sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Roskisdyykkarin lastenrattaatMuistatteko, kun viime kesänä kerroin metallinkeräyksestä löytyneistä Emmaljungan lastenrattaista? Jos et, niin löydät ne täältä. Vuoden päivät ne saivat odotella kellarissa kunnostajaa ennen kuin kuopuksella käytössä olleet vanhat Brion rattaat alkoivat käydä niin raskaiksi työnnellä, että motivaatio roskisvaunujen kunnostamiseen löytyi. Ukkokulta putsasi vaunut ja suihki ne samalla turkoosilla maalilla, jolla on jo maalattu lastenhuoneen lamppu ja sitä ennen miljoonalokerikko. Koska aikaisempien vaunujen verhoilukokemukset olivat vielä tuoreessa muistissa (tässä linkki Briohin ja tässä linkki Oran vaunuihin), maalatut rattaat saivat odotella ompelijaa kuukauden päivät ennen kuin kannoin ompelukoneen aurinkoiselle terasille ja aloin ommella rattaita kokoon. 

Kangasosat aiheuttivat hieman päänvaivaa. Minulla ei ollut mallina vanhoja istuimia, joiden mukaan olisin voinut tehdä kaavat, sillä tunnollinen kierrättäjä oli repinyt ne irti ennen kuin vei rattaat metallinkeräykseen. Yritin huonolla menestyksellä metsästää netistä valmiita kaavoja, mutta koska niitä ei löytynyt, minun oli pakko yrittää ommella ne niin, että otin mallia Brion rattaista. Muutaman kerran sain istua ihmettelemään ompelujärjestystä ja mittailla istuinosia. Mielestäni tällaisia roskisrattaita ei voinut tehdä uusista kankaista, joten ompelin ne kummitädin vanhoista farkuista ja nepparit olen löytänyt kirppikseltä. Ompelin ensin istuinosan toisesta puntista ja sitten tein selkänojan on toisesta. Lapsen jalkojen välissä menevän remmin tein toisten farkkujen vyötärönauhasta. Siinä on nepparikiinnitys piilossa vyölenkin alla ja nappi on vain koristeena. 

Jotta sain näihin vähän lisää väriä ja ilmettä iloisemmaksi, niin kirjoin selkänojaan sydämen ja virkkasin kukkia (ohjeen kukkiin löydät täältä). En ole paljoa kirjonut, joten harsin ensin valkoisella ompelulangalla kuvion ja sitten vasta kirjoin kuvion turkoosilla langalla. Se olisi ollut huomattavasti helpompaa, jos olisin uskaltanut piirtää kuvan, sillä tuo harsiminen ei ollut ihan paras vaihtoehto. Selkänojaan, työntäjän puolelle, ompelin pari takataskua, joissa kulkee näppärästi puhelin ja jäätelörahat. Jos omaa mielipidettäni kysytään, niin näistä tuli kylän hienoimmat rattaat ja toivon mukaan voimme rallatella niin pitkään, kun tarvitsemme lastenrattaita.

41 kommenttia:

 1. Hienot tuli ja nuo kirjonnat ja muut yksityiskohdat kruunaa kyllä kokonaisuuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Selkänojasta piti tulla ensin ihan erilainen, mutta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sain ahaa-elämyksen ja tässä on lopputulos =)

   Poista
 2. Wau, siis niin hienot. Olet kyllä taitava. Valmiista kaavoista tai malleista, olisin ehkä onnistunut. Mutta, teit kaavatkin itse. Eikä vastaan tule kyllä toisia samanlaisia. Hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mun on nyt myönnettävä, ettei näitä ommeltu taidolla vaan ihan tuurilla ja hyvällä onnella =D

   Poista
 3. Oi miten ihanat! Olet kyllä näppärä! Olen ihastellut vanhan mallisia tuplarattaita, toivottavasti tulisi jostain vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kannattaa seurata Toria aktiivisesti ja vaikka laittaa sinne vaikka ostoilmoitus. Oletko Facebookissa? Siellä on sellainen ryhmä kuin Rättei, Lumpui ja Retroi. Siellä voi tulla myös myytäviä rattaita vastaan =) Onnea etsintöihin <3

   Poista
 4. Ihan mielettömät ei noin upeita kyllä kaupasta saakaan ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Niin... kaupasta saisi rattaat ihan liian helposti, mutta eihän ne olisi ihan tällaiset =) Vaikka näissä oli taas melkoinen työ, niin kyllähän rattaita katsoo nyt hyvillä mielin ja ehkä vähän jopa ylpeänä, että onnistui ylittämään jopa omat odotuksensa =)

   Poista
 5. Ai, että kun sä voit ommella ulkona <3 Vitsit...Niin ja upeat rattaat tuli myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä taidan nykyään kantaa koneen useammin ulos kuin mitä ompelen sillä sisällä =) Rattaita ommellessa oli kyl ehkä vähän turhan lämmin päivä ja mä meinasin oikeasti paistua terassille. Lämpimät kesäillat on ihan parhaita ulkona ompeluun <3

   Poista
 6. Ohoh mitkä rattaat!! Ihan tosi hieno tuunaus! Ja nuo kirjailut ovat piste iin päälle. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä jäin vähän koukkuun tohon kirjailuun ja aloin jo suunnitella kaikkea kivaa, että mitä niin voisin tehdä. Mun tarvii varmaan ostaa ennen seuraava työtä sellainen kehys, johon voin pingottaa kankaan =)

   Poista
 7. Hienot tuli! Ja materiaalina kesäksi kivan hiostamaton. Tosin vastavuoroisesti heikko kosteuden kesto. Oon itse suunnitellut meidän tytön vaunujen tuunausta jo pitkään, mmt taitaa jäädä. Kaikki muu vielä menis, mut se kuomu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Se kuomu on tosiaan painajaismainen! Ihan ensimmäisiin vaunuihini jouduin ompeleen sen ja silloin vannoin, etten enää ikinä ompele kuomua =)

   Poista
 8. Huikean hienot!!!! Kuten nuo aiemmatkin. Vau!

  VastaaPoista
 9. Ihanat rattaat tuli! Minä olen tuunannut myös yhdet retrorattaat ja ommellut uudet päälliset, ne oli vain minun omat, siis omasta lapsuudestani peräisin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) No mä kävin ihastelemassa niitä sun rattaita, kun ne oli niin hienot ja kyselin kaavojakin. Mä meinasin ensin, etten ala ompeleen näitä omin päin, mutta kummasti sitä motivaatiota alkaa löytyä, kun joutuu lykkiin vanhoja rattaita alamäessäkin =)

   Poista
 10. Ihanan syötävät rattaat. Olet tosi taitava tuunaaja =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Taitavaksi en kyl menisi sanomaan. Nämä on meinaan taidettu tehdä ihan puhtaalla tuurilla. Mä en meinaa vieläkään ymmärtää, että miten ihmeessä onnistuin =D

   Poista
 11. Upeat!!! Mulla odottelee yksi retrorunko uutta kangastusta....täytyykin katsella vanhoja farkkuja sillä silmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kannattaa sit käyttää ihan kunnon paksua farkkua. Mä ompelin nämä vähän ohuemmasta farkusta ja nyt olen kahden vaihella, että pitäisikö mun vähän tukea kangasta. Rattaiden kyydissä on kuitenkin niin arvokas lasti, ettei sen toivoisi tippuvan kyydistä =)

   Poista
 12. Kyllä näillä kelpaa kruisailla kylän raitteja pitkin! Mahtavan näköiset rattaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä pidän itsekin näistä, eikä olisi pelkoa, että sekoittaisin toisiin rattaisiin neuvolan vaunuparkissa =)

   Poista