sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Isoisän työkalukaappiIsoisän verstaasta löytyi lastenhuoneen seinälle kaappi. Se oli sen verran huonossa kunnossa, että ukkokulta lupasi hattua nostaa, jos saan sen kuntoon, mutta on varmasti sanomattakin selvää kuka kaapin kunnosti.  Harmi, etten ottanut kuvia kaapista ennen kuin päästin ukkokullan sen kimppuun, jotta näkisitte millaisen raasun hän taas pelasti minun mielikseni. Hän maalasi kaapin valkoisella ja samalla vihreällä kuin toinen lastensänky on maalattu. Ovien sisäpuolelle oli kirjoitettu muistiinpanoja ja toiseen oveen isoisä oli kirjoittanut nimensä, joten ne jätettiin maalamatta. Taustalevy ja hyllyt oli pakko vaihtaa, kun ne olivat nähneet jo parhaat päivänsä.

Kaapista tuli aivan ihana! Isoisän työkalut ja ruuvit vaihtuivat pikkuväen tusseihin ja piirustuspapereihin. Hieman olen värin kanssa kahden vaiheilla, että olisiko se sittenkin pitänyt maalata samalla turkoosilla (vaaleansinisellä), millä poikien kattolamppu maalattiin, mutta en taida uskaltaa kysyä, että maalataanko kaappi uudestaan. Äitini tuumasi sen nähdessään, että meillähän on kellarissa vähän tuon tyylinen kaappi eli ei kai tässä auta muu kuin lähteä seuraavaksi kellaria penkomaan. Mukavaa sunnuntaita ja aivan ihanaa alkavaa viikkoa! Nähdään taas tiistaina!

24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos =) Ajattelin pelata värin kanssa varman päälle, kun se maalattiin samalla vihreällä kuin toinen sänky. Pelkään, että lastenhuoneesta tulee levoton, jos sekoitan liikaa värejä. Mulla on vain joku turkoosikausi menossa ja haluaisin maalata kaiken turkoosilla.

   Poista
 2. Kaunis kaappi, omalla isoäidilläni oli tuollainen myös. Olisi tarvinnut se joskus aikanaan säästää. Ihana huone muutoinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Harmillista kuulla, ettei isoäitisi kaappia säästetty, mutta toisaalta ihan kaikkea ei aina vain voi säästää. Mä monesti mietin, että teenkö virheen, kun myyn pois uudempaa tavaraa vanhojen aarteiden tieltä. Mitä jos mieli muuttuukin joskus tai jos kyllästyn vanhoihin tavaroihin (voiko se olla edes mahdollista)? Mitä jos kaipaan niitä aikaisempia romujani? Mutta emmehän me voi vuodesta toiseen alkaa säilyttään esim. kaksia keittiönkalusteita =)

   Poista
 3. Niin ihana! Mä rakastan muistiinpanoja ja kirjoituksia näissä vanhoissa huonekaluissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Niitä on kyllä mielenkiintoista lukea. Mun on myönnettävä, että nämä vanhat kalusteet on kauneimpia silloin, kun niille ei tarvitse tehdä mitään vaan niissä näkyy ajan patina. Mä en vain ymmärrä minkä takia nämä meidän mööbelit ovat aina vain niin hirvittävässä kunnossa, ettei niitä voi nostaa sisälle taloon ennen kuin ne ovat nähneet kunnolla santapaperia ja saaneet pintaansa uutta maalia.

   Poista
 4. Hieno kaapista tuli. Ootte ihan mielettöman taitavia molemmat. Hyvä te! :)
  Meillä myös oli samanlainen kaappi. Harmitti kovasti kun ei ollut mahdollisuutta ottaa omakseen! Hyvään hoitoon silti jäi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mihin mä ilman tuota ukkokultaani joutuisin. Ihanaa kun se jaksaa tehdä mun mieliksi näitä mun hössötyksiä =)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos =) Kaappi sopii kyllä pikkuväen huoneeseen niin ihanasti. Mua vähän harmittaa, etten osaa jatkaa koko huusholliin tuota poikien riemunkirjavaa tyyliä =) Alan heti arkailla värien kanssa kun tullaan olohuoneen puolelle.

   Poista
 6. Kaapista tuli tosi kaunis. Muistan vielä nuo kaapit =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Meillä on tuollainen emännänkaappikin, mutta harmikseni se ei mahdu meidän kotiin. Se olisi niin ihana vaikka keittiön nurkkaan.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos =) Kuinkahan monta kertaa mä olen tuon kaapin ohi kävellyt siellä verstaassa ennen kuin huomasin sen seinällä. Varmasti kymmenen! Jännä miten se oli ihan koko ajan esillä, mutta silmä ei silti siihen osunut. Harmi, ettei pappaa ole enää kertomassa, että mistä hän on tuon kaapin saanut ja onkohan se ollut mummolan keittiön seinällä joskus. Epäilen, kyllä ettei ole.

   Poista
 8. Ihana kaappi, kyllä tuolla kelpaa säilytellä aarteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) No kyllä kelpaa! Se tosin saisi olla vähän syvempi, kun ajattelin ensin laittaa kaappiin poikien palapelitkin, mutta eivät ne mahtuneetkaan. Osa kirjoistakin jäi ulkopuolelle, kun se on juuri ja juuri A4-paperiarkin levyinen.

   Poista
 9. Hieno tuli! Meillä on itseasiassa lähes samansävyn vihreä kaappi 3-vuotiaan sängyn päällä. Kaappi on pelastettu myös autotallista eräästä siskoni vanhasta talosta. On muuten tosi hyvä olla yläkaappi ainakin meidän lapsilla, jotka tapaavat kasata kaikkea mahdollista irtoavaa majoihinsa. Pysyy edes joskus palapelit ja muut pelit pois näistä puuhista, kun eivät ole niin helposti saatavilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kuulostaa tutulle! Palapeleistä ei paljoa ole iloa, jos kaikki palat on hukassa, kun niitä pitäsi tehdä. Sen takia mekin nykyään pidetään pelit kaapissa ja otetaan esiin vasta kun niitä tarvitaan =)

   Poista
 10. Vau, tosi kaunis kaappi! Mun mielestä tuo vihreä on ihan nappivalinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä olen nyt tuon värin kanssa kahden vaiheilla. Toisaalta se on tuon värisenä aivan ihana ja jos päädymme maalaamaan kuopuksen sängyn uudestaan samalla värillä, tuohan on silloin ihan nappi väri, kun luultavimmin poikien kerrossängyt tulee tuohon viereen =) Mä kuule luulen, että jos se olisi maalattu turkoosilla, niin miettisin nyt, että olisikohan se sittenkin pitänyt maalata vihreäksi =D

   Poista