perjantai 24. helmikuuta 2017

Kirjontaa ja vanhoja farkkuja

Ihminen, jolla on suuria unelmia, on vahvempi kuin ihminen, jolla on kaikki tieto.
-Albert Einstein


Ompelin taas vanhoista farkuista muistikirjan kansia, jotka koristelin virkatuilla kukilla ja kirjoin kukille varret ja lehdet. Olen tehnyt näitä niin monesti ja luulisi, että osaan nämä jo unissani, mutta tämä viikko on ollut sellainen, ettei oikein mikään ole tuntunut onnistuvan ja sain moneen kertaan purkaa ja tehdä kansia uusiksi. Ompelin kannet Häärämö-blogin ohjeella (tässä linkki ohjeeseen), mutta lisäsin kansiin kumilenkin, jolla muistikirjan saa kiinni.

Kukkien ohjeen kirjoitin muutama vuosi sitten (tässä linkki), mutta jos haluat virkata vähän hienompia kukkia, niin suosittelen ostamaan Caitlin Sainion 100 virkattua pitsikukkaa -kirjan. Kun sinulla on se hyllyssä, niin et enää tarvitse muita ohjeita. Olen sen ohjeiden mukaan tehnyt mm. kukkaranssin (tässä linkki) ja ovikranssin (tässä linkki). Olen yrittänyt virkkailla pikku hiljaa kukkia varastoon, sillä haluaisin tehdä taas pitkästä aikaa jonkun kukkatyön ja ajattelin, että pääsen helpommalla, kun edes osa kukista on valmiina.

Muistikirjat eivät jää minulle. Pienen muistikirjan annan lahjaksi ja isommat lähtevät ystävänpäiväarvonnan lankojen mukana voittajille (tässä linkki). Käytin taas arvontakonetta arpojana ja se arpoi seuraavat onnekkaat: Wool Cottonit ja kolmosen koukku menee Helenalle ja Wool Silkit ja 3,5 koukku menee Heidi H:lle. Molemmat saavat siis mukaan vielä muistikirjat ja niille ompelemani kannet. Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille. Olen ottanut jo molempiin voittajiin yhteyttä.



Jotta muistikirjat ja niiden kannet eivät lopu kesken, ompelin myös itselleni uudet muistikirjan kannet ja ympärikiertävän kumilenkin lisäksi ompelin tähän kynällekin lenkin. Se ei onnistunut ihan niin hyvin, joten jätin sen suosiolla pois muista kansista. Virkkausten sijaan ajattelin kirjoa kansiin koristeet. Olen suunnitellut kuvion jo mielessäni ja enää minun tarvitsee vain siirtää suunnitelma tuohon farkkukankaaseen. Ihan helppo homma, eikö vain? Olen ahminut Youtubesta kirjontavinkkeja ja ennen kuin ehdin edes aloittaa kirjomista, tein jo ensimmäisen virheen. Jätin kirjontakehyksen pariksi päiväksi kiinni kanteen ja farkkuun jäi siitä ikävät jäljet. Toivottavasti silitysrauta kuitenkin auttaa niihin. 

Meillä juhlitaan huomenna synttäreitä, joten viikonloppuni vierähtää leipoessa ja siivotessa, joten tapaamme vasta ensi viikon puolella. Mukavaa perjantai iltaa ja ihanaa viikonloppua!

12 kommenttia:

  1. Mukavaa viikonloppua! (: Kivoja farkkukansia. Mulla on kanssa kukkia ajatuksissa, meinasin narsisseja virkata pääsiäiseksi, kun nyt virkkauksen makuun pääsin. (Ja erehdyin viimein youtubeen katselemaan virkkausvideoita...) Peittopalat (tai mihin ikinä ne käytänkään) valmistuvat yksi kerrallaan, ohjeen muistaa jo ulkoa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Narsissit kuulostaa hienolta idealta! Youtubesta löytyy hyviä ohjevideoita. Sieltä mäkin haen aina lisää oppeja. Videosta on helpompi sisäistää uusia juttuja kuin kirjallisista ohjeista =)

      Poista
  2. Ihanat kannet. Muistan kuinka mummini aikoinaan ompeli minulle irtopäällisiä koulukirjoihin. <3

    VastaaPoista
  3. Kauniit kannet muistikirjoille. Onnittelut arvonnan voittajille =))

    VastaaPoista
  4. Pitipä kurkata tänne pitkästä aikaa. Raskaan ja märän päivän päätteeksi kurkistin postilaatikkoon ja tulin kyllä niiin iloiseksi. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että posti on perillä! Mä vähän jännitin, että miten kirjeeni käy, kun mulla oli roiskahtanut vettä sun osoitteen päälle ja talon numero oli levinnyt. En halunnut kysyä osoitetta, ettei yllätys mene pilalle =)

      Poista
  5. Nämä sun muistikirjojen kannet on tosi ihania! Värien käyttö kun sulla on hallussa :). Kokeilitko jo silittää kankaan? Mulla jäi yhteen farkkuun tosi pahat jäljet kirjontakehyksestä (kun unohdin sen viikoksi), enkä saanut millään niitä pois. Harmitti aika tavalla, kun olin ehtinyt tosi pitkälle kirjoa. Jäi sellainen kurja kiiltävä rengas. Voi johtua varmasti myös siitä, että se mun farkku oli tosi tummaa ja sillä se jälki näkyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Just silitin. Painoin kuumaa rautaa kankaalla niin kauan kuin uskalsin ja sain jäljet melkein kokonaan pois. Musta tuntuu, että farkussa näkyy ihan vaalean haalea rengas, mutta en ole ihan varma =) Tosi kurjaa kuulla, että sulla kävi samanlailla. Mulla ei käynyt mielessäkään, että kehys kuuluu irrottaa, koska se on aina kaikissa kuvissa mm. Instagrammissa kiinni. Mistähän johtuu, että kaikki tarvii aina oppia kantapään kautta?

      Poista
    2. Jep, samoja kokemuksia täälläkin:D Mulla oli sellaista tosi ohutta farkkua ja vaikka otin kehyksen aina kirjonnan jälkeen irti, niin siihen jäi silti pienet jäljet.
      Tosi kauniita nämä kalenterinkannet! Kivasti yhdistelty virkkausta ja kirjontaa<3

      Poista
    3. Voi miten kurjaa <3 Pitääkin olla tosi tarkka kehyksen kanssa, ettei jätä sitä turhaan paikalleen, jos siitä voi jäädä jälkiä noinkin herkästi.

      Kiitos paljon <3

      Poista