keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Gluteenittomat kanelipikkuleivät

- Katastrofi!
- Sitä odotellessa, maistakaa pikkuleipiä.
- Pikkuleipiä tässä tilanteessa? No, ehkä yksi.
(Muumipeikko ja Pyrstötähti)


Esikoisen synttärit ovat aivan kohta ja taas on se aika vuodesta, kun joudun miettimään mitä tarjota vieraille. Kaivelin arkistoiden kätköistä näiden ihanien gluteenittomien kanelipikkuleipien reseptin. Nämä ovat todella maukkaita, mutta valitettavasti en voi leipoa näitä kovin usein, koska syön pellillisen parissa päivässä. Olen tainnut olla aina kanelipikkuleipien ystävä, joten ilmankos nämä maistuvat. Nämä maistuvat myös normaalia ruokavaliota noudattaville eli vieraita varten ei tarvitse tehdä yhdenlaisia pikkuleipiä. 

En ole ikinä kokeillut leipoa näitä kaneliässiksi, mutta uskoisin, niidenkin onnistuvan tästä taikinasta, koska ainakaan viimeksi pikkuleivät eivät levinneet paljoa uunissa. Taikinasta tulee n. 20-30 kpl pikkuleipää, riippuen siitä, paljonko syöt taikinaa.

GLUTEENITTOMAT KANELIPIKKULEIVÄT


Näitä tarvitset:
150 g margariinia
1 dl sokeria
3,5 dl Semperin Fin Mixiä
1 dl Perunajauhoja
1 luomumuna
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
vaniljajauhetta lusikan kärjellinen
ripaus suolaa

Lisäksi sokeria ja kanelia keksien päälle.

Ja näin se käy:
Vatkaa margariini ja sokeria. Lisää muna. Sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään tunniksi tai pariksi. Leivo jääkaappikylmästä taikinasta tanko ja palastele se. Pyörittelen taikinasta palloja, jotka pyöräytät kanelisokeriseoksessa. Nosta uunipellille ja paina kevyesti vähän kasaan. Paista uunissa 180 asteessa n. 20 min.
 


3 kommenttia: