torstai 10. marraskuuta 2016

VIRKATUT JA HUOVUTETUT JOULUSUKAT


"Viisasta miestä ei tunne siitä, että hän ei tee virheitä, 
vaan siitä, että hän ei tee samaa virhettä uudestaan." 
- Winston ChurchillPikkuväellä oli viime vuonna joulukalentereina tehtäväkalenterit, joiden päivittäiset tehtävät vaihtelivat joulukorttien askarteluista tonttulakkien etsintöihin ja mummola vierailuihin (tässä linkki joulusukkiin). Ne olivat niin mieluisat, että ajattelin tehdä heille samanlaiset tänäkin vuonna. Kalentereiksi virkkasin ja huovutin jo viime jouluksi ihanat joulusukat, mutta niissä roikkuville numeroille kävi vähän hassusti. En tarkistanut pingoitusneuloja ennen käyttöä ja niistä tarttui kurjat ruostetahrat melkein kaikkiin lappusiin. Virkatuissa numeroissa oli niin hirvittävä työ, että tänä vuonna en enää tehnyt niitä uusiksi vaan askartelin uudet numerolappuset huovasta.
Leikkasin numerot ensin kartongista ja sen jälkeen kaksinkertaisesta huovasta. Jätin kartonkinumeron ympärille muutaman millin saumanvaran, sujautin kartonkinumeron huopaisten väliin ns. kovikkeeksi ja ompelin virkkauslangalla huopanumerot kiinni. En ole kovin kokenut käsinompelija, joten maailman siistein tämä jälkeni ei ole, mutta nämä voittavat mennen tullen viime vuotiset ruosteenkirjavat numerot. Yksi vaihtoehto olisi ollut tietysti liimata huovat tai ommella ne koneella, mutta jotenkin tämä käsinompelu tuntui minusta kotoisimmalta vaihtoehdolta.
Sukka on virkattu huopuvasta Iglo-langasta ja se on niin paksua, ettei sukan virkkaamisessa mene kauaa. Joulusukkiin vaihdetaan iltaisin numerot, jotta tonttu osaa yön aikana sujauttaa yllätyksen sukkaan. Numeroita ei ole kuin nollasta kahdeksaan ja yksi ylimääräinen ykkönen ja kakkonen, joten numerot askartelin parissa illassa. Ehdit vielä hyvin virkata itsellesi (tai lapsille) joulusukat numeroineen ennen joulukuun alkua. Ohjeet joulusukkaan löydät täältä, virkattuihin sydämiin täältä ja vinkkejä tehtäväkalenterin luukkuihin täältä. Ihanaa torstai-iltaa ja mukavaa viikonloppua. Siirryn mussuttamaan joulupipareita muualle näppäimistön päältä. Osa näppäimistä rusahtaa erikoisesti.10 kommenttia:

 1. Ihania! Harmi, etttei minulla ranteet kestä virkkausta. Pitää varmaan noita numeroita kokeilla tehdä :)

  vinuski.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa harmmillista kuulla! Mutta sähän voit tehdä joulusukat vaikka ihan huovasta tai ommella kankaasta. Sillain ne on vielä nopeammat tehdä kuin virkata ja huovuttaa =)

   Kävin kurkkimassa nopeasti sun blogista messukuvia, mutta tuun vielä ajatuksen kanssa uudestaan. Toivottavasti oli ihanat messut <3

   Poista
 2. Kaunis ja jouluinen! Hyvä kuulla myös tuosta huopuvasta langasta, vieras minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tämä oli ainoa työ johon sitä olen käyttänyt, mutta se oli kyl mukavaa virkata ja ihanan nopeata, kun sain päästellä isolla koukulla =)

   Poista
 3. Jouluisia rusahduksia siellä. ;) Nuo ovat kyllä edelleen tosi ihana nuo joulusukkaset. Ja uudet numerot ovat mainiot! Täällä kilisevät lähinnä glögimukit. Bambu- ja koivupuikoista kun ei oikein ääniä lähde, vaikka lahjasukkia on tiedossa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mulla on paha tapa syödä näppäimistön päällä ja se yleensä on täynnä murusia =)

   Kuulostaapa hyvältä sun kilinät =) Meillä juodaan harvemmin glögiä, mutta nyt alkoi tehdä sitä mieli =)

   Poista