perjantai 23. lokakuuta 2015

Jatkoa hypistelymuhveille

"Ihminen joka ei tee virheitä ei tavallisesti tee muutakaan."
- William Magee


Nyt on myönnettävä, ettei tämä ollut käsityöharrastukseni saati blogihistoriani tähtihetkiä. Tein niin tohkeissani vanhainkodin hypistelymuhveja ja esittelin niitä niin innoissani teille, etten huomannut mitata niitä missään kohtaa. Tietysti kokeilin, että käteni mahtuvat muhvin sisään, mutta unohdin, että ohjeistus muhvien pituudeksi on 25-30 senttiä. Sydämellinen kiitos eräälle lukijoistani, joka kysäisi muhvin mittaa ja vasta tuolloin huomasin, että olin virkannut 20 sentin muhveja. Olen kantapään kautta oppinut, että jos alan miettiä, että pitäisikö joku asia korjata, niin se yleensä kannattaa tehdä heti tai se alkaa myöhemmin harmittaa, joten tein hihansuut muhveihini kerran lankaakin oli vielä jäljellä.

Koukun sijaan tartuinkin kutimiin ja neuloin muhveihin molempiin päihin muutaman sentin jatkopalat joustinneuleella. Luodessani silmukoita tein aina yhden silmukankierron virkkauksestani nostaman silmukan jälkeen ja seuraavalla kerroksella neuloin aina kaksi yhteen eli kolmannelle kerrokselle siirryttäessä silmukoita oli ihan yhtä monta kuin virkatussa muhvissa oli silmukoita. Neuloin kaksi oikein ja kaksi vasen joustoneuletta yhdeksästä tusinaan kerrosta ennen kuin päättelin ne. En taas huomioinut tätä suunnitellessa sitä, etten ole kaksinen neuloja eli käsialani on edelleen sen näköistä, kun miltä se näyttää kun kutimiin tarttuu toisen kerran kolmen vuoden aikana. Sille ei nyt mahda mitään, koska tuon haituva langan purkaminen on aivan mahdotonta ja tämähän oli sellainen työ missä en saanut purkaa

Hypistelymuhvit ovat nyt 28-32 cm pitkiä ja lankaa tässä jatkokäsittelyssä kului n.50 grammaa. Vaikka neuloessa sain nieleskellä kiukun kyyneliä, niin nyt voin sanoa, että minulla on uskomattoman hyvä mieli. Eiväthän nuo mitkään tähtiyksilöt ole, mutta nyt ne ainakin lämmittävät kunnolla vanhoja käsiä. Ajattelin mennä tänä viikonloppuna käymään vanhainkodilla ja vien muhvit mennessäni sinne. Jännittävää nähdä, mitä isoäitini sanoo muhvistansa. Ihanaa viikonloppua sinulle.


6 kommenttia:

 1. Hyvin nuo resorit jatkaa muhveja ja sopivat tyykiin. Nuo on vaan niin kauniita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä löysin fb:sta sellaisen ryhmän kuin muhvimimmit ja siellä näin neulotuissa muhveissa resorireunoja. Ajattelin, että ne lämmittäisi enemmän kuin suorareunainen =)

   Poista
 2. Ihania muhveja olet tehnyt! Ja vaikeudethan meitä opettavat, niiden kautta voittoon. ;) Eikö se sananalaskukin niin sano.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Niinhän se on =) Olis vaan mukava joskus oppia jotain ilman että se menee kantapään kautta. Tosin muhvit olisi varmaan onnistunut kerrasta, jos olisin vain keskittynyt ja ollut huolellisempi =)

   Poista
 3. Nuo resorit tekivät muhveistasi täydellisiä 10+ hypistelymuhveja <3

  VastaaPoista