perjantai 8. tammikuuta 2016

Pikkuväen nallet ja lankalaihis



Pikkuväki sai kuin saikin nallensa jouluksi. Kello taisi olla lähempänä kolmea aattoyönä, kun silmät ristissä päättelin viimeisiä langanpätkiä. Sen verran olin fiksu aikaisempia nalleja tehdessä, että punnitsin niiden ruumiinosat, jotta sain virkattua pojille nallet varastoista löytyneistä langoista. Oranssi-punaiseen nalleen käytin Blend Bamboota ja koska se loppui kesken, tein korvat puuvillalangalla. Isompi, harmaa-sinisävyinen on tehty samalla koukulla ja samalla silmukkamäärällä, mutta olen käyttänyt siinä Blend Bamboon lisäksi harmaata Bommix Bamboota. En olisi voinut saada parempaa kiitosta vähäunisille öilleni kuin katsella, kuinka esikoisemme kävi nukkumaan nalle kainalossa ja vaihtoi nenäpusuja uuden unilelunsa kanssa.  Sen verran osasin ennakoida, etten päätellyt ollenkaan näiden neniä vaan vedin vain pitkät langanpätkät nallen sisään. Kuopuksen nalle nimittäin odottaa jo kolmatta nenäänsä, kun se on taas imeskelty poskelle. 

Joulun alla virkkasin lumiukkoja ja vasta joulun jälkeen sain viimeiset ukot koottua. Eiliseen asti ne roikkuivat lastenhuoneen kattolampussa ennen kuin sain ne paikalleen lastenhuoneen ikkunaan, jossa ne saavat puolestani roikkua vaikka kevääseen asti. Meinasin ensin ripustaa ne siimalla, mutta virkkauslanka on luultavammin turvallisempi vaihtoehto. Lumiukot ovat nyt päivän saaneet olla rauhassa, mutta on vain ajan kysymys, koska pienempi pojista päättää tutustua niihin paremmin.

Osallistuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa lankalaihikseen ja tavoitteenani oli vähentää vuoden aikana 27,9 kilon lankavarastojani neljällä kilolla, mutta eihän se mennyt niin kuin piti. Viimeisellä neljänneksellä kulutin lankaa vain 1,07 kiloa, kun virkkasin nallejen lisäksi muhveja, joulukalenterit ja kaiken näköistä muuta pientä. Ilman lankahankintoja en ole selvinnyt, sillä olen kasvattanut varastojani yhteensä 2,4 kilolla. Puolustuksekseni voin sanoa, että kangaspuissa on parhaillaan kilo villaa ja kirppikseltä löytyi halvalla 800 grammaa pellavalankaa, joista toivon mukaan ehdin kutoa jotain vielä tämän kevään aikana. Kun ottaa huomioon, että takana on Suomen Kädentaidot –messut niin ovathan nämä ostokseni kuitenkin maltillisia ja harkittuja. Koko vuoden aikana olen ostellut ja saanut lankoja yhteensä 7,57 kiloa.

Viime vuoden lankamenenkkini on yhteensä huimat 6,2 kiloa. Tennarit, torkkupeitto ja graffitti taisivat viedä eniten lankoja. Viimeksi mainittu olikin siitä hieno työ, että sain hukattua siihen isoäitini lankoja ja lopuilla koristelin kuistiharjan. Harmi vain, että ne kaikista tylsimmän väriset langat kummittelevat vieläkin vaatehuoneessa. Tämä syksy on taas ollut pienten näperrystöiden aikaa, eikä lankavarastoni ole niiden myötä paljoa keventynyt. Minun piti syksyn aika tehdä vielä toinen torkkupeitto ja tyynynpäällisiä, mutta aika loppui kesken. Tyly tuomio näin vuoden alkuun onkin, että laihduttamisen sijaan lankavarastoni ovat kasvaneet viime vuoden aikana 1,37 kilolla. Osallistun tänäkin vuonna lankalaihikseen ja nyt aion karsia lankavarastojani viidellä kilolla. Pitäkää peukkuja, että onnistun! Mukavaa viikonloppua!

12 kommenttia:

  1. Lykkyä tämän vuoden lankalaihikselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Tänä vuonna aion kyl päästä tavoitteeseeni ja toivottavasti pääsen eroon myös lopuista isoäidiltä perityistä langoista. Mikähän siinäkin on, että vaikka en pidä niistä yhtään, en silti raski myydä tai antaa niitä pois =)

      Poista
  2. Kyllä noin upeitten nallejen kanssa uni maistuu.
    Mainiot on lumiukotkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Siellä se harmaa on isomman kainalossa nytkin ♥ Jännä miten siitä tuli noin paljon isompi, vaikka lanka oli mielestäni melkein saman paksuista =)

      Poista
  3. Ihania nalleja, saajat varmasti tykkäävät niistä.
    Onnea laihdutukseen.
    Minäkin yritän vähentää varastojani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tsemppiä varastojen vähentämiseen =) Mä olen nyt niin täynnä tarmoa tämän haasteen kanssa, että meinaan vaikka väkisin laihduttaa tuon viisi kiloa! Jos ei auta muu, niin virkkaan pelkkiä torkkupeittoja ja jättiläisgraffitteja koko vuoden =D

      Poista
    2. Laihduttaminen on kamalan vaativaa kun on kaikenlaisia houkutuksia =) aivan huippu ihanat nallet <4

      Poista
    3. Kiitos <3 Aika kovana sitä saa tosiaan pysyä laihiksen kanssa ja sen takia mä harvemmin uskallan edes mennä lankakauppaan. Siellä on ihan liikaa houkutuksia. Viimeksikin laitoin isännän asialle =) Mä olen siitä hyvillä mielin, että olen jo oppinut sen, ettei kannata ostaa vain yhtä kerää sitä ja yhtä kerää tätä, koska niistä harvemmin saa tehtyä mitään =)

      Poista
  4. Voi miten ihania virkkuutöitä! Noita nalleja olen aiemminkin ihastellut sun blogissa/instassa, ne on niin suloisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mä olin niin mielissäni, kun meidän kuopus lupasi ottaa nallensa huomenna kerhon lelupäivään. Aikaisemmin hän on kelpuuttanut sinne vain autoja, mutta nyt ekaa kertaa pehmolelun. Mä olen aika otettu =)

      Poista
  5. No onpas kauniit nalleja. On varmasti ihana unikaveri.
    Jotenkin ymmärrän oikein hyvin tämän lankalaihiksen;) Nyt on itsellä iskenyt neulontavimma ja hakeudun joka kaupassa sinne lankahyllylle.... apua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mä tiedän tuon tunteen! Varsinkin käsityöharrastuksen alkuaikoina, mulla oli paha tapa ostaa kauppareissulla aina jotain lankaa ja nyt niitä on kertynyt vähän turhan paljon =) Pahimpia paikkoja on kuitenkin lankakaupat, joissa hyllyt notkuvat toinen toistaan ihanempia lankoja. Mä olen ottanut nykyään tavakseni sen, että lankaa ostaessa on tiedettävä, että mitä langoista tekee ja milloin. Sitten on osattava päättää, että paljonko lankaa tarvitsee ja tässä kohtaa yleensä luovutan ja jätän langat hyllyyn =) Mun pitäis oppia laskemaan langankulutusta, sillä ostan aina joko liikaa tai liian vähän lankaa ja monesti sitä samaa sävyä ei enää saakaan mistään, kun se jo loppuu.

      Poista