perjantai 26. helmikuuta 2016

Vanha käsilaukku

"Jos Jumalan oli annettava naiselle ryppyjä, ne olisi nyt ainakin voinut sijoittaa jalkapohjiin." 
- Ninon Leclos


Olisikohan mummo-kulta uskonut, että tulee vielä päivä jolloin esittelen hänen käsilaukkuaan netin ihmeellisessä maailmassa (Déjà-vu!). Isoäidin vanha laukku löytyi vintiltä jo pari vuotta sitten, mutta se unohtui vaatehuoneemme kätköihin. Sieltä se eräänä päivänä tupsahti vastaani ja pääsi heti käyttöön. Pystyn hyvin kuvittelemaan isoäitini polkemassa pyörällään kohti tapettitehdasta laukku keikkuen käsivarrella tai pyörän sarvessa. Vaikka se on jo nähnyt parhaimmat päivänsä, on se silti aivan ihana ja voitteko kuvitellakaan, millainen tunnearvo sillä on? Hieman siitä alkaa nahka rapistua, eli pitää varmaan tarttua vahaan ja pelastaa se, mikä on vielä pelastettavissa.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Tuli laukustasi mieleen, että mullakin on mummun käsilaukku tallella. Siitä tulee muistoja mieleen. Ja tosiaan, sitä voisi vaikka hieman hoitaa ja ottaa käyttöönkin. Sitä mummu arvostaisi. :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos =) Hiemanhan mulla kävi tämän esittelyssä sellainen kömmähdys, etten huomannut näyttää laukkua sivusta tai, että millainen se on sisältä =)

   Poista
 3. Ihana löytö omista kätköistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mulla on mielikuva, että löytäessäni laukun, olin juuri ostanut Globe Hopen käsilaukun, enkä sen takia ottanut sitä käyttöön. Se, että laukku katoaa pariksi vuodeksi vaatehuoneeseen, kertoo varmasti paljon, kuinka järkyttävästi siellä on tavaraa =D

   Poista
 4. Minullakin on pari mummun käsilaukkua perintönä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa <3 Ethän vain hukkaa niitä? Ne voivat olla kultaakin arvokkaampia sulle jonain päivänä <3

   Poista
 5. Onpa ihana laukkuna ihan parasta vielä, että siihen liittyy tarina/tarinoita! Mulla on ihan järkyttävän kokoinen kirppislaukkujen kokoelma, olen kyllä viimeisten vuosien verralla karsinut tosi paljon sitä, mutta tällaisen yksilön kelpuuttaisin omaan pienenevään kokoelmaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Just puhuttiin eilen FB:n puolella, että näitä vanhoja käsilaukkuja löytyy todella harvoin kirppikseltä. Mä veikkasin, ettei ennen vanhaan naisilla ollut kuin pari laukkua ja että ne käytettiin aina loppuun, mutta ne onkin siis sulla =)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä pidän tuosta kans ihan hirmuisesti. Mun pitäis nyt vaa tarttua siihen vahaan ja ihan oikeasti vahata se ennen kuin sen nahkat ripisee ja rapisee kokonaan pois!

   Poista
 7. Oi, onpas ihana laukku! Vaikka pikkuisen siinä näkyykin vuosien jättämät jäljet, näyttäisi se olevan silti tosi hyvässä kunnossa! Ihania tuollaiset perintöasusteet ja -tavarat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Onhan se! Olisi mukavaa, että pystyisin säästämään jotain itseltäni jälkipolville. Ajattelin ensin, että pitäsi ostaa jotain sellaista, mikä henkii tätä aikaa. Toisaalta miksi ostaisin ja säästäisin mitään sellaista, mikä ei ole mua. Ehkä mun pitääkin laittaa talteen just tällaisia vanhoja juttuja, jotka ovat mun mielestä ihania ja ovat mulle arvokkaita. Pitääkin katsoa, etten käytä ihan puhki laukkuvanhusta, jotta omille lapsenlapsilleni jää jotain ihmeteltävää =)

   Poista
 8. Tosi ihana tuo mummosi laukku, oikia perintöaarre.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Se on juurikin sellainen ja miten ihanaa, että se on säästynyt! Mun mielestä tämä on ainoa käsilaukku, jonka löysin mummolasta. Ennen vanhaan (ja kai sitä toiset vieläkin) siivottiin hieman karkeammalla kädellä ja pelkään pahoin, että mummolan monet aarteet ovat joutuneet kaatopaikalle. Tosin eihän kaikkea voi säästää =)

   Poista