sunnuntai 20. helmikuuta 2022

MOSAIIKKIVIRKATTU PUSSUKKA

 

 
 
Opetan Valkeakoski opistossa virkkausta ja pidin viime syksynä kolmella paikkakunnalla virkkauskurssit, joiden aiheena oli erilaiset virkkaustekniikat. Tutustuimme kursseilla erilaisiin virkkaustekniikoihin ja yhtenä opeteltavista tekniikoista oli mosaiikkivirkkaus, joka on useamman vuoden ollut maailmalla hyvin suosittua. 

 
Mosaiikkivirkkaus on virkkaustekniikka, jossa muodostetaan kuvioita kahdella tai useammalla värillä. Mosaiikkikuviota virkatessa työskennellään yhdellä värillä kerralla ja sen aikaa toinen väri lepää sivussa. Ainoat silmukat mitä sinun on osattava ovat ketju- ja kiinteäsilmukka ja pylväs. Mosaiikkivirkkausta on kahta eri tekniikkaa: Inset Mosaic Crochet ja Overlay Mosaic Crochet. Tekniikat poikkeavat toisistaan sen verran paljon, että ne tunnistaa ulkonäöllisesti. Yllä olevassa kuvassa lila-vaaleapunainen ja pinkki mallitilkku on tehty Inset Mosaic Crochet Tekniikalla ja kelta-vihreä ja sini-valkoinen taas Overlay Crochet -tekniikalla.
 
 
 

 
Itse pidän Overlay Mosaic Crochet -tekniikasta enemmän, vaikka siinä pitää aina katkaista lanka tasona virkatessa. Se  on mielestäni myös mosaiikkivirkkaustekniikoista helpompi. Tutustuimme kurssilla tähän ja tein mallityöksi pienen pussukan. Virkkasin pussukan suljettuna nelosen koukulla Dropsin Muskat -puuvillalangalla, joka on yksi lempparilangoistani. Kun pussukka oli valmis, virkkasin pohjan sauman kiinni ja ompelin pussukkaan puuvillakankaasta vuoren ja vetoketjun.

En ole vielä ihan varma, että tuleeko pussukasta penaali vai maskipussukka. Koulun loputtua en tarvitse penaalia niin paljoa, mutta maskipussia tarvitsen lähes joka päivä. Kuljetan maskeja litran Minigrip-pussukassa, joten tämä mosaiikkivirkattu pussukka voisi olla hieman sievempi pussi ottaa esiin, kun vaihdan maskia. Ajattelin viime syksynä, että ihan suotta enää teen maskipussukkaa ja tässä sitä ollaan - maskeja käytetään edelleen.

Jos haluat tutustua mosaiikkivirkkaukseen, niin suositteleen hyppäämään Youtubeen ja opettelemaan mosaiikkivirkkausta yhdessä Tinna Thorudottir Thorvaldarin kanssa. Hän on tehnyt monta videota nimen omaan Overlay Mosaic Crochet -tekniikasta ja hänen opastuksellaan minäkin opin tämän ihanan tekniikan. Tinnan videot löydät täältä: Youtubeen.

Oikein mukavaa sunnuntaita! Tavataan taas ensi viikolla!

 

2 kommenttia: