torstai 15. marraskuuta 2012

Toffeemarenkeja

Ensilumi tuli maahan ja suli ihan yhtä nopeasti kuin aina ennenkin. Se hyvä puoli näissä lumettomissa alkutalvissa on, että tämmöinen hieman laiskempi haravoija saa pihahommiinsa lisäaikaa vielä pitkälle marraskuuhun. Mun on myönnettävä että vasta viime viikolla saimme viimeiset lehdet haravoitua pihasta. Luultavimmin sateinen kesä ja syksy ovat vaikuttanut siihen ettei ole oikein tehnyt mieli mennä kuopsuttaan puutarhaan. Mutta mun on myönnettävä, mä odotan lunta!

Lapsen saamisen myötä mä olen alkanut leipoa ja kokeilin ekan kerran tehdä itse marenkeja. Suklaata ei oikein tehnyt mieli joten mies ehdotti toffeeta. Mä kauhistelin, että hulluko se on? Toffeeta ja marenkia kimpassa? Kuinka makeita niistä oikein tulee? Onneksi kokeilin. Ne ovat aivan taivaallisia! Mun on pakko jakaa tää resepti teille.


Toffeemarengit

Toffee
n. 1 rkl voita
2 dl sokeria
2 dl kermaa

Sulata voi pannussa ja sekoita siihen sokeri ja kerma. Sekoittele seosta pannulla kunnes se on vaaleanruskeaa. Kaada seos kulhoon.

Valkuaisvaahto
4 munan valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl maissijauhoja (Maizena)
3-4 tl sitruunamehua.

Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.
Erottele valkuaiset. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista. Sekoita maissijauhot loppuun sokeriin ja vatkaa se valkuaisvaahdon sekaan. Jatka vatkaamista niin kauan kunnes vaahto on kiiltävää ja pysyy kulhossa. Sekoita joukkoon sitruunamehu.

Riko osittain kovettunut toffee haarukalla muruksi. Kääntele toffee varovaisesti valkuaisvaahdon sekaan. Mä tykkään jättää toffeen raidoiksi eli käännän vain pari kertaa seosta.

Lusikoi leivinpaperilla päällystetylle pellille haluamasi kokoisia marenkikasoja. Mä saan vaahdosta n. 10 kpl marenkeja. Tällöin ne ovat sopivan kokoisia mahtumaan meidän piparipurkkiin.
Paista marenkeja uunin keskitasossa n. 2 tuntia. Mä jätän marengit vielä yön yli uuniin seisomaan jotta kovettuvat kunnolla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti