sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

VIRKATTUA RAUHAA - CROCHET FOR PEACE CAL 2

 


Kerroin reilu kuukausi sitten, että osallistun Instagramissa käynnissä olevaan Crochet For Peace Caliin ja olen virkannut seuraavat kolme palaa valmiiksi. Crochet For Peace Cal on yhteisvirkkausprojekti, jossa levitetään rauhaa ympäri maailman näinä levottomina aikoina. Sitä vetää Instagramissa Alessia Alessiafiberart- ja Yvonne Bokkyshome-tilien takaa.

Calissa on yhdeksän palaa ja yksi bonuspala. Joka viikko julkaistaan yhden palan ohje. Kun pala on virkattu, siitä voi halutessaan julkaista kuvan Instagramissa ja mukaan liitetään jokin rauhan tervehdys. Monesti tämä onkin ollut vaikeampi tehtävä kuin itse palan virkkaus. Olen liittänyt mukaan aina jonkun sitaatin, mutta sellaisen mitä muut eivät ole vielä käyttäneet on ollut vaikea keksiä!

Esittelin aikaisemmin Calin kolme ensimmäistä palaa ja nyt esittelen kolme seuraavaa. Olen virkannut kaikki nämä palat nelosen koukulla Dropsin Muskat -langasta, joka on lempparilankani.

 

Crocodile Stitch Afghan Block - Dahlia


 
 
Tämä ihana Dhalia-neliö on varmasti Calin lempparini. Se on helppo virkata ja se on niin kaunis, että päätin virkata sen kahteen kertaan. Hieman minua jännittää, että miten terälehdet pysyvät alhaalla, kun ne olivat ennen pingoitusta supussa kuin lumpeen kukalla. Tämä pala olisikin ollut hieno esimerkki näyttää, miten pingotus vaikuttaa virkkauksen ulkonäköön.

Palan on suunnitellut Joyce D. Lewis ja sen ohjeen löydät täältä: Crocodile Stitch Afghan Block - Dahlia- ohje


Waldo's Puzzle


 
 
Calin viides pala, Waldos puzzle oli todella mielenkiintoinen, mutta se oli myös haastava virkata sillä taisin ainakin pariin kertaan virkata renkaat väärin päin. Epäilin palaa tehdessä, että mitenköhän tuo ikinä muodostuu neliöksi, mutta tämäkin oikeni kauniisti pingotuksessa. Ennen pingotusta ympyrät olivat nimittäin yksi iso mytty. Mielestäni onnistuin tämän palan värimaailmassa erityisen hyvin.

Palan on suunnitellut Chris Simon ja sen ohjeen löydät täältä: Waldo's Puzzle -ohje

Alkuperäinen Waldo's Puzzle on on hieman isompi neliö, joten Caliin tulevaa palaa ei virkata kokonaan ohjeen mukaan, jotta se on samankokoinen muiden palojen kanssa. Löydät ohjeet palan pienentämiseen Yvonnen ja Alessian Instagram-tileiltä.
 
 

Rainbow Flag Square 





Olin tämän sateenkaarilipun kanssa jumissa ainakin viikon tai kaksi. Olisin halunnut virkata sen sini-viher-sävyisenä, mutta värejä oli vain viisi ja palassa on raitoja kuusi. Jotta pääsin Calissa eteenpäin, luovutin ja tein palan sateenkaaren väreissä. Palaan olisi voinut kirjoittaa oman rauhan sanoman omalla kielellä, mutta halusin päästä etenemään nopeasti, joten tein palaan ihan ohjeen mukaisen Peace-tekstin.

Yvonne van Zilj on suunnitellut palan juuri tätä Calia varten ja löydät sen ohjeen täältä: Rainbow Flag Square

 
 
 
 
Calin kaikki palat on jo julkaistu, mutta olen hieman jäljessä tämän kanssa. Virkkaan parhaillaan kahdeksatta palaa, enkä vieläkään ole päättänyt mitä teen näistä. Onneksi tässä ei ole kiire ja ehdin hyvin päättää palojen kohtalosta myöhemmin.
 
Jos haluat osallistua Caliin löydät kaikkien palojen ohjeet Yvonnen ja Alessian Instagram-tileiltä:  
Alessian löydät täältä: Alessiafiberart
ja Yvonnen täältä: Bokkyshome

Aikaisemmin julkaisemani postaus kolmesta ensimmäisestä palasta löytyy täältä: Virkattu rauhaa - Crochet For Peace Cal
 

1 kommentti: