keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Maaliskuu on virkkauskuukausi!Törmäsin eilen Instagrammissa Bhookedin julkaisuun, jossa kerrottiin, että maaliskuu on virkkauskuukausi. Melko vähän tuosta löytyi tietoa, mutta tosiaan se selvisi, että Yhdysvalloissa maaliskuuta juhlitaan maanlaajuisena virkkauskuukautena. Alunperin vuonna 1998 alettiin viettää virkkausviikkoa ja vuonna 2000 se vaihtui virkkauskuukaudeksi. Ilmeisesti tässä kuussa on luvassa paljon uusia malleja ja eilen illalla huomasin ulkomaalaisissa virkkausryhmissä ihmisten odottavan lankatarjouksia. Kaikkea sitä oppii, kun selaa Instagrammia.
 
Itselleni virkkaus on rakas harrastus, mutta ihan aina en ole ollut käsityöharrastaja. Peruskoulun käsityötuntien jälkeen neuloin kaulahuivin ja muutamia myssyjä. Lapasissani oli peukalo keskellä kämmentä ja ne pysyivät pystyssä ilman tukea. Virkkauksesta innostuin muistaakseni odottaessani esikoistamme. Yritin virkata isoäidinneliöitä puolipylväillä, kunnes ymmärsin turvautua Youtuben ohjeisiin. Taisin saada viisi neliötä valmiiksi kunnes innostus lopahti. Esikoisemme taisi olla puoli vuotias, kun innostuin uudelleen ja virkkasin hänelle peiton sekä muutamia pienempiä juttuja. Marraskuussa 2013 bongasin jossain fb:n virkkausryhmistä Attic24 -blogin syyskranssin ja eksyttyäni tuohon blogiin, se oli menoa. Attic24 on ollut minulle valtava inspiraation lähde ja suunnannäyttäjä niin virkkaamisessa kuin bloggaamisessa. Tuon marraskuun jälkeen olen tehnyt monia ihania töitä, vielä enemmän olen purkanut ja virkannut uudelleen oppien koko ajan lisää.

Varmasti suurin pelkoni on, että kyllästyn virkkaamiseen. Harvassa ovat nykyään päivät että olisin toimettomana, mutta isompien töiden jälkeen pidän aina pakkolomaa. Lomani aikana teen tekemättömät kotityöt, luen kirjan tai kaksi ja nukun. On mielenkiintoista seurata, miten monta päivää pystyn olemaan virkkaamatta ennen kuin alan kaivata koukkujen pariin. Yleensä viimeiset päivät on jo niin tuskaiset, että ne kurjimmatkin rästityöt tulee tehtyä nopeasti. Seuraava pakkolomani on jo nurkan takana, kun olen viime metreillä torkkupeittoni kanssa, mutta sitä ennen saan nauttia ihanista pitkistä reunusvirkkauksista. Mukavaa virkkauskuukautta!


12 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä niin upeita virkkaustöitä, että jään aina suu auki ihailemaan niintä. Itse en ole koskaan päässyt siihen hommaan kiinni ja siksi en oikein osaa virkata kuin ne pakolliset yhden tavan ruusukkeen, pari reunapitsiä ja perus neliön. Mutta niilläkin olen jo päässyt pitkälle tässä harrastuksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Niin eihän me kaikki pidetä samoista asioista =) Vaikka mä kovasti pidän ompelukoneestani, en silti tykkää ommella. Sulla on niin uskomaton ideointikyky, etten yhtään ihmettele, ettet tarvitse enempää malleja =)

   Poista
 2. Koukuttavannäköisiä! Olet taitava! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija =) Mä yritin valita kuviin vähän sellaisia töitä, joita en mukamas ole niin paljoa mainostanut, mutta tuo harja kummittelee täällä taas. Mä itse pidän siitä niin paljon, etten voi jättää sitä pois näistä postauksista, joissa näytän aikaisempia töitäni =)

   Poista
 3. No sehän sattui sopivasti,virkkauskuukausi nimittäin:)Aloitin juuri virkkaamaan vilttiä pienistä tilkkaneliöistä:D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä sattui =) Toivottavasti vilttisi valmistuu joutuisammin kuin mun torkkupeittoni. Mä olen taas viettänyt kaksi päivää purkajaisia =)

   Poista
 4. Minä ihmettelen, miten en ole aiemmin tullut käyneeksi täällä sun blogissa :). Upeita noi sun virkkaukset. Minulla on ollut nyt taukoa virkkaamisesta, kun innostuin neulomaan välillä. Pitäisiköhän ihan virkkauskuukauden kunniaksi kaivaa pitkästä aikaa koukut esille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mukavaa, että nyt eksyit! Eikö sitä sanotakin, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan =)

   Mä suosittelen virkkausta lämpimästi, vaikka itse laitankin koukut hetkeksi sivuun =) Virkkaus on aivan ihanaa <3

   Poista
 5. Olipa onni, että törmäsin blogiisi Facebookissa. Aloitin juuri bloggaamaan Koukussa Roosaan -blogissa ja tämä maaliskuinen virkkauskuukausi tulee yhdeksi minunkin jutuista. Kiitos hyvästä vinkistä <3 Täytyykin tutustua paremmin blogiisi, sinulla on ihanan värikkäitä töitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä jäin miettimään, että kuulostaako virkkauskuu paremmalle kuin tuo virkkauskuukauteni =)

   Onnea bloggaamiseen <3 Se on melkein yhtä mukavaa kuin virkkaus =)

   Poista
  2. Totta, virkkuukuu on parempi ja oikeastaan se voisikin olla vuoden jokaisen kuukauden nimi :D Ja kiitos, bloggaaminenkin on hyvin koukuttavaa. Olen kolme vuotta blogannut Ruusunmekko-blogissa, mutta mikähän siinä on, ettei se riittänyt :D

   Poista
  3. No niinpä olet! Voi miten kauniita pelargonioita sulla on ♥ Ihanaa, kun kesä tulee taas ja pääsee puutarhaan ihastelemaan kukkia ♥

   Totta! Ei tämä maaliskuu poikkea mitenkään muista kuukausista =D

   Poista