sitä kans kuvissa ja vasta sitten muistin, että eihän meillä olisi sille käyttäjää =)

   Poista
 6. Nämä on tosi kivat ja sopivat hienosti lapsille. Hyvää työtä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä meinasin muutaman kerran luovuttaa, kun ei meinannut mun neulomisesta tulla mitään. Loppufiilis oli kyl kaiken purkamisen ja uudelleen yrittämisen arvoista! Uuden oppiminen on aina yhtä hienoa =)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos =) Ja nyt kun osaan tehdä näitä, voisin tehdä vaikka parit lisää =)

   Poista