sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

VIRKATTU SELKÄREPPU


En enää muista kuinka kauan olen suunnitellut selkärepun virkkausta. Ainakin pari vuotta, ehkä kolme? Tänä keväänä sen virkkaus alkoi tulla ajankohtaiseksi, kun vanha selkäreppuni alkoi revetä liitoksistaan. Tarvitsen reppua varsinkin kesäisin paljon, kun reissaamme poikien kanssa Tampereelle viikottain ja vilkkaiden poikien kanssa minulla on oltava kädet vapaana. Repussa kulkee mukana aina vesipullo, eväät ja tietysti se tärkein, kässäpussi!

 
Repussa on vetuketjullinen sivutasku ja nepparilla kiinnitettävä läppä, joka peittää nyörillä kiristettävän suuaukon. Reppu on koottu 79 isoäidinneliöistä, jotka yhdistin toisiinsa samalla, kun virkkasin viimeistä kerrosta. Repun pohja on kaksinkertaisella langalla virkattu soikio. Olkahihnojen isoäidinneliöiden alle ompelin maton kanttausnauhan, joka estää olkahihnoja venymästä. Olkahihnat saa säädettyä. Ne jatkuvat nauhalla, joka pujotetaan repun alareunasta tulevien D-lenkkien läpi. Repun kantokahvana on kaksinkerroin taiteltu maton kanttausnauha.

Koko reppu on vuoritettu puuvillakankaalla. Ompelin vuoren koneella ja kiinnitin sen käsin laukun reunoihin. Suuaukkoon vasaroin metallirenkaat, joissa kulkee puuvillainen nyöri. Vuori tekee repusta siistin ja ryhdikkään. Se myös varmistaa, ettei repusta pääse mitään karkuteille. Vetuketjulla suljettavan sivutaskun vuoren ompelussa meinasin nyrjäyttää aivoni, mutta ihmeekseni selvisin siitäkin.


Reppu on virkattu Dropsin Muskatista nelosen koukulla. Muskat on egyptiläistä merseroitua puuvillaa, jossa on aivan mieletön värivalikoima. Kauniiden värien lisäksi se on kestävää, jonka vuoksi valitsin sen juuri tähän työhön. Lankamenekkiä en huomannut merkitä, enkä muistanut punnata reppua ennen vuoren kiinnitystä, joten en osaa varmaksi sanoa, että paljonko lankaa meni.

Repun virkkaus osoittautui niin vaikeaksi, että välillä tuntui, etten saa sitä ikinä valmiiksi. Isoäidinneliöt virkattuani jouduin koko ajan miettimään, että mitä yhdistän ja missä vaiheessa. Miten laitan nauhat ja kuinka ompelen vuoren. Lopputulos oli kuitenkin kaikkien niiden lukuisten purkaamisten arvoista! Sain repun, jonka tunnistan omakseni ja jollaista ei ihan heti toista kävele vastaan. Ainoa mikä minua harmittaa on se, että miksi en huomannut tehdä repun läppään taskua. Se olisi sopinut siihen niin hyvin.


On taas se aika, kun vetäydyn blogista takavasemmalle. Kesä on niin lyhyt ja kaunis, etten halua menettää siitä hetkeäkään. Värjäilen, virkkaan ja seikkailen pikkuväen kanssa kuukauden päivät ja palaan elokuun puolella! Mukavaa kesää sinulle ja paljon aurinkoisia päiviä!20 kommenttia:

 1. Aivan uskomattoman hieno reppu. <3 Vau. Varmasti kaiken vaivan arvoinen. Ihanaa ja levollista blogilomaa ja heinäkuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Vaikka pidän blogin pitämisestä valtavasti, on tämä joka kesäinen blogiloman alkaminen aina yhtä ihanaa =)

   Poista
 2. Todella kaunis ja taidolla tehty ;)

  VastaaPoista
 3. Hauska reppu! Monesti ommellessa tuntuu, että juuri vuorin laitto on se vaikein osuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Mulla meinasi usko loppua kesken sen kanssa! Varsinkin tuo sivutasku oli todella vaikea ja meinasin ensin, että jätän sen siitä kokonaan pois =)

   Poista
 4. Kauniin repun olet tehnyt!�� Menn suunnittelumyssyyn kopiointi.

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis ja taidokkaasti toteutettu! Voi kun osaisinitsekin ommella, niin voisi toteuttaa tämmöisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Periaatteessa tässä ei tarvitse ommella muuta kuin vuori, eikä sen laittaminen tietenkään ole pakollista =) Itse suunnittelin jo Kansalaisopiston ompelekurssille menoa, kun ompelu aiheutti harmaita hiuksia =)

   Poista
 6. Aivan upea reppu! Kyllä siinä on ollut väkertämistä!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana reppu =))
  Minäkin olen lomalla blogistani, ollut jo kuukauden päivät. Katsotaan joko pian olisi aika tulla takaisin...

  VastaaPoista
 8. Kun näin tämän repun, tallensin sen heti kansioon. Olen sitä kesän aikana ihaillut monta kertaa. Ja lankojen mietintä on käynnissä. Mikä oli langan vahvuus millä teit. Drops Muskat, oliko löyhäkierteistä vai ohuempaa. Kummalla kannattaisi tehdä. Mietin uuden Hobbii Rainbow lankaa, värivalikoima iso. 8/4 on 50 g/ 170 m ja 8/8 on 50 g/75 m. On kyllä reppu jäänyt kovasti hermoja kutkuttamaan kesän aikana. Todella hienoa työtä olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nina ja anteeksi, etten ole vastannut aikaisemmin! Virkkasin repun Dropsin Muskatista (50g/100m). Se on hyvä virkkauslanka, jossa on ihastuttava värivalikoima. Sen löyhäkierteisyys saattaa tosin aiheuttaa hieman ongelmia, jos ei ole paljoa virkannut.

   En ole koskaan käyttänyt Hobbii Rainbow -lankaa, mutta tuo 8/8 on saman paksuista ja näyttää yhtä löyhältä kuin Dropsin Paris, jota olen käyttänyt paljon eli tekisin repun siitä. Itse valitsin merseroidun langan sen takia, että merseroitu lanka on kestävempää.

   Poista
 9. Todella kaunis ja upeasti toteutettu yksilöllinen reppu!

  VastaaPoista
 10. Moi ja hyvää syksyä. Sain tehtyä sinun innoittamanasi tällä tekniikalla uudelle tietokoneelle suojapussin. Kuva löytyy Vilkasta Virkkausta ryhmästä. Kyselin sulta tuolla ylempänä neuvoja 13.8.2019. t. nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos paljon! Ihanaa kuulla, että tartuit koukkuun <3 Mukavaa syksyä sinullekin!

   Poista