tiistai 16. helmikuuta 2016

Gluteenittomat mantelimuropikkuleivät

Pidän leipomisesta ja koska olen pahemman luokan sokerihiiri, meillä leivotaan melkein joka viikko. Pikkuleipien tekeminen on siitä ihanaa, kun ne valmistuvat nopeasti, pienellä vaivalla ja lapset voivat osallistua niiden tekoon. Heidän leipomukset tosin harvemmin pääsevät pellille asti, kun ne katoavat aina parempiin suihin ennen sitä. Meillä tosin taikinaa syö ihan kaikki, eli en voi siitä heitä moittia. 

Tein taas maailman ihanimpia pikkuleipiä, eikä niissä ei ole mitään muuta vikaa kuin, että ne katoavat pikkuleipärasiasta luvattoman nopeasti. Mielestäni resepti on silloin valmis, kun pikkuleivät katoavat uunipelliltä yhden illan aikana ja niinhän näillekin kävi. Uskotteko millaista itsehillintää vaati, että pystyin pitämään sormeni erossa jääkaapin päällä olevasta keksirasiasta, jotta sain seuraavan päivän kuviin muutakin kuin tyhjä rasian. Koska mantelijauhot ovat ihan hirvittävän kalliita, niin olen korvannut ne mantelilastuilla, jotka jauhan huhmareella jauhoksi. Koostumus on ehkä hieman rouheisempaa kuin kaupan valmis mantelijauhe, mutta mielestäni se sopii näihin.


Mantelimuropikkuleivät 

n.30 kpl

Näitä tarvitset:
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 luomumuna
1 rkl vaniljauutetta
2,5 dl mantelijauhoja
3,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Lisäksi:
Leivontaan gluteenitonta jauhoseosta.
Voiteluun valkuainen ja koristeluun mantelirouhetta.

Ja näin se käy:
Vatkaa rasva ja sokeri. Lisää muna ja vaniljauute. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin  ja sekoita ne taikinaan. Lisää suola (Sitä laitetaan vain ihan ripaus esim. lusikan varrella, sillä ei ole tarkoitus tehdä suolakeksejä). Lisää joukkoon mantelijauhe ja sekoita taikina hyvin.

Leivo taikinasta tanko, leikkää siitä pieniä paloja ja pyörittele niistä palloja. Litistä niitä vähän jauhoon kastetun lasin pohjalla. Jotta kekseistä tulee tällaisia pulleita, niin jätä ne n. 1,5 cm korkuisiksi. Voitele keksit valkuaisella ja ripottele päälle mantelirouhetta. Paista uunissa 180 asteessa n. 20 min.

4 kommenttia:

  1. Tosi kivan oloinen ohje, tykkään mantelista. <3 Ja ihanan raikkaita nämä sinun kuvasi: sopii tähän päivään, kun viimein saatiin auringon paistetta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ihanaa kun aurinko paistaa pitkästä aikaa! Tästä päivästä taitaa tulla ihan yhtä aurinkoinen kuin eilisestä =)

      Poista
  2. Onpa herkullisen oloiset pikkuleivät. Ja kuvat myös! Jos leipoisin yhtään enemmän, kokeilisin näitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ihanaa kun muistin pitkästä aikaa kaivaa Grapponiat kuviin. Olin jo melkein unohtanut näiden aarteiden olemassa olon =)

      Poista