lauantai 10. joulukuuta 2016

Virkattu torkkupeitto: Kiitos

Kiitos enkeleistä.
Kiitos pienistä pojista.
Kiitos rakkaista.
Kiitos iloista.
Kiitos suruista.
Kiitos onnesta.
Kiitos ihan jokaisesta päivästä. Se on valmis! Kello taisi olla kuvauksia edeltävänä yönä yli puolen yön, kun napsaisin viimeisen langan pätkän poikki. Attic24-blogin ohjeella virkatusta aaltopeitosta tuli aivan ihana. Olin suunnitellut Kiitos-peittoa jo pitkään, mutta aloittaessani peiton virkkausta en vielä tiennyt varmaksi, että minkä värinen siitä tulee. Olin jo ostanut seitsemää eri väriä Novitan 7-veljestä -lankaa, mutta epäröin vaaleanpunaisen kanssa ja mietin, että käyttäisinkö sittenkin myös valkoista. Halusin peiton pursuavan värejä ja nyt kun katson valmista peittoa, olen iloinen siitä, että rohkenin tehdä sen ilman valkoista. Värit toistuvat peitossa samassa järjestyksessä kuin ne ovat väriympyrässä eli päävärien välissä on välivärit ja joka toisella kerralla korvasin oranssit raidat vaaleanpunaisella.

Näyttäessäni viimeksi peittoa, olin juuri aloittanut virkata reunusta ja päädyin tekemään siitä vielä yksinkertaisemman kuin aluksi suunnittelin. Peitto on niin värikäs, etten uskaltanut tehdä siihen kovin monimutkaista ja kirjavaa reunaa, ettei se tee lopputuloksesta levotonta. Oikaisin ensin Attic24-blogin ohjeilla aaltokuvion suoriksi reunoiksi ja tämän jälkeen virkkasin kolme kerrosta Moss Stitch -silmukoilla (tässä on linkki Pinterestistä löytämääni ohjeeseen). Torkkupeiton uloimman kerroksen virkkasin kiinteillä silmukoilla ja tein nirkon aina kahdeksan silmukan välein. Mielestäni reunuksesta tuli näin yksinkertaisen kaunis ja se sopii peittoon.

Reilu kuukausi peiton parissa vierähti, mutta sen virkkaus oli niin ihanaa, että minun tekisi mieli aloittaa heti toinen. Malli on helppo ja sopii aloittelijallekin. Aaltokuviossa on kaventamisten ja lisäysten takia sen verran vaihtelua, ettei virkkaus tunnu yksitoikkoiselta, mutta se on kuitenkin sen verran yksinkertainen, että pystyin katselemaan telkkaria ja podcasteja peiton valmistuessa melkein kuin itsestään. 130 senttiä leveään ja 180 senttiä pitkään peittoon kului n. 1,7 kiloa seiskaveikkaa. Peiton aloitus siirtyi myöhempään kuin alun perin suunnittelin, mutta toisaalta ajoitus oli loistava sillä sain työskennellä peiton parissa kun marraskuu antoi pahintaan ja peitto valmistui jouluksi. Ensi viikolla peitto lähtee uuteen kotiinsa, kun annan sen lahjoituksena paikalliseen vanhainkotiin kiitoksena siitä, että olen saanut niin paljon onnea osakseni. Toivon, että se tuo mukanaan iloa ja lämmittää saajaansa. Ihanaa lauantai-iltaa.


Käyttämäni värit:
Fuksianpunainen 553
Violetti 757
Tumma turkoosi 350
Limen vihreä 319
Kirkkaan keltainen 268
Kirkas oranssi 278

39 kommenttia:

 1. Ihana, kaunis sinä ja mielettömän upea peitto, rakkautta ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Hovikuvaajani on tainnut vähän siloitella mun kasvoja =D

   Poista
 2. Upea! Täynnä väriä, iloa ja onnellisuutta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tämä tosiaan on täynnä niitä kaikkia <3 Mä niin rakastin tämän virkkausta ja se varmasti johtui juurikin väreistä, sillä ne on niin ihanat <3

   Poista
 3. Vau, upea! Ja mikä mainio kohde peitolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Meillä on täällä yhdistys, joka tekee villasukkia ja peittoja paikallisiin vanhainkoteihin ja tämä on nyt toinen peitto, jonka annan heidän kauttaan. Tuskin jää tämäkään viimeiseksi =)

   Poista
 4. Se on valtavan kaunis! (: Ihanasti aaltoilevat värit keskenään. Hieno lahjoituskohde myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuo raidoitus on suoraan Attic24-blogin yhdestä aaltopeitosta ja se tekee tuosta peiton pinnasta elävän =)

   Poista
 5. Tuo opn kyllä niin ihana, nuo värit kuin karamellit. Oli varmaan aika raskas käsitellä loppuvirkkauksessa- Lämmin on varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 No olihan se aika raskas, eikä peittoa enää loppuvaiheessa tullut kannettua mukana. Onneksi työt eivät lopu tekemällä ja mulla oli rinnalla pienempi virkkuu, joka mahtui ihan pieneen pusssiin. Sen näet sit ensi viikolla =)

   Poista
 6. Kyllä tuo houkuttelee tekemään jotain samanlaista! Aivan ihana! Ja varmasti lämmittää saajaansa sekä mieleltään että fyysisesti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyl mä uskon, että se lämmittää saajaa, kun lämmitti jo muakin. Peittoa oli mukava virkata, kun sain levittää sen jaloille kun se kasvoi isommaksi =)

   Poista
 7. Aivan mahtava! Tuottaa varmuudella iloa sinne vanhainkotiin!!!

  VastaaPoista
 8. Tämä on kyllä tosi kaunis peitto.

  VastaaPoista
 9. Voi miten kaunis. Valtava työ tuossa on kyllä ollut, uskomatonta että vielä tuntuu siltä, että voisit aloittaa toisen vaikka heti. Itelläni varmasti olisi jo vähän puolen välin jälkeen fiilis, että ei enää ikinä :D Upeat kuvat myös, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mieli tosiaan tekisi, mutta käsi ei enää varmaan kestäis toista perään. Peitossa on oma työnsä, mutta se fiilis joka tulee valmiista työstä on niin mieletön, ettei sitä enää muista mitään muuta =D

   Poista
 10. Ihan mielettömän upea peitto, värit ovat täydelliset! Ja niin ihana ele lahjoittaa vanhainkotiin, tuo varmasti iloa saajilleen ♥ Hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä toivon kans <3 Mä kyl tykkään kans näistä väreistä <3 Harmi, ettei näitä ole Novitalla tällä hetkellä valikoimissa, joten en voi tehdä ihan heti toista samanlaista.

   Poista
 11. Wau mikä väri-iloittelu peitto! Todella iso työ ollut tuossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Olihan siinä oma hommansa, mutta sitäkin ihanempi <3

   Poista
 12. Aivan huikea peitto! Ja huikeaa on myös se, että lahjoitat sen. ei tuollaisesta peitosta voi olla muuta kuin iloa. <3

  VastaaPoista
 13. Ihana lopputulos! Ja ajatus kiitollisuudesta <3

  VastaaPoista
 14. Kertakaikkisen upea, suurella sydämellä tehty peitto<3

  VastaaPoista