lauantai 16. toukokuuta 2015

Kesäauto
Tämän blogipostauksen piti kertoa siitä, kuinka kesä on tullut ja kuplalla ajelut ovat alkaneet, mutta eipähän tuossa jääkaudessa paljoa kesän tuntua ole. Tumput kädessä sain ajella paikalliselle uimarannalle ottamaan kuvia. Nuorena ajelin kuplallani kesät talvet, mutta vähän vanhempana olen tullut mukavuuden haluisemmaksi ja kupla seisookin puolet vuodesta tallissa. Keväällä ensimmäiset ajelut ovat aina yhtä odotettuja ja joka syksy eroan kesäautostani yhtä suurella haikeudella. Kevään kohokohta on aina se kun kupla haetaan talvisäilöstä, pestään ja heitetään puhtaat matot penkkien päälle.

Kaivelin vähän arkistosta kuvia, jotta näette millainen kuplani oli silloin kun se ostettiin. Vuoden 1969 kaunotar löytyi vanhasta ladosta ja oli pois liikennekäytöstä 15 vuotta ennen kuin se löysi tiensä meille. Se oli vähällä joutua jokkisradalle, mutta ukkokulta ehti pelastaa sen kolhuiselta kohtalolta. Hän purki kuplan, se maalattiin ja mieheni kokosi sen. Auton väriksi valitsin silloisen lempikynsilakkani värin ja vastaava sävy löytyi Mitsubishin värikartasta. Kupla sai nimekseen Urho, vaikka Helmeksi minä sitä olen tainnut kutsua. 


Edessä oleva kesä on neljäs yhteinen kesämme. Minulla ei ole vieläkään ollut varaa verhoilla autoa sisältä ja koska en sitä osaa itse tehdä, se saa kelvata tuollaisena. Toisaalta tämän hetkisessä sisustuksessa (jos nyt auton verhoilua voi sisustukseksi sanoa) on jotain sellaista, mistä pidän todella paljon. Se tekee kuplastani iloisen värikkään, pienen hippimobiilin, jossa kuunnellaan Jefferson Airplanea, Bob Dylania ja Jimi Hendrixiä. Likaisia rikkinäisiä penkkejä on suojaamassa vanhat matot ja takapenkillä vanha verho. Takapenkin takana oleva tavaratila on täynnä kukkia ja viime kesänä kirppikseltä löytynyt silmätön Molla-Maija kulkee takapenkillä tämänkin kesän kohti huimia seikkailuita.

Koska autossa ei ole turvavöitä saati lastenistuimia, seikkailumme rajoittuvat kodin, kaupan ja kirppiksen välisille matkoille. Viime kesänä kävimme ukkokullan kanssa Fiskarsin antiikkipäivillä ja köröttelimme kuplalla melkein 400 kilometriä. Täksi kesäksi suunnittelen reissua kohti Uusikaarlepyytä ja Juthbacka-markkinoita. Saa nähdä toteutuuko reissu, sillä 650 kilometriä melkein 50 vuotta vanhalla autolla ei käy ihan niin vaivattomasti kuin uudella. Haaveilen, että joskus pääsisimme kuplalla kiertämään saaristoa vaikka vain parin päivän ajaksi. Viikon päästä käännän kuplan keulan kohti Turkua ja Knit ’n’ Tag neulegraffititapahtumaa ja tänään taidan päristellä sillä kummityttöni synttäreille.

Kuplan näkeminen nostaa ihmisten huulille hymyn ja saankin melkein aina kuulla ventovierailta heidän muistojaan kuplista. Sillä ei voi ajella kiukkuisena ja kasvoni taitavat loistaa kuin Naantalin aurinko porhaltaessani pienellä pippurillani. Kuplalla päristellessä murheet unohtuvat ja alkaa väkisin itsekin hymyillä. Se on oikea hyvän tuulen auto ja vaikka kupla on minun ja minä sillä enemmän ajelen, mieheni taitaa pitää sillä ajelusta ihan yhtä paljon kuin minä.

8 kommenttia:

 1. Ihanan värin olet kuplaasi valinnut. Hyvä kesäauto. Iloisia reissuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Toivottavasti kesästä tulee aurinkoinen ja lämmin, sillä vesisateessa kuplalla on kurjaa ajella =)

   Poista
 2. Ihana kesäauto. Kylläpä on iso muutos siitä mistä lähditte liikkeelle =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ukkokulta näki kyl ison vaivan, et sai kuplan tuohon kuntoon. Kyl mun kelpaa ku on näppärä mies ja ihana kesäauto =)

   Poista
 3. Aivan ihastuttava kupla, tämmöinen on itselläkin haaveissa (toisin sanoen pakko) jostakin onkia ja kunnostella, kunhan kolmen vuoden päästä ajokortin saa.;) Mukavia kesäretkiä kuplan kyydissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tsemppiä kuplan metsästykseen =) mä olin just täyttänyt 17 kun ostin ekan kuplani. Silloin niitä vielä oli joka nurkalla eikä ne maksaneet niin paljoa kuin nykyään. Kupla on ihana auto, mutta vanhassa autossa on aina vanhan auton viat eli kyl sitä vähän väliä saa korjailla. Mä olisin ihan hukassa ilman ukkokultaani =)

   Poista
 4. Tää kupla on niin ihana! Ja takapenkin porukka myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ mä pidän itsekin kesäautostani ihan hirvittävästi ♥

   Poista