"En ikinä lue. Katselen vain kuvia."
- Andy Warhol
- Andy Warhol
Käsityöharrastajien maailma on pienentynyt ja välimatka tekijöiden kesken lyhentynyt Instagrammin ja Facebookin lukuisien käsityöryhmien myötä. Sosiaalisessa mediassa jokainen käsitöitä tekevä voi esitellä luomuksiaan käden käänteessä koko maailmalle. Tämä on mielestäni aivan ihanaa, sillä on upeaa huomata, miten itselleni rakas harrastus yhdistää eri ikäisiä ihmisiä eripuolelta maailmaa. Etelä-Afrikkalaisen Wendyn julkaisemat kuvat tavoittavat minut alta aika yksikön ja hetken kuluttua saan ihailla Australiassa asuvan Robynin käyttämiä värejä omalta sohvaltani pelkällä etusormen painalluksella. Kuvien laatu on parantunut huomattavasti ja tuntuu, että joka toinen somessa kuviaan jakava on vähintään valokuvauksen ammattilainen.
Eräs lukijani kommentoi vähän aikaa sitten, että hän haluaisi saada kunnon kameran, jotta saisi hyviä kuvia. Kommentti jäi mieleeni ja vaivaamaan, sillä mielestäni hyvien kuvien ottamiseen ei välttämättä tarvita hyvää ja kallista kameraa. Sellainen kannattaa ostaa, jos on aikaa ja mielenkiintoa perehtyä sillä kuvaamiseen. Nykyisin puhelimissa on niin hyviä kameroita, että niillä saa otettua hyviä kuvia. Epäröin todella paljon tämän postauksen kirjoittamista ja julkaisua,
sillä en tiedä olenko oikea ihminen antamaan kuvausvinkkejä, kun en ole
mestarikuvaaja itsekkään. Olisin kuitenkin silloin kuvauksen
alkutaipaleilla ollut kiitollinen, jos minulle olisi kerrottu nämä asiat
ilman, että jouduin oppimaan ne käytännön kautta.
Kokosin nämä vinkit sillä ajatuksella, että kuvaat kännykällä ja
automaattiasetuksilla. Vinkkini ovat niin yksinkertaisia ja helppoja,
eivätkä vaadi kuvausstudioita tai kalliita kuvankäsittelyohjelmia. Kuvankäsittelyllä saa ihmeitä aikaan, mutta siinä olen niin onneton, että pyrin ottamaan niin hyviä kuvia, että pääsen kuvankäsittelyssä mahdollisimman vähällä. Yleensä vain rajaan ja suoristan kuvat, lisään niihin kirkkautta ja lämmitän sävyjä, muuta en osaa tehdä. Kaikki postauksen kuvat olen ottanut Samsungin kännykällä ja niitä on muokattu Instagrammin omalla kuvankäsittelyohjelmalla.
1. VALO
Kuvatessasi valo on tärkeä! Ehkä yksi tärkeimpiä. Ilman hyvää valoa, et saa tarkkoja kuvia. Jos käytössäsi ei ole kuvausteltaa ja lisävaloja, niin älä kuvaa illalla kun valoa on vähän. Vaikka mielesi tekisi esitellä juuri valmistunut luomuksesi maailmalle, niin odota silti seuraavaan päivään ja kuvaa se päivän valossa. Älä käytä kuvatessa kameran salamavaloa!
Itse kuvaan luonnonvalossa ja olen nykyisin niin laiska ja
mukavuudenhaluinen, etten talviaikaan raahaudu edes ulos, joten kuvaan
keittiön ikkunan edessä. Ikkunan edessä kuvattaessa on kuitenkin muistettava, että
koska valo tulee vain yhdeltä suunnalta, tarvitset jotain heijastamaan
valoa toisesta suunnasta, jotta saat häivytettyä varjot. Varsinkin näin
talviaikaan, kun valoa on vähän tarjolla, käytän heijastamiseen vanhaa
peiliä. Sen kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana, ettei sen heijastama valo ole liian kirkas. Varjojen häivyttämiseen voi käyttää myös valkoista kartonkia tai paperia,
joita itsekin käytän monesti.
Kuvatessa kiinnitä huomiota myös valonsuuntaan. Älä
kuvaa vastavaloon ja ole tarkkana, ettet itse varjosta kuvattavaa eli
älä seiso valon edessä. Kannattaa myös muistaa, ettet kuvaa suorassa auringonpaisteessa, sillä niin poltat kuvasi.
2. TARKKUUS
Tarkkoihin kuviin tarvitset hyvän valoisuuden lisäksi vakaan käden. Ainoa oppi, jonka muistan peruskoulun valokuvauskurssilta on se, että älä yritä akropatiaa kuvatessasi. Seiso tukevasti, pidä kamera suorassa ja jos kätesi tärisee, niin ota tuki jostain, jotta kamera pysyy paikoillaan.
3. TAUSTA
Sanotaan, että kuva kertoo tuhat sanaa ja se pitää paikkansa. Kuva voi kertoa myös kuvaajastaan paljon sellaista, mitä et välttämättä halua. Muistan vieläkin erään kuvan, missä esiteltiin jotain vaatetta ja kuvattavan takana näkyi sekainen huone. En muista oliko kuvassa paita, hame vai housut, mutta muistan sen sotkun! Tarkkaile siis, että mitä kuvassa näkyy ja mitä ei. Onko tuolin alla likainen sukka? -Ota se pois. Onko taustalla ovi auki sekaiseen huoneeseen? -Sulje se. Tarkkaile myös heijastuksia, ettei käy niin, että näyt taustalla olevasta peilistä tai ikkunasta alusvaatteillasi.
Jos kuvaat pöytäpintaa vasten, kokeile erilaisia kuvausalustoja. Valkoinen pöytä on tuttu ja turvallinen, mutta kaunis on myös vanha ajan patinoima puu ja hilseillyt maalipinta tai pöytäliina. Liian kirjavalla taustalla kuvattaessa vaarana on se, että luomuksesi hukkuu kuvaan. Kuvattava kohde erottuu parhaiten yksivärisestä taustasta.
4. KUVAKULMA
Kuvaatko luomuksesi kohtisuoraa vai vähän vinosti. Miltä se näyttäisi ylhäältä päin, entä alhaalta ylös? Kokeile eri kuvakulmia. Kukaan ei ole kirjoittanut lakia, että missä kuvakulmassa sinun on esiteltävä luomuksesi.
Kuvakulmalla on myös merkitystä siinä, että miten kamerasi ottaa siihen tulevan valon. Jo parin millin kallistus suuntaan tai toiseen voi muuttaa kuvan tunnelmaa ratkaisevasti. Kannattaa myös kokeilla kuvata kohdetta hieman kauempaa ja rajata myöhemmin yimääräinen pois. Kokeile, niin näet!
5. STAILAA
Päättele langat. Silitä tai pingota työ, että se on siisti kuvassa. Pieniä asioita, mutta niillä on valtava merkitys lopputuloksessa. Valitse lähikuviin sellainen kohta, missä työ on edukseen. Itse vältän kuvaamaan aina töitäni niin, että niissä näkyy kerroksen vaihtumiskohta.
Pystytkö pitämään neuletakkia päälläsi kuvassa? Entä pipoa päässäsi? Vaate on aina kauneimmillaan, kun se on päälläsi. Jos et halua, että kasvojasi ei näy kuvassa, niin älä peitä niitä hymynaamalla tai sumenna niitä. Tässä tapauksessa kuvaa myssysi lattialla.
Jos heittäydyt vallan villiksi, niin miltä näyttäisi teekupillinen kuvassa? Entä kukka? Sopisiko kuvaan lankakerät? Stailatessa kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä kuvaa eli älä tunge kuvaa täyteen kaiken maailman härpäkettä, ettet varasta huomiota kuvan päätähdeltä.
Pystytkö pitämään neuletakkia päälläsi kuvassa? Entä pipoa päässäsi? Vaate on aina kauneimmillaan, kun se on päälläsi. Jos et halua, että kasvojasi ei näy kuvassa, niin älä peitä niitä hymynaamalla tai sumenna niitä. Tässä tapauksessa kuvaa myssysi lattialla.
Jos heittäydyt vallan villiksi, niin miltä näyttäisi teekupillinen kuvassa? Entä kukka? Sopisiko kuvaan lankakerät? Stailatessa kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä kuvaa eli älä tunge kuvaa täyteen kaiken maailman härpäkettä, ettet varasta huomiota kuvan päätähdeltä.
6. RAJAA
Itse
koen erityisesti isojen kohteiden kuten mattojen kuvaamisen todella
haastavaksi ja olen tullut siihen lopputulokseen, että niiden kanssa
pääsee helpolla, kun ne rajaa, niin, että ne eivät näy kokonaan kuvassa.
Jos kuitenkin esittelet virkkaamaasi torkkupeittoa, niin mielestäni se
pitää ehdottomasti näyttää edes yhdessä kuvassa koko komeudessaan. Jos
siinä on kuitenkin yksityiskohtia, joihin haluat katsojan kiinnittävän huomiota, niin ota niistä erikseen kuva, jossa ne näkyvät selvästi.
7. HUOMIOI VÄRIVALINNAT
Tämä viimeinen vinkki koskee eteenkin käsityöharrastajia, joilla on tarkoitus esitellä töitään esim. blogissa ja/tai Instagrammissa. Kuvatessa työssä käytetyillä väreillä on merkitystä. Varmasti jokainen mustaa vaatetta kuvassa katsonut tietää, miten huonosti siinä erottuu muodot ja jokainen mustaa kuvannut tietää, miten vaikeaa sen kuvaaminen on. Toinen haastava väri on punainen. Jos et osaa päättää, että virkkaatko liinan aniliinin- vai vaaleanpunaisella, niin suosittelen valitsemaan vaaleamman sävyn, sillä niiden kuvaaminen on huomattavasti helpompaa kuin kirkkaiden. Varsinkin merseroitu punainen on yksi karmeimmista kuvattavista, sillä se ei tahdo millään pysyä kuvan sisäpuolella vaan leviää pitkin näyttöä. Alla on kuva lankahyllystäni, josta voit hyvin verrata, miten eri punaisen sävyt käyttäytyvät kuvassa sekä mandala, jossa punainen räiskyy, kun taas turkoosin langan säikeetkin erottuvat kauniisti.
Yksi huomioin arvoinen seikka värivalinnoissa ja kuvaamisessa on myös se, että mihin vuodenaikaan kuvaat. Eri vuodenaikoina valo, ja nyt siis puhun luonnonvalosta, on erilaista. Talvella valo on kylmää, joten sinisävyisten luomusten kuvaaminen on paljon helpompaa kuin esim. keltaisen ja oranssin, joita mielestäni on miellyttävämpää kuvata esim. syksyllä. Niin, mestarikuvaaja varmasti osaa kuvata mitä vain ja milloin vain, mutta minä en ollutkaan se mestarikuvaaja.
Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua! Jos haluat kysyä lisää, niin kysy pois. Autan mielelläni! Mukavaa viikonloppua! Olethan jo osallistunut ihanaan lanka-arvontaan, jossa voit voittaa Lankamaailman lankoja?
Hyviä vinkkejä oot koonnut. Se, ettei itse "osaisi" kuvata, ei meinaa sitä etteikö silmää hyvin otetuille kuville olis ;)
VastaaPoistaKiitos paljon =) Tähän alkuun olisi voinut laittaa Andyn sitaatin sijaan "Älä tee niin kuin minä teen. Tee niin kuin sanon". Sitä jotenkin ajattelee, että voidakseen antaa vinkkejä, on oltava ekspertti =)
PoistaHei kiitti selkeistä ohjeista ja havainnollista oheiskuvista
VastaaPoistaKiitos =) Mukavaa kuulla, että näistä oli iloa ja hyötyä =)
PoistaHyviä ohjeita, useita noista mitä sanoit, älä tee, niin niitähän mä just olen tehnyt. Siis paljon opeteltavaa täällä päässä.
VastaaPoistaPitää kyllä laittaa nämä ylös, olisi paljon opeteltavaa.
Kiitos ohjeista.
Kiitos =) Tekemällä oppii ja jos ei tee mitään, niin ei kyl opikkaan =) Yritän itse kehittyä kuvaajana ja olen huomannut, että mulle itselle sopii parhaiten sellainen, että opettelen yhden asian kerralla. Ensin opettelin tarkentaan käsin ja nyt opettelen sit kuvaan ilman automaattiasetuksia =) Eli suosittelen tätä tapaa muillekin =)
PoistaTosi hyviä vinkkejä, allekirjoitan! (:
VastaaPoistaIhanaa! Kiitos <3
PoistaSun blogissa tulee aina ihailtua kauniita ja värikkäitä kuvia. Itsellä ehkä pahin kuvaustaitoja haittaava tekijä on se ettei jaksa kunnolla siihen keskittyä ja panostaa. :D
VastaaPoistaKiitos =) Mä myönnän, että talvi on mullakin sellaista aikaa, etten millään jaksaisi keskittyä kuviin =D Kesällä kuvaaminen on paljon luonnollisempaa, kun valoa tulvii taivaalta yömyöhään ja varsinkin taustojen kanssa on runsauden pulaa, kun voi kuvata terassilla, missä on paljon kukkia ja muuta kivaa <3 Onneksi kesä on tulossa ja kovaa kyytiä <3
PoistaKiitos hyvistä vinkeistä!
VastaaPoistaNäillä vinkeillä saa varmasti myös kirppislöydöistä parempia kuvia. :)
Kiitos Jaana =) Joo, pitää paikkansa! Nämä vinkit eivät päde pelkästään käsitöihin vaan muutenkiin kuvaamiseen =)
PoistaOlipa hyvä postaus. Just tarpeeseeni ja täyttä asiaa. Kiitos.
VastaaPoistaIhanaa kuulla <3 Kiitos <3
PoistaKiitos minunkin puolesta hyvistä kuvaus vinkeistä =))
VastaaPoistaItse olen aika hosu kuvatessani töitäni.. Pitäisi ottaa aikaa ja noudattaa ohjeitasi. Sinulla aina on niin kauniita kuvia =))
Kiitos <3 Mä vähän aikaa sit luin somessa kommentin, joka kiteytti hienosti käsitöistä kuvaamisen. Se meni jotenkin näin, että kun näkee niin ison vaivan, että neuloo vaatteen, niin sitä työtä ei kannata "vesittää" huonoilla kuvilla. Mä yritän itse pitää tuon mielessä =)
PoistaErinomaisia vinkkejä ja kyllähän se niin on, että jokainen meistä tykkää katsella niitä huolella otettuja kauniita kuvia. Ihanaa uutta viikkoa sinulle Johanna <3
VastaaPoistaKiitos =) Niinhän se on <3
PoistaIhanaa viikkoa myös sinulle <3
Kiitos vinkeistä, näitä tarvisee tälllainen aloitteleva bloggaaja. Vaikka valokuvaus on mielipuuhiani niin on ihan eri juttu ottaa valokuvia omista käsitöistä kuin kauniista maisemista ym :)
VastaaPoistaOle hyvä =) Mukavaa kuulla, että näistä on iloa =) Mun mielestä haastavinta käsitöiden kuvaamisessa on ehkä se, että saa työn värit samanlaisiksi kuin ne on luonnossa =)
PoistaTosi hyviä vinkkejä olit koostanut! Näistä on ihan varmasti monelle apua.
VastaaPoistaKiitos paljon =) Toivotaan niin <3
PoistaJes, tämmösiä pitäs olla enemmän. Periaatteessa sitä itsekin nämä tietää, mutta liekö aina muistaa, kun tohkeissaan kuvaa ;)
VastaaPoistaKiitos <3 Niinhän se on =) Mulla itsellä käy aika usein niin, että kuvaan ihan ammattilaisena jotain työtäni päivällä ja illalla kun alan käsitellä kuvia, huomaan että keskellä käsityötä on roska tai hius, kuvat on vinossa tai työ on rytyssä ja rutussa! Seuraavana päivänä pääsen ottamaan uusia kuvia. Kai sitä joskus oppii keskittymään niin paljon, että katson kerralla kaikki kuntoon =)
PoistaTosi hyviä vinkkejä ja vieläpä helpot toteuttaa. Pakko myöntää, että moni käsityöblogi on pudonnut lukulistalta just noiden huonojen kuvien takia. Ja kyllä noi omatkin kuvat silloin kymmenen vuotta sitten, kun aloitin bloggaamisen, ovat jotain ihan muuta kuin nyt. Mun mielestä toi illalla kuvaaminen ja salama on niitä pahimpia kuvan pilaajia. Riippuu tietty kuvasta, mutta jos ihan käsitöitä kuvataan. Ja tuosta pään sumentamisesta tai puuttumisesta oon vissiin kommentoinut ennenkin :D
VastaaPoistaMulle tuli uutena vinkkinä toi peili tai valkoinen paperi - kiitos siitä tosi paljon. Mitäköhän juuri viime viikolla kuvasin ikkunan edessä ja harmitti ne varjot. Pistän kyllä heti kokeiluun vastaavassa tilanteessa.
Kiitos =) Jep, olemme keskustelleet aikaisemminkin päistä =D Sä tulit mieleen, kun kirjoitin ohjeita <3
PoistaMukavaa kuulla, että vinkeissäni oli jotain uuttakin =) Mä olen vuoden tai kaksi kuvannut peilin kanssa ja sen avulla selviän keskitalvestakin. Peilin kanssa pitää vain muistaa se, ettei heijasta sillä auringon paistetta =)
Hyviä neuvoja, joita olen itsekin miettinyt ja joiden kanssa olen tuskastellut kuvatessani tekemiäni käsitöitä omaa blogiani (byMiaBina.blogspot.fi) varten. Talvella kuvaaminen on niin vaikeaa ja on todella suuri merkitys sillä, kuvaako päivällä vai ei. Itse olen välillä niin malttamaton (ja päivisin töissä), etten aina millään pystyisi odottamaan päivää (tai viikonloppua) kuvaamista varten ja sitten osa kuvista on valitettavan synkeitä. Tuo peili oli hauska kikka, jota täytyy vielä joskus muistaa kokeilla. Samoin eri alustoja, yleensä olen kuvannut keittiön pöydällä. t. Mia
VastaaPoistaKiitos =) Jos yhtään lohduttaa, niin moni muukin kuvaaja tuskailee samojen ongelmien kanssa =) Mä en voi muuta kuin vinkata, että malttia! Mä otin eilen tämän päivän postausta varten pari sataa kuvaa ja niissä kaikissa on taas säädöt päin prinkkalaa enkä tänään ehtinyt ottaa uusia kuvia, joten koko postaus siirtyy huomiseen =) Onneksi kohta on taas kesä ja voi kuvata vaikka kymmeneltä illalla <3
PoistaTätä ei varmaan saisi sanoa ääneen, mutta minä taas vähän ksipaan sitä neuleblogoen alkuaikojen, 2000-luvun alun kotikutoista tunnelmaa. Kamerat olivat mitä olivat ja kuvat olivat kotikutoisemman näköisiä. Nyt monissa blogeissa on liian kliinistä ja stailattua. Mutta ehkä minä olen liian vanha pieru, joka pillastuu lähinnä kirjoitusvirheistä! :P
VastaaPoistaSamaa mieltä tästä. Tosin osa sliipatuista kuvistakin kyllä tuo bloggaajan persoonaa esiin hyvin.
PoistaOman mielipiteensä saa sanoa ääneen =) Kaikkien ei tarvitse olla samaa mieltä <3
PoistaMä en tuohon aikaan vielä lukenut blogeja, joten mulla ei ole muistoja blogimaailmasta sen alkuajoilta, mutta pitää tosiaan paikkansa, että blogit ovat muuttuneet paljon ajan mittaan. Onneksi tänäkin päivänä löytyy myös niitä kotikutoisia blogeja, joten ihan kaikille on tarjolla jotain <3
Jos puhtaus on puoli ruokaa niin itselleni valokuvat ovat ainakin puolet blogista. Itse pyrin julkaisemaan hyviä kuvia - varsinkin talvella olen tuskastellut kun jatkuvasti on niin pimeää, että töiden jälkeen iltapäivisin ei ole toivoakaan että saisi kivoja kuvia. Itse myös kiinnitän muiden blogeissa ensimmäisenä huomioni valokuviin ja saatan ohittaa blogin vain siksi, etten pidä blogin kuvista. Itselleni valokuvaus on niin tärkeä ja rakas harrastus, että blogissani en julkaise käsittelemätöntä kuvaa - kaikki kuvani ovat käyneet pienen "freesauksen" läpi, sillä kamera harvoin toistaa kuvausolosuhteita sellaisina kuin ne ovat kuvaustilanteessa olleet. Hirveästi en kuviani muokkaa, mutta säädän yleensä kirkkautta ja tarkkuuta, usein tosin saatan jonkinlaisen filtterin laittaa - riippuu aina vähän kuvasta. Itse kuvasin vuosikausia ensin pokkarikameralla, kunnes ostin ensimmäisen järjestelmäkamerani (500D), josta luovuin syksyllä ja hankin tilalle EOS 5D Mark II järjestelmäkameran. Aiemmin muokkasin kuvani Picmonkey:lla (https://www.picmonkey.com/), kunnes opettelin käyttämään Lightroomia. Picmonkey on ilmainen kuvakäsittelysivusto, jonka avulla voi luoda erilaisia kollaaseja, lisätä tekstejä jne. Picmonkeyssa on mahdollista ostaa jäsenyys vuodeksi kerrallaan, jolloin pääsee käsiksi lisämahdollisuuksiin. Suosittelen sitäkin - kuten sanoin, sillä itse muokkasin kuviani useamman vuoden ennen Lightroomiin siirtymistä :)
VastaaPoistaKuvilla on kyl valtava merkitys blogissa ja varsinkin silloin, kun avaa ensimmäistä kertaa ihan uuden ja tuntemattoman blogin. Jos kuvat on mieleisiä, niin sitä paljon herkemmin tutustuu blogiin tarkemmin =)
PoistaPicmonkey on tuttu, mutta en käytä sitä kuin hätätapauksessa. Mulla on tosi vanha kone ja ainakin se ilmaisversio on tuskallisen hidas. Mulla on koneelle asennettuna Picasa, joka on siis Googlen ilmainen kuvankäsittelyohjelma ja muokkaan sillä kuvia sen mitä tarvitsee. Voisin kyl jossain kohtaa tutustua tuohon Lightroomiin. Mä olen melkein varma, että olen kuullut siitä joskus ennenkin =) Kiitos vinkistä <3
Hyviä vinkkejä. ☺ Itse kuvaan järkkärillä, mut just tovi sit ostin huawei honor 8 -kännykän (muistaakseni). Siinä on järjettömän hyvä kamera. Oon nyt kuvannut sillä instaan enimmäkseen. Toimii loistavasti. Blogiin en oo kauheasti niitä kännykyvia laittanut kummiskaan, kun niissä tuntuu semmonen pieni latteus vrs. järkkäri. Mut en oo järin tekninen kuvaaja, ni tuo kännykkä on kyl monessa kohtaa tosi näpsäkkä.
VastaaPoistaKiitos =) Ja onnea uudesta kännykästä <3 Mun pitää pistää korvan taakse tuo sun Huawei, kun aika jättää mun Samsungista =)
PoistaHyvät vinkit. Lisäisin vielä, että kannattaa ottaa sellaisia itsensä näköisiä kuvia. Minua kyllästyttää nykyään kun monissa käsityöblogeissa on samanlaisia kuvia. Kun yhden on nähnyt niin kaikki nähty. Se omaleimaisuus katoaa kun liikaa miettii kuvaa. Mutta tämä on vaan mun mielipide :)
VastaaPoistaKiitos =) Olet oikeassa! Persoonallisuus on kans tärkeää. Mun mielestä persoonallisuutta saa kuviin jo pelkästään taustoilla. Kuva on ihan erilainen, kun se otetaan valkoista taustaa, vanhaa pöytäliinaa tai mattoa vasten. Mä itse pidän siitä, että kotia näkyy vähän taustalta =)
PoistaKiitos =) Mä pidän sun kuvista <3 Mutta ehkä tässä on justiinsa se, että myös kotoisat kuvat voi olla hyviä eli kuvien ei tarvitse olla mitään studiossa kuvattuja <3
VastaaPoistaTosi hyvä ja hyödyllinen postaus! Kiitos!
VastaaPoistaKiitos Eeva <3 Anteeksi, että kiittelen vasta nyt. Mulla on epähuomiossa jäänyt kokonaan vastaamatta sun kommenttiin <3
PoistaHei, postauksesi herätti paljon ajatuksia, erityisesti kohta 5. Stailaus. Jatkoin siitä omaan blogitekstiini. Kiitän inspiraatiosta. Milläin tavoin en tarkoita loukata omalla tekstilläni, vaan joskus ihmettelen millaisia laumaeläimiä me ihmiset oikein olemme, huumoria unohtamatta. https://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2017/03/onko-stailattu-kuva-parempi.html
VastaaPoistaVitsit, mä vasta huomasin, että täällä on kommentteja joihin en ole huomannut vastata. Anteeksi <3
PoistaHienoa, että tartuit aiheeseen! Mä tuun kurkkaan sun blogiin =)
Tosi hyviä vinkkejä olit koostanut! Näitä samoja juttuja olen itsekin yrittänyt ottaa huomioon blogikuvissa. Tykkään itsekin kuvaamisesta ja siitä on tullutkin oikeestaan toinen harrastus kässäilyn ohelle. Monesti mulla tulee ommellessa jo visio, missä/miten haluan valmiin työn kuvata tai sitten kuvilla kertoa vaatteen/käsityön tarinaa. Kirjoittamisessa kun en ole kovinkaan hyvä:D Sinun kuvista tykkään kovasti<3
VastaaPoistaKiitos =) Tuo, että suunnittelet jo tekovaiheessa millaisia kuvia otat, kuulostaa kyl todella hienolta! Siitä voisin kans ottaa oppia! Pääsisin varmasti helpommalla itse kuvaussessiossa ja kuvista voisi tulla myös vähän persoonallisempia, jos hieman miettisin ennakkoon niitä =)
PoistaIhanaa kuulla, että pidät kuvistani <3 Kuvaaminen on kivaa ja haluaisin kovasti oppia siinä paremmaksi =)
Itse asiassa mulla odottaa pöydällä yks mekko-ompelu, johon olen saanut inspiksen kuvausympäristöstä:) toimii siis niinkin päin:)
VastaaPoista