lauantai 4. maaliskuuta 2017

Mitä pienempi peitto, sitä enemmän pääteltävää

"Inspiraatio iskee yleensä työtä tehdessä, ei sitä ennen."
    - Kirjailija Madeleine L'Engle


Heippa, mitä kuuluu? Luin Flow-lehdestä vinkkejä seitsemän päivän nettivapaaseen ja olin viikon ilman somea eläen hetkessä ja nauttien elämästä koneen ulkopuolella. Vasta somesta irrottauduttua huomasin miten paljon se todellisuudessa vie aikaa ja minusta tuntuu, että olen ehtinyt tehdä taas niin paljon enemmän kuin normaalisti. Sain to do –listasta tehtyä muutaman ikuisuustehtävän ja jopa siivosin työpöytäni! Ajattelin kirjoitella somevapaastani lisää hieman myöhemmin, mutta nyt näytän mitä vauvapeitolleni kuuluu. Peiton ensimmäisen osan löydät tämän linkin takaa.

Aloin jo kuukausi sitten virkata peittoa, mutta jouduin purkamaan virkkaamani, koska työ veti vinoon. Moss Stichin varjopuoli on se, että siinä ei voi päätellä lankoja virkatessa, joten toisessa versiossa yritin oikaista päättelystä ja virkkasin molempiin reunoihin neljän sentin pätkät kiinteillä silmukoilla. Ajattelin, että saan vaivattomasti piilotettua niiden alle kaikki tuhat ja yksi langan pätkää, mutta se ei kuitenkaan onnistunut, koska reunat alkoivat nousta niiden alle virkattujen lankojen takia. Jouduin purkamaan senkin ja aloin virkata kolmatta versiota. Virkkasin sitä muuten samoin kuin ensimmäistä, mutta käänsin peittoa aina kerroksen päätyttyä. Se auttoi siihen, ettei työ mene enää vinoon ja peitto on nyt siinä vaiheessa, että pääsen päättelemään lankoja, joita on sitten ihan muutama. Niistä kun selviän, alan virkata reunusta.

Muutin vähän alkuperäistä värisuunnitelmaa ja jätin keltaisen pois ja vaihdoin tumman aniliinin tulipunaiseen. Mielestäni tämä väriyhdistelmä on raikkaampi kuin aikaisempi. Peitto rohmusi lankoja niin paljon, että reunoja varten jäi vain luonnonvalkoista, hempeän vaaleanpunaista ja pinkkiä. Peiton ensimmäinen ja viimeinen kerros on virkattu vaaleanpunaisella, joten virkkaan sillä ensin pystyreunat ja varsinaisen reunuksen teen valkoisella ja pinkillä. Kuitenkin ennen reunusta joudun päättelemään kaikki 296 langan pätkää, koska ainuttakaan lankaa en pystynyt piilottamaan virkatessa ja tietysti, kun väri vaihtuu joka kerroksella, langanpätkiä löytyy työn molemmilta reunoilta. Tiedän siis mitä teen tämän illan ja varmasti huomisenkin. Mukavaa lauantai-iltaa. Tavataan taas!


12 kommenttia:

 1. Apua mikä urakka! Miltä näyttäis solmitut hapsut tai letit...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siinä oma hommansa, mutta nyt se on tehty! Jee! Muutaman tauon jouduin pitään ja keitteleen teetä kupin jos toisenkin =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jep! No olihan siinä =) Mun piti aina välillä päätellä lankoja pienissä erissä, mutta en sit saanut sitä tehtyä ja näin se kostautui. Onneksi tämä oli kuitenkin vain pieni peitto eikä semmoinen iso =D

   Poista
 3. Somevapaa kuulostaa hyvältä. Musta tuntuu, että olen ihan luvattoman paljon koneen äärellä nykyään, en pelkästään somessa. Pitäisi varmaan joku viikonloppu kokeilla, miten vapaa sujuu ilman somea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyl suosittelen pitään somevapaata, jos vähänkin siltä tuntuu =) Ajattelin kirjoitella aiheesta enemmän tällä viikolla =)

   Poista
 4. Voi kääk! Minä mietin samaa kun Maiju, joko hapsut tai letit. No, ehkä kuitenkin siistein pääteltynä, mutta se kamalan suuri työ! Odotan innolla kuvaa valmiista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nyt nähdä, miten peiton kanssa käy, kun taas mulla on reunoilla enemmän tavaraa kun peiton keskellä. Reunat nousee taas vähän, mutta ei onneksi niin paljoa kuin peiton toisessa versiossa. Lisäksi peitto on kyl kaikkea muuta kuin suorakaide. Toivottavasti saan reunuksella korjattua peiton ja siitä tulee siisti =) Mä en ymmärrä, miten pieni peitto voi oikeasti olla näin työläs =D

   Poista
 5. Niin totta, somessa menee ihan tuhottomasti aikaa, tänäkin aamuna melkein tunti on blogien luvussa vierähtänyt. Kesällä voisi pitää pienen tauon.
  Kaunis työ on tulossa mutta onpa tosiaan pääteltävää, huh! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kun mä lukisinkin blogeja, mutta mä käytän aikaani vain selaamalla fb:tä tai instaa eli koen, että some vie vain aikaa antamatta mitään vastineeksi. Mun tars keksiä, että miten opin käyttään somea niin, että hallitsen sitä eikä se mua.

   Kiitos ♡ Pääteltävää tosiaan oli, mutta nyt se on tehty =)

   Poista
 6. Kääk! Upea peitto, mutta apua mikä päättely! :D mä oon neulomassa dominoneuletakkia ja siinäkin on tullut tuhottomasti pääteltäviä langanpätkiä. Veikkaan, etten ole yhtä määrätietoinen kuin sä, vaan osa jää pääteltäväksi "sitten joskus". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Mä suosittelen päätteleen pikku hiljaa, vaikka yhtenä iltana viikossa, niin se ei tunnu niin työläältä. Päättelyn viimeiseksi jättäminen on varmaan kaikista vaihtoehdoista se huonoin =D Mulla on jo mielessä seuraava työ, joten motivaatio tämän kanssa on nyt huipussaan. Otin tavoitteeksi, että teen peiton tänään valmiiksi =)

   Poista