tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kesäpäivä huutokaupassa
Piijuska Ky järjesti lauantaina kesäkauden avaus huutokaupan Menosten Wpk:n lavalla Urjalassa. Internetissä julkaistiin kuvat ennakkoon vain osasta huutokohteista. Meinasin jo perua koko huutokauppareissun kun kuvista mikään ei oikein innostanut. Aurinkoinen lauantai ja vapaapäivä yhdessä mieheni kanssa tuntuivat kuitenkin niin houkuttelevalta ajatukselta että suuntasimme kohti Urjalaa.

Saavuimme puolituntia ennen huutokaupan alkua paikalle jotta ehtisin tarkistamaan kiinnostavimmat kohteet. Huutokaupassa oli tutut kasvot vastassa. Suurin osa väestä tuntui olevan jälleenmyyjiä mutta joukkoon mahtui niiin aarteita metsästäviä keräilijöitä kuin uteliaita sivustaseuraajia. Tarjolla oleva valikoima oli laaja. Huudettavana oli niin huone- kuin työkaluja, desingia ja taidetta, vanhaa ja uutta. Olin aivan mykistynyt aarteista mitä sain eteeni. Olisin halunnut kaikki!

Mitä sain kotiin vietäväksi? No vaikka mitä!!  Automme täyttyi vanhoista kahvipurkeista, kahvipannuista ja emalista. Lisäksi sain lokerikon napeilleni, tekstiilejä ja valtavan suuren kattilan. Mieheni katseli kauhuissaan vieressäni kun huusin huutamistani. Yhden kangaslaatikon jouduin päästämään menemään muualle. Samoin laatikollinen hyväkuntoisia emalikulhoja löysi kodin jostain muualta kuin minun keittiöstäni. Voi sitä kirvelevää tappion tunnetta kun en saanutkaan haluamaani!
 
Finelin Orientin pannu ja Punahilkka sekä
ihana keltainen kulho. Emalia ei ole ikinä liikaa!

Vanhoja peltipurnukoita. Kolibrirasia on vanha keksirasia.
Kukallisissa purkeissa on ollut kahvia,
Kanneton kulho on vanha marmeladirasia.


Huutojen hinnat eivät kohonneet ihan niin korkealle kuin aikaisemmin keväällä pidetyssä huutokaupassa. Toisissa kohteissa hinnat nousivat mutta mielestäni sain kaikki ostokseni kohtuullisin hinnoin. Valitettavasti halutessani yhtä peltipurkkia, sain samalla laatikollisen muita kippoja. Minun on varmaan varattava kirpputorilta pöytä ja yritettävä myydä osa ylimääräisistä ostoksistani. Nurkkamme pullistelevat taas purkeista ja purnukoista.

Värikkäitä tekstiileitä suoraan 70-luvulta. Tälläisiä kuvioita
ei enää löydä kaupoista.

Lisää emalia! En vieläkään tiedä mitä istuttaisin
valtavan kokoiseen pataan. Yrttejä ehkä?
Keltaisesta puolalaisesta pannusta saan
ihastuttavan maljakon terassille.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. =) Onneksi huutokauppoja ei kuitenkaan ole ihan joka viikonloppu. Tämä oli harvinasta herkkua!

      Poista