keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Vierailulla Wetterhoffin talossa

"Wetterhoffissa oltiin niin tarkkoja, että oppilaiden töitä tarkistettiin suurennuslasilla ja joka päivä joku lopetti, kun koulu oli niin vaativa. Koulusta valmistuivat vain ne kaikista taitavimmat ja kunnianhimoisimmat oppilaat."
- Tuntematon rouva parkkipaikalla


Varmasti jokaiselle käsityöharrastajalle nimi Wetterhoff on tuttu ja tietää sen käsityöalan oppilaitoksena Hämeenlinnassa. Tänä päivänä Wetterhoffin talo ei enää toimi kouluna vaan se on luovien alojen talo, joka tarjoaa asiakkailleen koulun perustajan arvomaailman mukaisia laadukkaita, käsintehtyjä tuotteita ja palveluita. Saman katon alta löytyy niin kirjansidontaa ja kalligrafiaa kuin kenkien valmistusta mittatilaustyönä. Katutasosta löytyy Wetterhoffin ja Sibelius Centerin myymälät sekä Kide-myymälä, josta voi ostaa vanhoja tekstiilejä. Wetterhoffin talon palveluihin kannattaa lähteä tutustumaan vaikka vähän pidempääkin.

Sain kutsun Wetterhoffin talolla viime lauantaina järjestettyyn bloggaribrunssiin, eikä tarvinnut kahta kertaa miettiä, että osallistunko. Nykyisin kokoustilana toimivaan vanhaan kutomoon kokoontui parikymmentä bloggaria ja pääsimme tutustumaan taloon sekä sen tarjoamiin palveluihin hieman tarkemmin. Imagokouluttaja ja Prinsessakoulun rehtorin Isa Karlssonin ohjeistamana opimme hovitervehdyksen ja -niiauksen ja meidät aateloitiin kruununprinsessoiksi. Herkullisen brunssin päälle pääsimme pääsimme kiertämään taloa omaan tahtiin ja osallistumaan erilaisiin työpajoihin. 

Sain kokeilla mm. korujen valmistusta, ryijyn ompelua ja kudevirkkausta. Ihana-lehden Kaarina Korventaan ohjauksella askartelin paperikukkia, enkä suureksi yllätyksekseni liimannut itseäni kiinni pöytään tai kuumaliimapistoolia käteeni. Wetterhoffin myymälässä tutustuin koukkuneulontaan, jota tuskin olisin ilman kädestä ohjausta oppinut. Koukkuneulomalla syntyy hieman samannäköistä pintaa kuin olisin neulonut, mutta kädessäni oli puikkojen sijaan virkkuukoukku, jonka päässä oli parsinneulan reikä. Koukkuneulonta oli sen verran mielenkiintoinen tekniikka, että eilen istuin terassin nurkkaan kokeilemaan osaisinko vielä oppimiani silmukoita ja voitte olla varmoja, että tämä ei jää viimeiseksi neulomuksekseni koukulla.


Päivä Wetterhoffilla oli aivan uskomattoman ihana ja oli hienoa päästä kokeilemaan myös sellaisia asioita, jotka olivat ns. mukavuusalueen ulkopuolella. Kotiinviemisiksi saimme muhkeat goodiebagit ja paljon uusia ideoita. Nyt voin kehua käyneeni Wetterhoffissa, jos nyt en kuitenkaan opiskelemassa niin oppimassa uutta, kokemassa elämyksiä ja tapaamassa aivan ihania ihmisiä. Suuri kiitos kaikille päivän järjestäneille yrityksille.

Kude ja Kide myymälät
Koruverstas Klova
Niittyvilla

Kiitos myös muille tapaamiseen osallistuneille bloggareille. 

14 kommenttia:

 1. Kuulostaa huippupaikalta ja ehdottomasti tutustumisen arvoiselta! Täytyykin pitää tuo mielessä seuraavaa Hämeenlinna-reissua ajatellen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä tutustumassa! Mä harvemmin käyn Hämeenlinnassa muualla kuin Aulangolla (yks kauneimmista paikoista, mitä tiedän), mutta nyt sain hyvän syyn ajella keskustaankin =)

   Poista
 2. Ihana lukea näitä brunssille osallistuneiden kirjoituksia, hieman kaiholla kuitenkin. Mun oli tarkoitus tulla myös, mutta viime hetkellä jouduin vetäytyä tapaamisesta pois, kun en saanut lapselle hoitajaa... pari ihanaa tapahtumaa on nyt jäänyt välistä, ja tämä on se joka harmittaa kaikista eniten. Mutta henkeen pääsee mukaan kun lukee näitä teidän postauksianne <3

  Wetterhoff on tuttu, mutten ole siellä koskaan käynyt. Kouluun olen myös aikoinaan hakenut ja, mutta sitten elämään tuli muuta ja jäin sille tielle.

  Ihanaa kesää Johanna sulle! Pidettäiskö kässätreffit Lankamaailmassa kesän aikana? Olis kiva treffata taas :)

  Terkuin, Mira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kurjaa <3 Mä ihmettelinkin, että missä olet, kun olin ihan varma, että näemme Hämeenlinnassa. Epäilinkin syyn olevan se sama, mikä itsellänikin välillä aiheuttaa päänvaivaa =)

   Ihanaa kesää myös sulle <3 Kässätreffit kuulostaa aivan mahtavalle idealle! Olisi mukavaa päästä vaihtaan kuulumisia.

   Poista
 3. Voi tuolla olisikin ihana päästä käymään joskus. Niin kauniita kuvia olet taas napsinut, aurinkoista viikkoa sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä suosittelen tekemään kattavan kirppispyörähdyksen Hämeenlinnaan ja käymään samalla Wetterhoffissa =)

   Poista
 4. millä perusteella osallistujat oli valittu? ei tule ikinä kutsua mihinkään tällaisiin? suositaanko tässäkin vain etelä-suomessa asuvaa sakkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en osaa sanoa, että millä perusteella osallistujat oltiin valittu. Kutsutut bloggarit kirjoittavat erilaisia blogeja eli paikalla oli niin kässä-, lifestyle-, muoti- kuin sisustusbloggareita. Harmillista kuulla, ettet ole saanut kutsua vastaanlaisiin tapahtumiin <3

   Poista
 5. Koukkuneulonta on ihan uusi tuttavuus minulle. :o

  Just kirjailen tässä pyyheliinaa ja sen taustapuoli varsinkin on sellainen, ettei olisi mennyt Wetterhoffilla kuuna päivänä läpi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän mitä tarkoitat =) Mun pitäisi kans alkaa kirjailla (vai kirjoa? miksi suomen kieli on näin vaikea?) ja tiedän jo ennen kuin aloitan, että lopputuloksella reputtaisin Wetterhoffissa =)

   Mä etsin tänään kirjontamalleja Pinterestistä ja hyvänen aika miten upeita töitä sieltä löytyikään! Siellä oli kirjontakehikkoon kirjottu porkkanan naatit ja sen kehikon alapuolella roukkui huovasta tehdyt porkkanat! Ihan mielettömän upea! Niin voinhan mä laittaa sulle tähän linkinkin =)

   Poista
  2. Ooo mieletön idea tuolla linkin takana. :o Jollakin on todella välähtänyt!

   Poista
 6. Ihania kuvia sinulla tuolta :) Se oli hieno päivä ja oli kiva nähdä! Wetterhoffin vanhoista ajoista minäkin olen kuullut, että siellä oli tosi tiukkaa, vaikka varmaan oli muissakin vastaavissa oppilaitoksissa. Mm. nykyisin oudolta tuntuva asia, että koulu otti kantaa opiskelijoitten yksityiselämään. Esim. piti pyytää lupa että sai mennä kihloihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos, kun toimit mallina kudevirkkauksessa =) Oli mukavaa nähdä taas pitkästä aikaa. Tälläisiä tapahtumia saisi olla vaikka vähän useammin =)

   Eihän? Kieltämättä tuo kuulostaa todella oudolta! Maailma on muuttunut aika paljon =)

   Poista