maanantai 18. toukokuuta 2015

Viisi väriä: Punainen

Sain marraskuussa Lumikukkulalla-blogilta haasteen esitellä kodissamme käytettyjä värejä ja jäin hyvin kuvien toivossa odottelemaan aurinkoisia ilmoja. Niitä kun ei marraskuussa montaa ollut, unohdin koko jutun. Näin puoli vuotta myöhemmin tartun haasteeseen ja esittelen teille hieman kotiamme. Koska olen niin hirmuisen myöhässä tämän kanssa, en haasta ketään mukaan. Tarttukoon haasteeseen ken haluaa.

Saanko olla ihan rehellinen? Tämä oli ihan hirvittävä haaste! Minun piti ottaa nopeasti kuvat ja jatkaa taas graffitiani, mutta olen tainnut räpsiä neljäsataa kuvaa kodistamme, eikä kuvista mikään meinaa miellyttää. En osaa kuvata kodistamme sellaisia ihanan raikkaita ja valoisia kuvia. Siihen saattaa olla kokemattomuuden lisäksi syynä myös se, että näillä väreillä vaaleiden kuvien saaminen on sula mahdottomuus. Kodissamme on käytetty paljon tummia sävyjä ja olohuoneen tumman ruskea katto imee viimeisenkin valonkajon huoneesta. Suurin osa kotimme mielenkiintoisimmista kohdista ovat pimeimmissä nurkissa eikä niissä riitä valo kuvaamiseen. Olisinhan voinut raijata mööbelit terassille luonnonvalossa kuvattavaksi, mutta epäilen, ettei se ole tämän haasteen idea.Väreistä ensimmäiseksi valitsin punaisen, koska se on yksi lemppareistani. Odottaessani kuopustamme tapetoimme olohuoneen ja valitsin yhdelle seinälle punaisen tapetin. Samaa tapettia löytyy myös olohuoneeseen näkyvillä eteisen seinillä. Onneksi en ole katunut värivalintaani eikä ukkokulta ole joutunut sen osalta tapetointitöihin, mutta valitettavasti kirjastohuoneen meinaamme tapetoida uusiksi. Kiemurainen markettitapetti on valittu aikoinaan mummolan vanhan sohvakaluston mukaan, mutta haluan sen tilalle niin pian kuin mahdollista jonkin Pihlgren ja Ritolan ihanista vanhoista tapeteista. Punaista on ripoteltu muuallekin ympäri kotiamme varsinkin keittiöön. 

4 kommenttia:

 1. Mun mielestä on kiva katsella välillä värikkäitä ja tumman tunnelmallisia kuvia. Hyvältähän teillä näyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Asunnon kuvaaminen on yllättävän vaikeaa kun ei ole siihen tottunut ja mun pikkuapulaiset piti huolen, että sain muutamat kuvat ottaa uusiksi, kun noita lasten leluja näkyi milloin mistäkin. Käsittämätöntä miten nopeasti ne leviää lastenhuoneesta ympäri pirttiä =)

   Poista
 2. Ihanin punainen ja tosi ihania esineitä ja asioita. Osallistuin myös tuohon haasteeseen joskus talvella (?) ja hitsi loppua kohden olin ihan kypsä haasteeseen. Talvi ja talven valottomuus. Tosi kiva näitä on kuitenkin katella edelleen ja oli jo silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Talvellahan tämä taisi tosiaan pyöriä aika monessakin blogissa. Mulla oli ajatuksena, että teen nämä postaukset valmiiksi viikonlopun aikana, ajastan ne pyöriin tämän viikon ja saan sit rauhassa keskittyä tuohon kesken olevaan graffitiin. Ei tää nyt ihan mennyt niin kuin suunnittelin =)

   Poista