Tämä kakku on kaiken vaivan arvoinen. Valkuaiset jaksaa erotella kieli poskessa kun tietää millainen lopputulos odottaa. En ole tehnyt kakkua kuin gluteenittomista jauhoista enkä valitettavasti osaa varmaksi sanoa kuinka paljon tavallisia vehnäjauhoja pitää laittaa. Ehkä hieman enemmän? Korvasin viimeksi puolet voista margariinilla. Ajatuksenani oli tehdä kakusta hieman kevyempi. Se oli ehkä hieman naurettava ajatus, kun ottaa huomioon että kakkuun on menee 2,5 levyä suklaata! Huomaamattani olen syönyt neljänneksen kakusta. Näenköhän suklaisia unia ensi yönä?
TAIVAALLISEN HYVÄ, LÄHES TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU
Näitä tarvitset pohjaa varten:
5 munaa
2 dl sokeria
0,25 tl suolaa
1,5 dl jauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilja-aromia
150 g voita
300 g taloussuklaata
0,5 dl maitoa
5 munaa
2 dl sokeria
0,25 tl suolaa
1,5 dl jauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilja-aromia
150 g voita
300 g taloussuklaata
0,5 dl maitoa
Ja näin se käy:
Sulata voi vesihauteessa ja sulata joukkoon suklaa pala kerrallaan. Sekoita koko ajan. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset ja 0,5 dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vaahdota erillisessä astiassa keltuaiset ja loput sokerit vaahdoksi. Sekoita keltuaisten joukkoon suola ja vanilja-aromi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne vuorotellen sulatetun suklaan kanssa keltuaisvaahtoon. Sekoita joukkoon maito. Yhdistä valkuaisvaahto ja muu taikina varovaisesti keskenään. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 60 min. Kokeile tulitikulla kypsyys. Anna seisahtaa hetki ennen kumoamista.
Sulata voi vesihauteessa ja sulata joukkoon suklaa pala kerrallaan. Sekoita koko ajan. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset ja 0,5 dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vaahdota erillisessä astiassa keltuaiset ja loput sokerit vaahdoksi. Sekoita keltuaisten joukkoon suola ja vanilja-aromi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne vuorotellen sulatetun suklaan kanssa keltuaisvaahtoon. Sekoita joukkoon maito. Yhdistä valkuaisvaahto ja muu taikina varovaisesti keskenään. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 60 min. Kokeile tulitikulla kypsyys. Anna seisahtaa hetki ennen kumoamista.
SUPER SUKLAAKAKKU ( Suklaavaahtotäyte, suklaakuorrute )
Tarvitset:
100 g voita
200 g taloussuklaata
2,5 dl kermaa
2,5 rkl tomusokeria
4 tl kaakaojauhetta
100 g voita
200 g taloussuklaata
2,5 dl kermaa
2,5 rkl tomusokeria
4 tl kaakaojauhetta
Kostuttamiseen sitruunamehua
Sekoita vesihauteessa sulaneeseen voihin suklaa pala kerrallaan. Sekoita koko ajan. Kun suklaa on sulanut, anna jäähtyä hieman. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen tai neljään osaan. Kostuta se laimennetulla sitruunamehulla (n. 1/3 sitruunamehua, 2/3 vettä). Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Täytä kakku kaakaosuklaalla ja kuorruta sulatetulla suklaalla. Anna maustua mielellään seuraavaan päivään. Koristele tomusokerilla.
Suklaakakku suklaavaahdolla ja suklaakuorrutteella. Suklaata suun täydeltä! |
KERMA-BANAANI SUKLAAKAKKU
Tarvitset:
5 – 6 Banaania
5 dl kermaa
4 rkl tomusokeria (makeuta oman maun mukaan)
5 – 6 Banaania
5 dl kermaa
4 rkl tomusokeria (makeuta oman maun mukaan)
Kostuttamiseen sitruunamehua
Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen tai neljään osaan. Kostuta se laimennetulla sitruunamehulla (n. 1/3 sitruunamehua, 2/3 vettä). Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon tomusokeri. Murskaa banaanit joku käsin tai koneella. Laita kerrokseen aina ensin banaania ja sen päälle kermaa. Kuorruta kakku kermalla. Koristele suklaarouheella.
Suklaakakku kerma-banaani täytteellä. Tämä versio huperi nopeasti vieraiden suihin poikani 1-vuotis syntymäpäivillä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti