maanantai 14. syyskuuta 2015

Petuniat


"Jos haluat olla onnellinen yhden päivän, ota humala. Jos kolme päivää, mene naimisiin. Jos kahdeksan päivää, teurasta sika ja syö se. Jos haluat olla ikuisesti onnellinen, ryhdy puutarhuriksi."
- Kiinalainen sananlasku
 

Onhan minulla ollut petunioita muinakin vuosina, mutta tänä kesänä olen rakastunut niihin! Olen nyppinyt ne muutaman päivän välein ja juossut vielä yöpaitasillani ulos kastelemaan niitä, jos ne ovat näyttäneet janoisilta. Kiitokseksi hyvästä hoidosta ne ovat kukkineet niin komeasti, etten voi kuin vain ihastella niitä. Ne ovat tehneet minusta äärettömän onnellisen. Hieman minua jännittää, että kuinka selviän siitä päivästä, kun halla vie kukkani. Tiedän, ettei petuniat ole ilonani ikuisuuksiin, mutta silti toivoisin, että ne kukkisivat vielä hetken. Varsinkin kuvissa alimpana olevat petuniat ovat ne rakkaimmat. Olen ne itse kasvattanut viime kesänä kerätyistä siemenistä ja saanut ne kukkimaan näin komeasti. Nyt minun pitäisi alkaa metsästään uusia siemenkotia, jotta voin taas ensi keväänä kylvää uudet petuniat. Ihanaa, aurinkoista viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Jopa ovatkin mahtavat, kumpa säilyisivät vielä viikkoja siun ilona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä olen kyl jo hieman ylpeä itsestäni, kun olen jaksanut nyppiä petunioitani. Olen aikaisemmin ollut vähän laiskempi siinä hommassa, mutta tänä kesänä en muuta olisi tehnytkään =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä en ole tainnut säästellä kanankakan kanssa =)

   Poista
 3. Kauniita ovat..
  Minä en muutama vuosi sitten voinut kuvitellakaan että ostaisin itselleni petuniaa. Kuitenkin on minunkin pääni kääntynyt ja nyt minä pidän niistä kovastikin =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä karsastin petunioita sen nyppimisen takia aikaisemmin, mutta nyt en muuta tekisikään =) Puutarhalla sitä sanottiin muistaakseni kukkaterapiaksi =)

   Poista