lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuosi 2016 virkattuna

"Niin kauan kuin on hyviä sydämiä ja kädet tekevät hyviä töitä, ei ole mitään syytä olla epätoivoinen maailman puolesta."
- Peter Coryllis


Hui mikä vuosi takana! Halusin koota kaikki vuoden 2016 parhaat palat ja juttusarjani venyi suunniteltua pidemmäksi. Tämä osa on jo neljäs ja käsittelee vain virkkausta. Juttusarjan aikaisemmat osat: blogivuoteni yleisesti löydät tästä, tapahtumat kotona tästä ja aikaisemman käsityöpostaukseni, joka sisältää mm. kudonnan ja värjäyksen löydät tästä

Vuoteen on mahtunut monta silmukkaa ja se on vienyt kiloittain lankaa. Tammikuussa aloin virkata Kukkaketo-torkkupeittoa, jonka parissa vierähti pari kuukautta (peitto löytyy täältä. Viime metreillä huomasin, että palassani oli virhe, joka on nyt korjattu ja kukkaneliön ohje löytyy täältä. Kukkaketo-peitto on yksi kauneimmista töistäni ja lukijoiden yllätykseksi arvoin peiton maaliskuussa pois. Peiton jälkeen tein ns. välipalatyönä muistilapuilleni köynnöksen, josta pidän valtavasti (se löytyy täältä). Pinterest-ohjeiden avulla opettelin palmikon virkkausta ja tein siivousliinoja (kurkkaa tänne). Myöhemmin käytin hyväkseni palmikko-oppeja ja virkkasin pikkuväelle myssyt (tässä linkki) ja myöhemmin koristepalloja (tässä linkki). Yksi tämän vuoden tavoitteistani oli, että opin ohjeiden kirjoittamisen, joten oli upea tunne huomata, että Nea oli osannut virkata myssyn ohjeellani. Nean omat -blogin ja hänen myssyn löydät tämän linkin takaa.

Kevät ja kesä meni kukkia virkaten, kun ensin ompelin niitä kansion päällisiin (kurkkaa tänne) ja myöhemmin farkkuihin (ne löytyy täältä). Farkuista tulikin kesän lempparihousut, jotka olivat minulla jatkuvasti jalassa. Pikkuväen huoneen ikkunaan virkkasin pulleita pehmokukkia (täällä) ja kesän ollessa kauneimmaillaan virkkasin äidilleni kattausliinoja (mustat liinat ohjeineen löytyy täältä). Syksyn viileiden aamujen varalle virkkasin pikkuväelle Marvin the Marsian -myssyt (kurkkaa tänne) ja loppukesästä tein pieniä elefantteja (ne löytyvät täältä). Tein tänä vuonna myös toisen torkkupeiton, joka kantaa nimeä Kiitos (löydät sen täältä). Virkatut elefantit ja Kiitos-peitto olivat molemmat hyväntekeväisyystöitä.


Osallistuin tänäkin vuonna lankalaihikseen. Vuoden alussa varastoistani löytyi 29,27 kiloa lankaa ja vuoden tavoitteenani oli vähentää tämän vuoden aikana viisi kiloa. Koko vuoden yhteen laskettu langankulutukseni on ollut 8,1 kiloa, mutta huomaamattani olen ostanut 16,63 kiloa lankaa. Jep. On varmaan parempi ettei puhuta tästä sen enempää kuin, että ensi vuonna uudestaan ja taas vähennän tai ainakin yritän viidellä kilolla.

Tämä oli vuoden 112. postaus. Paljon on vuoden aikana tapahtunut, paljon olen tehnyt ja paljon olen oppinut. Vaikka koostepostaukseni paisuivat kuin pullataikina, ei näissä siltikään ollut kaikkia juttuja vaan vain ne kaikista mieleenpainuvimmat. Nyt suljen koneen muutamaksi päiväksi ja virkkaan loputkin äitini kattausliinoista. Minulla on suunnitteilla seuraava torkkupeitto, joka on tällä kertaa vain vähän pienempi. En vielä ole päättänyt kuviota, joten sitä miettiessä saattaa mennä päivä jos toinenkin. Tarkoitus kuitenkin olisi, että aloitan sen parissa heti vuoden alussa. Kiitos sinulle rakas lukija kuluneesta vuodesta. Kiitos siitä, että poikkeat täällä luonani ja kiitos kaikista kommenteista. Kaikkea hyvää ensi vuodelle, erityisesti onnea ja rakkautta <3 Tapaamme seuraavan kerran vasta loppiaisen jälkeen.
   

19 kommenttia:

 1. Hyvää uutta virkkausvuotta! Olkoon se ainakin yhtä värikäs kuin tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kyl mä uskon, että ensi vuosi on ihan yhtä värikäs =)

   Hyvää uutta vuotta myös sulle <3

   Poista
 2. Voi,että kuinka olenkaan niin koukuttunut tähän blogiin! Odotan innolla ensi vuoden postauksia. Toivotan sinulle oikein käsityörikasta uutta vuotta 2017.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Miten ihanaa kuulla <3

   Hyvää uutta vuotta myös sulle <3

   Poista
 3. Onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta! Tuo pipo on ihan supersöpö, koukuttaa vähän kokeilla myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kannattaa kokeilla! Ja jos tulee vastaan tenkkapoo, niin mä voin kyl neuvoa!

   Hyvää uutta vuotta myös sulle <3

   Poista
 4. Heh! Mä osallistuin kerran lankalaihikseen ja lopputulos oli kutakuinkin sama kuin sulla, joskin pienemmillä kilomäärillä. :D
  Nää sun virkkaukset on kyllä mahtavia. Sellasia, joista tulee hyvälle tuulelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mun lankalaihis ei ihan mennyt putkeen, mutta saanko mä vähän puolustautua sillä, että ostin jo siis seuraavan työn langat valmiiksi ja löysin kirppikseltä pussillisen lankoja sen verran edullisesti, ettei niitä voinut jättää ostamatta =)

   Poista
 5. Paljon ihanuuksia olet tehnyt vuoden aikana.
  Toivotan niitä myös ensi vuodelle ja muutenkin onnea tulevaan vuoteen =))

  VastaaPoista
 6. Oi niin paljon oot tehnyt kyl upeita juttuja! Sun blogi on semmonen ihana värikylpy. Kiva nähdä mitä kaikkea keksit ensi vuonna! Ja niin, on ollut ihana tavata livenäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna <3 Ideoita olisi vaikka millä mitalla, mutta aika tuppaa oleen kortilla niin kuin varmasti kaikilla pienien lapsien äideillä =)

   Oli hienoa nähdä sua <3 Toivottavasti treffataan ensi vuonnakin <3

   Poista
 7. Kaunis käsitöiden täyteinen vuosi sinulla on ollut! Kiva nähdä mitä ideoita on tulossa tälle vuodelle! Hyvää uutta vuotta :)

  VastaaPoista
 8. Olet ehtinyt tehdä vaikka mitä ihania ihanuuksia vuoden 2016 aikana! Loistavaa uutta vuotta! <3

  VastaaPoista
 9. Ihanan värikäs vuosi! Odotan innolla seuraavia postauksiasi. ♥
  Blogissani on sinulle haaste, ja näin meidän kesken, sen voi myös virkata. :)

  VastaaPoista
 10. Ihania töitä ja sulla on aina niin ihanan värikkäät kuvat ♡♡

  VastaaPoista