perjantai 30. joulukuuta 2016

Vuosi 2016 käsillä tehden

"Kun on koko ajan työ ja tarkoitus, ei ehdi ajatella turhia tai viisastella."
 - Tuomas Kyrö


Vuoden 2016 tapahtumien muistelu jatkuu käsitöilläni. Tämä on juttusarjani kolmas osa. Ensimmäisessä osassa kävimme läpi blogivuotta yleisesti (lue se tästä) ja toisessa osassa muisteltiin tapahtumia kotona (sen löydät tästä). Kuten aikaisemmin olen kertonut, niin käsityöt ovat vieneet blogistani yhä enemmän palstatilaa. Itse asiassa näytettävää on niin paljon, että jouduin jakaamaan tämän postauksen kahteen osaan. Minusta tuntuu välillä, ettei aika meinaa riittää ja olen epäillyt, että olen harrastanut itseni kiireiseksi. Se ei taida olla mikään harhaluulo, sillä olen tämän vuoden aikana tehnyt valtavasti käsitöitä ja olen oppinut paljon uutta. Olen yrittänyt jakaa oppeja kanssasi ja varsinaisten käsitöiden esittelyn lisäksi olen kirjoittanut vähän teoriaa mm. ympyrän virkkauksesta (lue tästä), kohopylväistä (lue tästä) ja värien käytöstä (lue tästä).

Aloitin vuosi sitten kudonnan opiskelun kansalaisopistossa ja vuoden alussa esittelin ensimmäisen itse kutomani maton (löydät sen täältä). Keväällä paukuttelin meille uudet eteisen matot, joista tänäkin päivänä olen äärimmäisen ylpeä (löydät ne tästä). Kesällä kudoin olohuoneeseemme uuden maton ja Nurin kurin -maton terassin sohvalle, jonka värimaailma sykähdyttää minua joka kerta kuin näen sen. En ymmärrä vieläkään miten onnistuin siinä niin hyvin (Kannattaa siis kurkata tänne). Lisäksi kudoin olohuoneeseen ruusukas-tuolimaton (tästä), sohvatyynyjä (tässä linkki) ja pikkuväkikin sai vielä huoneeseensa matot, joissa käytin itse värjäämiäni kuteita (ne löydät täältä). Pidän kudonnasta niin paljon, että voin tässä ohi mennen paljastaa, että ostin jo omat kangaspuutkin. En ole vielä ehtinyt kutoa niillä, mutta tarkoitus olisi.


Osallistuin viime vuonna kahdelle kansalaisopiston värjäyskurssille, joista ensimmäisellä tutustuin värjäämiseen (kurkkaa tänne) ja toisella kerralla pääsin jo kunnolla kokeilemaan erilaisia kankaankuviointimenetelmiä kuten Ikat-värjäystä ja kankaanpainantaa (lue lisää tästä). Lisäksi osallistuin syksyllä luonnonvärityöpajaan (pääset lukemaan jutun tästä), jonka innoittamana lähdin kokeilemaan kasvivärjäystä pihamme antimista. Kehäkukilla, auringonkukilla ja omenanlehdillä värjätyt langat löytyvät tämän linkin takaa. Kasvivärjäys oli niin upea kokemus, ettei takuulla jää viimeiseksi.  Varsinkin kun minulla on jo kaikki värjäykseen tarvittavat työvälineen valmiina.

Vaikka pidän vanhasta ompelukoneestani, en ole kovin kaksinen ompelija. Olen huomannut, että siirrän aina parhaani mukaan kaikkia ompelua vaativia töitä kuten verhojen lyhennyksiä hamaan tulevaisuuteen ja ompelen vasta, kun on ihan pakko. Kaikista mieluiten ompelen kesäisin, kun saan nostaa koneen terassille ja päästellä saumoja auringon paisteessa ja lintujen laulua kuunnellen. Meidän lastenrattaat olivat jo huonossa kunnossa, joten ompelin viime keväänä kuopukselle uudet menopelit kummitädin vanhoista farkuista ja Roskisdyykkarin lastenrattaat olivat viime vuoden luotuin postaukseni (löydät sen täältä). Vanhat farkut pääsivät somistamaan myös kalenterin ja kansion päällisiä (kurkkaa tänne) ja alkuvuodesta tein pikkuväelle Tampellan Sateenkaarikankaasta seinätaulun (sen löydät täältä).

Tämä postaus sisälsi käsitöitä muilta osin ja huomenna syvennymme virkkauksen maailmaan.
Kiitos rakas lukija, että olet touhunnut kanssani. 
  

4 kommenttia:

  1. Oi jee! Saamme siis nähdä ensi vuonna lisää mattoja, omilla kangaspuilla kudottuja? ;) Ja kasvivärjyytä lisää, jes! Näitä juttuja on kyllä ollut tosi ihana lukea. Sun matot ja värjäykset on niin hienoja - ja kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ♡ Omat puut on jo koossa ja tarkoitus olisi kutoa heti puiden mukana tullut poppanaloimi pois, mutta aika ei meinaa riittää =) Mä olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että kässäharrastajan vuorokaudessa pitäisi olla enemmän tunteja =D

      Poista
  2. Ihania kuvia ja oikein ihanaa tulevaa vuotta teille :)

    VastaaPoista