tiistai 7. huhtikuuta 2015

Turkulainen puu


 Harmillista ettei minulla ollut kameraa, jolla ikuistaa mieheni ilme, kun kerroin hänelle, että olen varannut Turusta puun. Hän lopetti maidon kaatamisen kahviinsa yrittäessään miettiä, että mitähän se vaimokulta nyt on keksinyt. Eikö meillä ole tarpeeksi puita omasta takaa? Jotenkin tuntuu luontevalta jatkaa postauksia käsityöaiheella ja kertoa teillekin, mitä olen nyt tekemässä. Olen kuitenkin jo muutaman kerran aiheesta vihjaissut.

Turussa järjestetään 23.5.2015 Knit 'n' Tag -neulegraffititapahtuma, jolloin Aurajoen rannan puut puetaan toinen toistaan värikkäämmin neulegraffitein. Olen varannut tapahtumasta pienen puun, jonka ympärysmitta on noin metrin. Koska puun ainoa isompi oksa on sen verran korkealla, keskityn vain rungon koristeluun ja minun pitäisi virkkailla parin neliön suuruinen alue täyteen jotain, mutta mitä? Tapahtuman aiheena ovat nauhat, kukat ja pitsit. Peittoa virkatessa odotin, että saan aloittaa kukkien virkkaamisen, mutta nyt kun pitäisi niitä tehdä, minua ei kiinnosta kukat pätkän vertaa. Jos ollaan rehellisiä, minulla ei ole vielä mitään hajua mitä puuhuni tulee. 

Olen kaivannut esiin isoäitini vanhoja villa- ja sekoitelankoja jostain 80- ja 90-luvuilta. Haituvaa ja Ylivetoa on useammat kerät ja valitettavasti myös Paulaa. Se on niin kamalan väristä, että aikaisemmista projekteista ylijääneet, iloisen väriset seiskaveikat saavat luvan piristävää sitä. Lisäksi kirppikseltä löydetyt dralonit tulevat tähän työhön, kunhan vain saan vyyhdit selvitettyä. Koska lankalaihikseni on mennyt päin honkia, olen päättänyt, että yhtään ainutta lankakerää en saa ostaa tähän projektiin. Kaikki langat on löydyttävä omasta varastosta. Luulisi, että saan 28 kilolla lankaa yhden puun puettua, eikö vain?

Olen saanut pääsiäisflunssan ja olen kolmatta päivää puolikuntoisena. Nyt keitän itselleni lisää mustaviinimarjamehua, möngin peiton alle ja alan virkata. Aloitin viime viikolla tehdä mandaloita, mutta tämä pirskatin flunssa harmillisesti häiritsee käsityöharrastustani. Yhtään valmista ja pääteltyä mandalaa minulla ei ole teille näyttää, mutta voin kertoa, että ne ovat upeita. Paitsi tämä yksi, jota alan nyt purkaa.

Ihanaa viikkoa teille!

8 kommenttia:

 1. Waude! Olet varannut puun! :) Voin kuvitella mitä oman mieheni päässä liikkuisi tuollaisen ilmoituksen jälkeen. "Kuulinko väärin. Käsitinkö väärin. Jäikö minulta jotain kuulematta. Missä vaiheessa putosin kärryiltä. Mitä ihmettä tuon naisen päässä liikkuu?" :D Mutta mahdottoman kiva projekti. Voi kun pääsisin Turkuun katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä veikkaan et meidän isännän suurin huoli oli, et vaatiiko tämä häneltä jotain toimenpiteitä. Nämä mun ideat kun eivät normaalisti vie multa kuin muutaman minuutin, mutta isännällä menee niiden toteutukseen useampi viikko. Kuten kasvikaapin ja kanalan nikkarointi viime keväänä =)

   Graffitit ovat muistaakseni kaksi viikkoa esillä eli ei muuta ku kutimet kassiin ja auton nokka kohti Turkua =)

   Poista
 2. Hei, löysin blogiisi Pink Bubblen kommenttikenttien kautta. Kommenttisi kuulosti niin minulta; samoja tunteita. Vasta hetki sitten lisäsin kuvani blogiini. :) Lankojen värit on kauniita ja tuo "pissivara" sai hymyn huulille, mutta tottahan sekin on! :D Jään seuraamaan blogiasi. Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Toivottavasti mun ei tarvitse varautua kaksijalkaisiin ruikkijoihin. Eihän tuolla työllä kai enää mitään tee tapahtuman jälkeen, mutta onhan sen irrottaminen vähän kurjaa, jos se on kastunut muustakin kuin vesisateesta =)

   Jep. Kuulostaa tutulle. Mulla oli pitkään kuvanani Johanna-kahvipurkki =) Kasvottomana ja nimimerkillä on paljon helpompaa ja jotenkin turvallisempaa blogata. Kerätään kimpassa rohkeutta! Ehkä mäkin sit joskus linkitän tän blogini fb:ssä ja esittelen sen kaikille =) Tervetuloa lukijaksi! Toivottavasti viihdyt ♡

   Poista
 3. Oma puu kuulostaa hienolta ja on mukava seurata sen kaunistumista.
  parantelehan itsesi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Meillä on kohta kolme tuntia ollut sähköt pois, joten jouduin pakkolomalle sohvalle =) Onneksi virkkuukoukku ei tarvitse sähköä, joten aika ei käy pitkäksi ja päivänvaloakin riittää vielä muutaman tunnin. Teekupillinen tosin maistuisi nyt taivaalliselle!

   Poista
 4. Varmasti jokiranta tulee kauniiksi kun puut ovat komeania koristelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua niin harmittaa, etten huomannut linkittää juttuun kuvia vuoden 2013 tapahtumasta. Itse en ole aikaisemmin tähän osallistunut, mutta Ristiin Rastiin - blogissa osallistuttiin viimeksikin ja sieltä löytyy paljon kuvia tapahtumasta. Jokiranta on upea kun se on täynnä graffiteja ♥

   Tässä linkki =) http://www.ristiin-rastiin.fi/2013/05/knit-n-tag-turku.html

   Poista