keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Helsinki Retro & Vintage + Design Expo 2015
Miltä näyttää? Ei ole mustavalkoista eikä todellakaan yksitoikkoista! Viime viikonloppuna järjestettiin kolmatta kerta Helsinki Retro & Vintage + Design Expo ja lähdimme yhdessä Vaapukan Outin kanssa seikkailemaan pääkaupunkiseudulle. Olen aikaisemmin ollut heti aamusta nykimässä Kaapelitehtaan ovea ja hieman minua harmitti, että pääsin messuille vasta sunnuntaina. Toisaalta oli aika hienoa kokea tapahtuma vasta toisena päivänä ja voinkin ilomielin todeta, että hieno päivä sekin on messuilla. Pelkäsin, että kaikki ihanuudet ja aarteet on myyty, mutta kyllähän siellä riitti taas ihasteltavaa.

Olen aikaisemmin hehkuttanut messuja ja ehkä uskallan nyt rohkeasti sanoa, että nämä olivat aivan ylivedot! Retrokauppiaita taisi olla edelliskertoihin verrattuna enemmän ja vähän vähemmän taidelasin myyjiä. Romua & romantiikan osasto värikkäine purkkeineen oli minun ja monen muun retroilijan mieleen, sillä olin nähnyt heidän osastostaan aika monta kuvaa sosiaalisessa mediassa ennen kuin pääsin sitä paikan päälle ihastelemaan. Retrosisko hurmasi taas omalla osastollaan ja Alles Guten vaaterekeissä riitti pengottavaa.
 
Yhdellä osastoista löytyi vanhoja myyntipakkauksia. Pahvisia kahvipaketteja olen aikaisemminkin nähnyt, mutta en oikeastaan muita. Tarjolla olisi ollut niin jugurttia, maitoa kuin jauhoja. Vanhaa ompelutarvikelaatikkoa pyörittelin moneen kertaan, mutta harmikseni unohdin sen lähtiessä. Tosin enhän minä sitä olisi edes tarvinnut, vaikka hieno se olisi ollut. Vanhaan kukkapöytään ihastuin ja olisin sen varmasti ostanut meille, jos ei olisi tarvinnut raahata sitä junassa. Mahtavin kohde messuilla oli varmasti lasten leikkikauppa kaikkine pienine pulloineen ja purkkeineen. Juuri kun menin kuvaamaan sitä, eräs herrasmies osti sen pienelle tyttärelleen. Ääni väristen pyysin, ettei mies ihan vielä antaisi sitä alle 3-vuotiaalle lapselleen leikkeihin.

Kotiinviemiset jäivät tällä kertaa laihoiksi. Olin niin messuhuumassa, että unohdin katsella meille keittiöön kesäverhoja. Jäin myös ilman mekkoa, sillä löytäessäni mieluisan kankaan, malli ei miellyttäny. Kärsin vieläkin niin pahasta tavaraähkystä, että ostin vain Metsovaaran pöytäliinan. Maksaessani ostoksiani sain myyjältä pienen kuoren ja hän kertoi, että ennen vanhaan kuoressa kulki kauppalappu ja rahat lapsen mukana kauppaan ja kotiin tullessa taas vaihtorahat ja kuitti. Liikutuin tuosta pienestä kuoresta niin, että menin sanattomaksi. Se on jotain aivan ihmeellistä! En ole ikinä ennen nähnyt tai kuullut tuollaisesta. Antiikki & Designin Retroilu -lehti oli minulla vielä ostamatta, joten nappasin sen mukaani messuilta ilmaiseksi.


8 kommenttia:

 1. Upeita tavaroita myynnissä, hyvin on vielä retro-ajan esineitä tallella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on. Sääli vain että jatkuvasti näitä kärrätään kaatopaikalle, kun toiset ihmiset pitävät tämän aikakauden tavaroita arvottomina. Onneksi ei sentään ihan kaikki =)

   Poista
 2. Kiitos vielä kerran, että pyysit minut mukaasi! Oli kerta kaikkiaan ihana päivä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun pääsit lähteen ♡ Yksin on vähän kurjaa reissata =)

   Poista
 3. Määki kuvasin sen pienen kaupan. Hassua, mut mää en tajunnut sen olevan myynnissä, aattelinkohan sitä jonain rekvisiittana. Toivottavasti tosiaan ei heti anna lapsen leikkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan mieletön!! Siinä oli niin paljon yksityiskohtia, et sen tutkimiseen ois voinut tuhlata pidemmänkin tovin. Varsinkin toi vihreä lasipullo vasemmassa reunassa, hyllyllä on niin hauska. Mäkin haluisin alkaa rakentaa jotain nukkekotijuttua tai lelukauppaa, mut isäntä ei oo vielä ihan lämminnyt idealle =)

   Poista
 4. Voih, kyllä näytti värikkäältä. Jos olisin päässy paikalle olisin varmasti ostanut jonkin peltipurkin!

  Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No messuilla olis kyl ollut valikoimaa mistä valita =) Mä oon monesti kiitellyt sitä, ettei meillä ole vinttiä tai ullakoa, koska muuten mä varmasti ostaisin kaikki purkit, purnukat ja pannut jotka vastaani saisin. Säilytystilan vähyys ja tämän hetkinen romumäärä hillitsee aika hyvin heräteostoksia, vaikka kyllähän sitä välillä väkisin sortuu =)

   Poista