sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Reunusta vaille valmisPuuh... Olen ollut ahkera! En ole monenakaan iltana tai lähinnä yönä päässyt nukkumaan ennen yhtä, kun koukku savuten olen virkannut torkkupeittoni viimeisiä lappuja. Pari iltaa rakensin niistä palapeliä olohuoneen lattialla ja mietin mihin järjestykseen ne laittaisin. Viimeksi kun tein torkkupeiton paloista, merkkasin palojen järjestyksen pienillä maalarinteipin palasilla. Irrottaessa ne kuitenkin aina vähän repivät lankoja, joten nyt solmin pienet nauhat lappujen nurkkiin, joihin olen merkannut lapun paikan "peittokartallani". Tietysti sotkin järjestykseni, joten sain vielä irrottaa muutaman lapun ja siirtää ne toiseen paikkaan.

Suunnittelin ensin, että virkkaisin palat kiinni toisiinsa viimeisellä kierroksella, mutta koska tämä projekti on venynyt näin pitkäksi, ajatus uuden kiinnitystavan opettelusta ei houkutellut. Lappujen virkkaus nurjalta puolelta jättää väkisin kohosaumoja ja koska halusin tehdä tämän peiton molemmilta puolilta siistin näköiseksi, ompelin palat yhteen luonnonvalkoisella seiskaveikalla.  Laitoin palat oikeat puolet vastakkain ja poimin silmukasta vain uloimman reunan neulalle, näin saan tehtyä saumasta matalan ja palojen ympärille syntyy reunus. Kulmat aiheuttivat hieman harmaita hiuksia, kun silmukka venyi, kun siihen tuli ommel kahdelta suunnalta.

Peitto on nyt siinä vaiheessa, että siitä puuttuu enää reunus. Ajattelin tehdä siitä leveän, ehkä jopa kuuden sentin levyisen ja mahdollisimman kirjavan. Peiton värimaailma rauhoittui huomattavasti valkoisen reunuksen myötä, joten uskon, että siihen sopii riemun kirjava reunus. Aion tehdä peiton ensi viikon aikana valmiiksi, mutta ennen kuin pääsen jatkamaan virkkausta, joudun purkamaan muutaman lapun peitosta ja ommella ne uudelleen kiinni. En osannut heti kiinnittää lappuja siististi ja ensimmäisissä näkyy ompeleet ikävästi oikealla puolella. Aivan ihanaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa!
 

28 kommenttia:

 1. Tuosta tulee varmasti superihana! Hyvältä näyttää. Kulmat on aina hankalia, mutta kun pistää useamman piston, tulee niistä ihan hyvät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) No niinhän ne näyttää olevan =) Mä päädyin ompeleen kulmat niin, että vedin langan silmukan nurjalla puolella olevasta lenkistä vastakkaisen kulman samaiseen lenkkiin (ymmärtääköhän tästä kukaan mitään). Tällain etupuolelle ei jäänyt näkyviin ompeleita ja nurjalla puolella ne hukkuvat muiden ompeleiden sekaan =)

   Poista
 2. Voi sinä olet niin ahkera. Tästä tulee varmasti super ihana. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mun piti virkata tämä peitto kuukaudessa, mutta tähän on jo mennyt kaksi kuukautta. Noh, se on vain elämää, joka sotkee suunnitelmia =) Onneksi tämä työ on ollut niin ihana, ettei sen venyminen oikeastaan harmita niin paljoa =)

   Poista
 3. Olet tehnyt jo ison työn. Siitä tulee hieno! :) Musta palojen virkkaus on kivaa, mutta se yhdistäminen on inhottavin osuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Olen ihan samaa mieltä sun kanssa! Palojen yhdistäminen virkkaamalla olisi ollut paljon mielekkäämpää ja nopeampaa, mutta kun silloin tulee väkisin ne kohosaumat ja mä en niitä tähän halunnut. Ompelussa on aika iso työ, mutta onhan saumat kymmenen kertaa paremman näköiset näin =)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos =) Mun pitäisi alkaa virkkaan tänä iltana reunusta, mutta en vieläkään tiedä, mitä siihen tulee. Toivottavasti suunnitelmat selkiää tässä seuraavan tunnin tai kahden aikana =)

   Poista
 5. Voi ihanuutta kuinka hieno peitto tulee! Tsemiä loppusuoralle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mua jännittää ihan hirvittävästi, minkä näköinen tästä tulee valmiina! Onneksi tässä ei enää ole montaa iltaa, kun se selviää =)

   Poista
 6. No voi hyvänen aika, että osaa olla kaunis. Niin ihanat värit ❤️❤️ Olisipa minullakin virkkauksen taito hyppysissä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä saan käsitöistä niin uskomattoman hyvän mielen ja niiden tekeminen tekee mut äärettömän onnelliseksi, että suosittelen kokeileen! Mä opettelin aikoinaan virkkaan Youtube-videoiden avulla ja sieltä mä nytkin haen apua, jos en osaa tehdä jotain silmukkaa. Ja kyl mä voin neuvoa <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä pidän noista väreistä niin paljon, että olen miettinyt, että pitäsiköhän niitä hamstrata varastoon. Toisaalta se on ihan hyvä, että lankavalikoimat vaihtuu ja tulee uusia sävyjä, mutta nämä värit ovat niin herkulliset, etten haluaisi millään lopettaa näiden käyttöä tähän työhön =)

   Poista
 8. Mä olen niin kade kudon-virkkaan-ompelen ihmisille! ..joskus kyllä vielä opettelen.. Noi on vaan niin kauniita❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä tiedän sun tunteen, koska itse ajattelen samanlailla, kun katselen toisten tekemiä kirjoneuleita =) Mun on monta kertaa pitänyt kokeilla neulomista, mutta jotenkin se aina jää näiden virkkauksien jalkoihin =)

   Poista
 9. Ihanan värisiä palasia. Tulee varmasti upea peitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Näitä on kyl ollut niin ihana virkata. Mun pitää tehdä näillä väreillä loppusyksystä joku työ, ettei loka-marraskuun ankeus tunnu niin kurjalta kuin se muuten tuntuisi =)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos =) Voiton puolella ollaan jo ja komeasti! Ihanaa kun tuo yhdistäminen on takana, se kieltämättä on tämän työn kurjin vaihe =) Nyt saa taas nauttia virkkauksesta =)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos =) Ihanaa olla näin pitkällä! Mua jotenkin houkuttelis tehdä reunuksesta värikäs mutta kuvionniltaan ihan yksinkertainen, kun itse peitossa on kuitenkin kuviota aika paljon. Mä pelkään, että peitosta tulee sekava, jos reunoilla on hirvittävästi jotain krumeluuria. Mulla on ihan selvästi paineta tämän reunuksen kanssa =)

   Poista
 12. Todella kaunis peitto ja tuon tekemisessä on ollut kyllä kova homma! Jaksaisipa itsekin joskus tehdä jonkun virkatun palapeiton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Pari kuukautta tämän parissa on vierähtänyt, mutta en ole virkannut joka päivä, kun ollaan vähän sairasteltu.

   Toisethan tekee peittoja niin, että virkkaa vain yhden lapun päivässä. Tähän tulee 120 palaa eli ne valmistuisi jo neljässä kuukaudessa. Kokoaminenhan on sit oma juttunsa =) Ja tänä vuonna olen nähnyt varsinkin Instassa lämpötilapeittoja. Aluksi määritellään lämpötiloille värit ja joka päivä virkataan yksi rivi sen päivän lämpötilan mukaisella värillä. Voisihan sen tehdä paloillakin, mutta raidoilla tehtynä säästyy melkoiselta päättelyltä =)

   Poista
 13. Vitsit, että tulee ihanan keväinen...niin kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Nää värit on kyl niin herkulliset! Onneksi tein valkoiset reunukset neliöihin, kun jossain kohtaa mietin jo, että tekisinkö sittenkin pyöryläpeiton ja jättäisin tuon valkoisen kokonaan pois =)

   Poista
 14. Tästä tulee kyllä niin ihana, oikea hyvän mielen peitto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ihanaa kuulla! Tätä on ollut niin hienoa tehdä ja samalla haaveilla vähän keväästä ja kesästä =) Mä en vain ymmärrä, että minkä takia mä suunnittelen jo seuraavaa peittoa, vaikka tämäkin on vielä kesken =D

   Poista