lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kevään merkit

 


Ihana, ihana viikonloppu! Sitruunaperhoset lentelevät pihassamme ja 
ampiaiset pörräävät kukissa. Linnut livertää ja ensimmäinen kärpänen eksyi jo surisemaan keittiön ikkunaan. Raparperin päät kurkkii maasta, sinivuokot ja leskenlehdet kukkivat. Aamulla huomasin, että naapurin pihasta on levinnyt takapihallemme krookuksia. 

Torstaina kaadettiin pihakoivu. Itku siinä tuli, kun koivuvanhus kaatui maahan niin että maa vavahteli. Parempihan se on, että puu lepää metsurin toimesta keskellä pihaamme kuin seuraavassa myrskyssä talon päällä. Ukkokulta on pilkkonut sen klapuiksi ja sillä lämmitetään vielä monet saunat. Olemme istuneet terassilla iltapäiväkahvilla ja tänään on vielä luvassa pannukakkukestit. Illalla jatkan taas graffitien virkkausta. Ihanaa kun on kevät ja viikonloppu! Nyt voisi aika pysähtyä hetkeksi.

Leppoisaa sunnuntaita! 

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja voi mitkä lukemat mittarissa. Kevät on niin parasta aikaa. Täälläkin nautittu ulkoilusta ja menty pitkin pihaa sitruunaperhosen perässä. Mukavaa sunnuntaita myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mittari on kuistilla ja lukemat nousee aina melko huimiksi, kun siihen porottaa koko päivän aurinko =) Mut tais meillä olla 12 astetta varjossakin. Ihanaa kun kerrankin oli viikonloppuna upeaa ilmaa ja työläisetkin sai nauttia auringosta =)

   Poista
 2. Kevät! Mikä ihanan keksintö. :) Nyt ei malta tehdä enää mitään sisähommia, on päästävä ulos aurinkoon. Linnut tekevät kovasti pesiä, pikkulinnut pesäpönttöihin, isommat piiloon puiden oksistoon. Katselin just kun harakka yritti viedä rakennukselleen ison tuijan oksistoon pitkää risua, monta kertaa kääntyili, eikä lopulta saanut sitä oksien välistä sopimaan.
  Odotan kovasti että näen sinun puusi sitten kun se valmistuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen pesätouhuja on ihanaa seurata. Meillä on kans mustarastaita takapihallamme, mutta ei olla nähty koskaan, et missä ne pesii. Eikös sitä sanota, että mustarastaan peseminen pihassa tietää hyvää onnea?

   Mua vähän jännittää, että kuinka mun puuni kans käy. Tiesitkö ettei se ikinä valmistu kun vaan köllin sohvalla. Nooh, kohta nousen ja pyöräytän taas pari kerrosta mandalaan lisää. Olenkohan mä muistanut jo kertoa, et tiedän mitä puuhun tulee. Mä hokasin sen ihan vahingossa =)

   Poista
 3. Voi kun vuodessa olisi kaksi kevättä,tää on niin mahtavaa aikaa.
  mei pitäs tehdä samanlainen koivun kaato operaatio, mutta siirrettiin vielä talveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon monesti miettinyt, et on ihanaa kun on nämä neljä hyvinkin erilaista vuodenaikaa. Jos koko ajan olis kesä, ei siitä varmaan enää nauttis niin paljoa. Pitkän ja harmaan talven jälkeen ensimmäiset aurinkoiset kevätpäivät tuntuu niin ihanilta. Eikä tässä enää mene kauaa, kun on taas kesä ♥

   Poista
 4. Kevät oikein tuoksuu noista kuvista =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kyl kevätfiilikset oli tänään kaukana, kun oltiin aamukävelyllä lammen rannalla ja taivas sylki taas valkoisia tiskirättejä. Palelin vaikka oli toppatakki päällä. Onneksi aurinko yrittää nyt ihan väkisin tulla esiin pilvien raosta ja mä elättelen toiveita, että iltapäivällä olisi lämpimämpää. Sitähän voisi vaikka vähän haravoida tänään =)

   Poista