Meillä on tänään ruokalistalla kanttarellirisottoa. Juoksin kesällä suuren masuni kanssa metsässä sienien perässä ja pakastin osan saaliista talven varalle. Kanttarelleja ei ole paljoa mutta emmeköhän saa niistä muutaman risoton tai kastikkeen tehtyä.
Teen risoton aina tämän ohjeen mukaan. Kanttarellirisotto sopii myös paistetun kuhan tai ahvenien lisukkeeksi. Mikäli kaapista ei löydy valkoviiniä, sen voi korvata kasvisliemellä. Niin teen minäkin tänään.
KANTTARELLIRISOTTO JA PAISTETTU HALLOUMIJUUSTO
2-4 annosta
Näitä tarvitset risottoon:
5 dl kasvislientä
½ sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ dl valkoviiniä
2 dl risotto riisiä
150g – 200g paistettuja kanttarelleja
ripaus valkopippuria
50 g parmesan juustoa raastettuna
paistamiseen oliiviöljyä
½ sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ dl valkoviiniä
2 dl risotto riisiä
150g – 200g paistettuja kanttarelleja
ripaus valkopippuria
50 g parmesan juustoa raastettuna
paistamiseen oliiviöljyä
Lisäksi:
1-2 pkt Halloumia
Ja näin se käy:
Kuullota pilkottu sipuli öljyssä. Lisää murskatut
valkosipulin kynnet ja riisi. Lisää valkoviini kun riisit ovat läpikuultavia.
Viinin imeydyttyä, lisää kasvislientä pienissä erissä. Sekoittele tiuhaan. Kun
puolet kasvisliemestä on lisätty, lisää paistetut sienet. Kun riisit ovat
kypsiä mausta valkopippurilla ja sekoita joukkoon parmesan.
Viipaloi halloum n. 1 sentin viipaleiksi ja paista kuumalla
pannulla oliiviöljyssä.
Kanttarellirisottoa ja paistettua halloumijuustoa. Aivan ihanan makuista! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti