lauantai 15. kesäkuuta 2019

VIRKATTU KUOHU-PULLONSUOJUS




Kuvat: Taito-lehti, Sonja Karlsson


Uusimmassa Taito-lehdessä on suunnittelemani Kuohu-pullonsuojus ohjeineen. Olin otettu siitä, että minua pyydettiin suunnittelemaan lehteen ohje, sillä pidän Taito-lehteä suuressa arvossa ja siinä esiintyneitä suunnittelijoita. Taito poikkeaa muista kotimaisista käsityö-lehdistä, sillä siinä kerrotaan käsityöohjeiden lisäksi ilmioistä ja ihmisistä käsitöiden ympärillä. Kesäkuussa ilmestyneessä numerossa esitellään mm. työkseen leluja virkkaava Koukussa Designin Marika Fasth.


Halusin tarjota lehden lukijoille jotain oikein tarpeellista ja ihanaa. Viime kesänä virkkaamani pullonsuojus on ollut minulla käytössä lähes päivittäin ja siitä on tullut korvaamaton. Pullo on pysynyt reissuissa ehjänä ja lasipullossa vesi maistuu niin paljon paremmalta kuin muovipullossa, joten tiesin heti, että suunnittelen lehteen lasipullolle uuden pullonsuojuksen. Kuvio vaati tosin usemman illan ennen kuin se muotoutui sen näköiseksi kuin se on nyt.




Kuohu-pullonsuojuksessa kohopylväät kiertävät pulloa ja vyöryvästä kuviosta tulee itselleni mieleen veden kuohut. Kuvioiden välissä kulkevat ketjusilmukat auttavat siihen, että suojus sopii useamman pullon päälle ilman, että kuvio pahemmin venyy. Pullonsuojus on melko helppo virkata, mutta kuvio kohopylväineen tekee siihen aavistuksen haastetta. Vinosta käsialasta ei ole haittaa, sillä kuvio kaatuu joka tapauksessa vasemmalle.


Oman ohjeeni lisäksi lehdestä löytyy myös mm. Krista Kangas-Lahtisen kaunis Liplatus-peitto. Ihastelen Instagramissa Kristan upeita töitä ja oli hienoa päästä tämän taidokkaan naisen kanssa samaan numeroon. Kuvissa tytön päällä oleva neule on Sonja Karlssonin suunnittelema Aalto-paita. Jos Taito-lehti ei ole kolahtanut postilaatikkoosi, niin löydät sen jälleenmyyjät Taito-lehden kotisivuilta. Tässä linkki Taito-lehden sivuille.




Ihanaa ja aurinkoista viikkoa sinulle. Nähdään taas viikon päästä!



4 kommenttia:

  1. Wau, hienoa että ohjeesi on päässyt lehteen. Olet niin taitava! <3
    Täytyykin käydä ostamassa tuo lehti ja yrittää, jospa saisin virkattua pullonsuojuksen. Jos liian haastava minulle, täytyy kääntyä äitini puoleen. Itselläni on myöskin lasinen vesipullo ja suojus olisi tarpeen.
    Aurinkoista lähestyvää juhannusviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kaisa <3 Jos tarvitset apua, niin autan mielelläni =)

      Poista
  2. Kaunis malli! Voisinpa omaan samanlaiseen pulloon virkata suojuksen. :)

    VastaaPoista