tiistai 29. joulukuuta 2015

Vuosi 2015 kotona ja kirppiksillä



Tähän postaukseen keräsin parhaita kirppislöytöjä ja kuvia kodistamme. En ole aikaisemmin näin paljoa raottanut kotimme ovia, mutta keväällä remontoitu makuuhuone ja kesällä uusiksi kalustettu olohuone kannustivat esittelemään hieman enemmän kotiamme. Pikkuväen huone on mielestäni yksi ihastuttavimmista huoneistamme, kun se on niin ihanan värikäs ja valoisa. Te lukijat olette niin kultaisia, kun ette ole vielä kertaakaan huomauttaneet millaiseksi toinen lastensängyistä on kaluttu. Tiedän, että se on ihan kamalan näköinen, mutta emme raski maalata sitä ennen kuin kuopus uskoo, ettei suvussamme ole majavia ja puuta ei kuulu syödä. Keittiöstämme en ole teille vielä näyttänyt yhtä seinää enempää. Uuden keittiönpöytämme ja tuolit näette, kunhan vain opin kuvaamaan hämärässä ja ahtaassa keittiössä.

Kaikki tänä vuonna tehdyt kalustehankintamme olemme tehneet kirpputoreilta tai Torista. Jo vuoden 2014 puolella osallistuin Vuosi ilman uusia vaatteita -haasteeseen ja näin pitkälle olen päässyt kirppisvaatteilla. Ihan kaikkia ostamiani vaatteita en ole esitellyt, mutta ne kaikki ihanimmat olette nähneet. Nyt minun on myönnettävä, että alusvaate ja sukkavarastot kaipaavat täydennystä, joten ajattelin viedä itseni pitkästä aikaa ostoksille. Vaatteiden lisäksi olen löytänyt sitäkin enemmän peltsiä ja emalisia  aarteita niin kirppiksiltä kuin kierrätyskeskuksista. Ukkokullan mieliksi olen tehnyt löytöjä myös metallinkeräysastioista ja yhdet verhothan löytyivät naapurin kukkapenkistä.

Juhannuksen tienoilla rakennamme kuistista kesäkodin ja tänä kesänä myös terassimme pääsi ensimmäistä kertaa tehokäyttöön. Viime kesä vierähti mieluisinta käsityöpaikkaa etsiessä ja suurin osa ajastani kulutin joko kuistin varjossa tai katetulla terassilla sateelta suojassa. Kesällä kuisti onkin mielestäni talomme ihanimmista paikoista ja terassilla on helppoa kuvata reseptipostauksia. Siellä kuvasin niin raparperi- kuin omenapiirakat ja lämpimän syksyn aikana ehdin kuvata vielä puolukka-suklaakakunkin. Ennen syyssateita kesäkoti puretaan odottamaan seuraavaa kesää.

Tällaiselta vuoteni näytti kotona. Kiitos, kun olet viettänyt kanssani tämän vuoden. Huomenna katselemme käsitöitäni ja niitähän riittää!

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos =) Nämä vuosikoosteet on siitä ihania, että näihin saa valkata lempparikuvat =D

      Poista
  2. Tutunnäköinen kori tuolla keltaisessa laatikossa. Minulla on samanlainen tällä hetkellä lankakorina :) Miehen isältä on tainnut meille kulkeutua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo keltainen koriko? Eihän <3 Se on aivan ihana <3 Se on mun mummoni vanha ja oli myös mulla käsityökorina joskus. Mä luulin, että se on itse maalattu, mutta löysinkin toisen samanlaisen vuosi sitten kirppikseltä =) Molemmissa on nykyään pikkuväen lapasia ja myssyjä =)

      Poista
  3. Jes, mahtavia löytöjä! En tiennytkään, että vietit vuosi ilman uusia vaatteita -vuotta 2014. Mä olin moisella myös tuon samaisen vuoden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä en tainnut postata siitä silloin. Mut haastettiin syys- tai lokakuussa 2014 eli nyt tuli reipas vuosi täyteen. Itselleni en ole tainnut ostaa kuin vähän lisää sukkia (koska meidän pesukone syö niitä ja sukkia sai ostaa) ja lapsille ostin kaksi paitaa uutena ja parit sukkahousut tämän vuoden puolella. Tänään pistin ranttaliksi ja ostin pojille uudet yöpuvut, kun niitä en meinaa löytää kirppiksiltä. Omat vaatteet jäi taas ostamatta. Taidan katsoa eka kirppikset läpi =D

      Poista
  4. Ihastuttava koti teillä! Oli kiva kurkata vähän sisään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä pidän kodistamme itsekin ihan hirmuisesti ja viihdyn täällä turhankin hyvin, kun en malttaisi oikein mihinkään lähteä =)

      Poista
  5. Iloisen värikästä ja kaunista! Ihania löytöjä paljon. Kyllä se vain on niin, että kirppikset on paras ja persoonallisin sisustuspuoti. Normikaupat on niiden rinnalla melkeinpä tylsiä:)
    Ja uskon, että tuo terassi on huippuihana ajanvietepaikka!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä olen ihan samaa mieltä! Musta kirppistavaroilla tulee niin ihanan persoonallisia koteja ja varsinkin jos sekaan mahtuu vanhoja aarteita, jotka ei ole minkään huonekalujättien tusinatuotantoa =) Se on muuten jännä juttu, miten sitä tottuu metsästään täydellistä lamppua tai juurikin sohvaa ihan rauhssa. Sitä tietää, että joskus se juuri oikea osuu kohdalle ja jos se ei osu, ei ole etsinyt tarpeeksi =)

      Poista
  6. Ihana kooste! Kauniita kuvia ja tunnelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä niin kaipaan kesää ja sen valoisuutta <3 Onneksi talvipäivänseisaus on jo takana ja päivät taas pitenevät. Eiköhän se kesäkin sieltä vielä tule =)

      Poista
  7. Ai että kuinka ihana koti ja aarteet ja kuvat ja tunnelma ja kesä ja kaikki. :]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kesä, se on ihana parasta <3 Ei mene kauaa, kun saa taas poimia kukkia maljakkoon, nyppiä rikkaruohoja suoraan lautaselle ja napsia marjoja suuhun <3

      Poista
  8. Noita värejä! <3 Erityisesti huokailen ensimmäisen kuvan seinää… <3 Että on ihanaa, ihanaa, ihanaa nähdä, että joku täällä Pohjolassakin vielä uskaltaa ja osaa! <3 Niin syvää, piristävää, kaunista, vallatonta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mä pidän tuosta seinästä kans =) Hieman jännäsin, että kuinka sen kans käy, kun olin raskaana tapetteja valitessa ja sitä saattaa silloin ajatella toisista asioista vähän erilailla =) Ainoa huono puoli siinä on se, että olohuoneen värejä ei nyt muuteta ihan verhoilla ja muutamalla tyynyllä. Ei ainakaan näillä mun sisustamistaidoilla =)

      Jos pidät värikkäästä ja hieman erilaisesta sisustamisesta, niin Facebookissa on sellainen ryhmä kuin Värikäs Koti. Sieltä löytyy lisää ihania värikkäitä koteja =)

      Poista
  9. Onpas makeita löytöjä! Emalijutut on kyllä ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mua vähän harmittaa, etten ole aikaisemmin keksinyt kerätä noita kulhoja. Niille kun on paljon enemmän tarvetta kuin kahvipannuille, joita olen aikaisemmin kerännyt =)

      Poista