sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

VIRKATTUA RAUHAA - CROCHET FOR PEACE CAL

 
Kolmisen viikkoa sitten alkoi Instagramissa Crochet For Peace Cal, jota emännöi Alessia Alessiafiberart- ja Yvonne Bokkyshome-tilien takaa. Cal on lyhenne sanoista crochet along eli kyseessä on yhteisvirkkaus. Kerran viikossa julkaistaan ilmainen virkkausohje ja kun osallistujat jakavat kuvan virkatuista paloista Instagramissa julkaisuihin liitetään aina jokin rauhan tervehdys. Näin levitetään rauhan ja rakkauden sanomaa ympäri maailman. 


Crochet For Peace Calissa julkaistaan uuden palan ohje aina sunnuntaina ja paloja on yhteensä yhdeksän. Tähän mennessä julkaistut kolme ohjetta ovat olleet aikaisemmin julkaistuja ja ne ovat kaikki olleet vähän eri tekniikoilla. Calin päätteeksi annetaan vinkkejä mitä paloista voisi tehdä. Tähän astiset ohjeet ovat olleet vain englanninkielisiä ja ihan mukavia tehdä. Calin vaikein osuus on varmasti ollut sopivan viestin keksiminen.
 
 

Peace - rauha


 
 
Crochet for Peace Calin ensimmäinen ohje oli virkattu rauhanmerkki, joka on tähän astisista paloista lempparini. Palan ensimmäinen kerros oli hieman haastava ja vaati muutaman kerran syvään hengittelyä ja keskittymistä, mutta muuten se oli tosi helppo! Kuvio muodostuu kirjovirkkaamalla. 
 
Rauhanmerkin ohje löytyy täältä: Peace-Sign
Sille on myös tehty video-ohje, jonka löydät täältä: Youtubeen.


Hope - toivo


 
 
Calin toinen pala on Tinna Thórudóttir Thorvaldarin Hope eli toivo. Tinna suunnitteli palan keväällä 2020, kun maailma oli kiinni ja elimme eristyksissä. Hope virkataan mosaiikkivirkkauksella ja vaikka pidän tästä tekniikasta, tämä pala ei oikein sytyttänyt. En tiedä syytä. Kaunis se on, mutta ei Tinnan upeimpia töitä.  

Ohjeen löydät täältä: Hope
Ja video-ohje löytyy täältä: Tinnan Youtubeen.
 
 

Dove - kyyhky


 
 
Rauhan kyyhky on virkattu kirjovirkkauksella, mutta toisin kuin normaalisti kirjovirkkauksessa, tässä kuviolanka tiputetaan pois kuvion reunalla eikä kuljeteta mukana reunoille. Sain muutaman kerran jumpata langan jättämisen kanssa ja päädyin tekemään palaan selkeästi oikean ja nurjan puolen. Oli kuitenkin todella mukavaa oppia ihan uusi tapa tehdä kirjovirkkausta.

Ohjeen löydät täältä: Dove
Ja tällekin on video-ohje, jonka löydät täältä: Kyyhky-video
 En vielä ole ihan varma, että mitä näistä syntyy. Ehkäpä se selviää calin edetessä. Nämä tähän astiset palat ovat kaikki hieman eri kokoisia ja erityisesti Hope on paljon paksumpi kuin tuo Peace eli en tiedä, miten ne istuvat yhteen. 
 
Tänään julkaistaan taas uusi pala ja koska nämä kaikki ovat vanhoja, olen yrittänyt arvuutella seuraavaa palaa siinä onnistumatta. Jos haluat ottaa osaa caliin, pääset seuraamaan sitä Alessian tai Yvonnen Instagram-tileillä.
 
Alessian löydät täältä: Alessiafiberart
ja Yvonnen täältä: Bokkyshome

Huomasithan, että näet Instagram profiilin myös tietsikalla, vaikka sinulla ei olisi Instagram-tiliä. Ohjeet löytyvät molempien tileiltä Linktreen takaa.

Ihanaa sunnuntaita! Nähdään taas!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti