perjantai 2. lokakuuta 2015

Lankalaihis 3/4

"On kamalan työlästä olla tekemättä mitään."
    - Kirjailija Oscar Wilde


On taas lankalaihiksen yhteenvedon aika ja minun on myönnettävä, että olen pihalla kuin lumiukko lankahankintojeni kanssa. Tuntuu melkein uskomattomalta, mutta mieletäni olen tämän kuluneen kolmen kuukauden aikana pysynyt tiukkana ja kiertänyt kaupan lankahyllyt ja lankatarjoukset kaukaa ja ostanut vain kirppislankoja 170 grammaa. Hyvä minä! Novitan ja Susanna Vennon yhteistyön jäljiltä minulle jäi Alpakka Woolia ja seiskaveikkaa yhteensä 260 grammaa ja Lankasataman yhteistyöstä minulle jäi ihanaa Catanialankaa vielä 140 grammaa. Eli olen kolmen kuukauden aikana lihottanut muutenkin pulleita lankavarastojani yhteensä 570 grammalla, mutta onneksi olen myös ahkerasti kuluttanut lankoja.

Yksi kaikkien aikojen lempparitöistäni on ollut heinäkuun alussa virkkaamani harja ja siihen käytin 140 grammaa mummon vanhoja sukkalankoja. Ilmeisesti muistikirjan kansiin lankaa kului niin vähän, etten ole niitä edes punninnut tai ainakaan merkinnyt ylös. Kuplan takaikkunassa keikkuva All You Need Is Love -rimpsu verotti varastojani 80 grammalla ja kesälomallani virkattuihin tennareihin hupeni 280 grammaa seiskaveikkaa. Virkattujen lasinalusien myötä laihduin 40 grammaa ja Virolaisen lastenkodin myssyissä oli 240 gramman edestä Blend Bamboa. Olen siis käyttänyt viimeisen kolmen kuukauden aikana yhteensä 780 grammaa varastolankoja ja kun vähennän siitä hankinnat, olen laihduttanut 210 grammaa!!! JEE! Kun lisään sen edelliseen laihislaskentaani, niin lankalaihikseni on valitettavasti plussan puolella 120 grammalla.

Olen neljän kilon kevennystavoitteestani melkoisesti jälkijunassa ja pahasti näyttää siltä, etten saa tätä kirittyä, mutta ajattelin silti yrittää. Viimeisen neljänneksen aikana aion virkata ainakin hypistelymuhveja vanhainkotiin. Pakolaislapsille haluaisin tehdä leluja ja vasta niiden jälkeen on vuorossa torkkupeitto, jonka kimppuun pääsemistä jo odotan. Jos saan tehtyä sen varastoni seiskaveikoista, kevenisi lankavarastoni yli kilolla. Kun nyt vain saisin pidettyä pintani, enkä ostele enempää lankaa, niin voisin päästä vaikka sinne laihduttamisen puolelle. Nyt alan kaivella mummon sukkalankoja ja virkata niitä muhveja. Ajattelin haastaa itseni: En saa purkaa kertaakaan tätä työtä! Eikö kuulostakin huimalta? Hyvää viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Aivan ihania juttuja olet tehnyt. Mulla on nyt hiukan tuo oma projekti hukassa. Olen ostanut parit langat, keinoturkista sekä kengät :/ Ihan uutena siis kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä meinasin jo kommentoida, että kyllä sä saat ne muokattua vaikka millaiseksi kun sulla tuota taitoa ja mielikuvitusta riittää, mutta sitten heräsin sanaan uutena. Mitä ihmettä?

   Poista
 2. ♥oi,mitä kaikkea söpöä olet tehnyt!

  VastaaPoista
 3. Tuo harjan koristelu on vallan mainio! Itse en ole lankalaihiksella, kun ne ei (muka ) ole niin heikko kohtani, mutta kangasrintamalla "laihdutus" kuulostaa samanlaiselta toiminnalta kuin sinullakin. Ne kankaat vaan seuraa minua kirppikseltä ja nettikaupoista ja kangaskaupoista ja... ei voi mitään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Käsittämätöntä miten helppoa lankoja on ostaa, kun taas niiden vähentäminen on niin ihanan työlästä. Huomaatko, en edes harkitse myyväni lankojani =) Pitäisiköhän? Ei kai =)

   Poista
  2. En minäkään voi kankaita myydä... Välillä suunnittelen myyväni sellaisia kankaita, joista olen jo tehnyt jotain, koska nämä jää usein pyörimään kaappiin, kun on kivempi ommella jostain uudesta kankaasta. Mutta sitten rupean aina nikottelemaan, että voinhan ommella lahjaksi tai hyväntekeväisyyteen niistä paloista.

   Poista
  3. Totta! Hyvissä varastoissa on sekin hyvä puoli, että kun tekee mieli tehdä jotain, ei tarvitse aloittaa sitä ostamalla uusia materiaaleja =) Mun on oltava tyytyväinen, etten ole kasvattanut varastoja entisestään vaan laihistelu on auttanut hillitsemään ostelua =)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Se saa mut joka kerta niin hyvälle mielelle =) Mun tekisi mieli tehdä talven varalle toinen keittiöön =)

   Poista