sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Värejä, väreitä ja käsityörakkautta

"Jos osaksesi lankeaa olla kadunlakaisija, lakaise katuja niin kuin Michelangelo maalasi, Beethoven sävelsi tai Shakespeare kirjoitti. Lakaise katuja niin hyvin, että kaikki taivaan ja maan asukit pysähtyvät ja toteavat: siinä oli suuri kadunlakaisija, joka teki työnsä hyvin."
    - Martin Luther King, Jr.


Pari viikkoa sitten aloitettu torkkupeittoni etenee. Olen virkannut sitä nyt suurin piirtein kolmasosan ja sen värikuvio alkaa jo näkyä. Virkkaan peittoa, niin että värit ovat väriympyrän mukaisessa järjestyksessä ja ne toistuvat samaan tapaan kuin Attic24 -blogin peitossa (tässä linkki blogiin ja peittoon). Olen niin onnellinen siitä etten lähtenyt sekoittamaan värejä, sillä mielestäni peitosta tulee nyt äärimmäisen kaunis ja värit jakautuvat tasaisesti. Vaaleanpunaisen kanssa olen vähän kahden vaiheilla, että käytänkö sitä sittenkään, sillä en erityisemmin pidä sen ja kirkkaan keltaisen yhdistelmästä, mutta ainakin mukin päälliseen se sopii, niin nähtäväksi jää, miltä se näyttää peitossa.

Käännän jokaisen kerroksen jälkeen jälkeen peiton, jotta pylväät tulevat tasaisesti oikein päin molemmin puolin peittoa. Päästessäni kerroksen loppuun ja väri vaihtuu, teen aina yhden ketjusilmukan viimeisen pylvään jälkeen, josta vedän langan läpi katkaistuani sen ja kiristän kunnolla. Vaihtaessani uuteen väriin teen aina solmun edellisen kerroksen pylvään kanteen ja vasta sen jälkeen teen uuden ketjusilmukka-aloituksen vetämällä langan pylvän kannen alitse. Näin langat eivät pääse karkuteille ja peitto ei pääse purkautumaan. Työn edetessä päättelen lankojen päät pylväiden sisään virkkaamalla, joten peittoa ei tarvitse erikseen päätellä.
 
Tästä tulee varmasti kaunein peittoni. Se on niin ihana, että levitän sen vähän väliä eteeni ihaillakseni sitä ja ukkokulta saa kuulla vähintään kymmenen kertaa päivässä, että katso nyt miten ihana tästä tulee. Siinä on värejä ja siinä on väreitä. Siinä on iloa ja lämpöä ja taivas kuinka rakastankaan sitä! Tiskit seisoo tiskipöydällä ja pyykit odottaa pesijää, kun en malttaisi tehdä mitään muuta kuin vain virkkailla lisää iloisen kirjavia kerroksia torkkupeittooni. Ainoa asia joka minua jäi vaivaamaan peiton kanssa on se, että miksi siinä ei ole enempää värejä. Voi kun olisinkin uskaltanut ottaa siihen vielä punaista, sinistä ja vihreää. Niinhän sitä sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä. Ihanaa sunnuntaita, alkavaa viikkoa sinulle ja hyvää isänpäivää kaikille isille!

Aikaisemman postaukseni aaltopeitosta voit lukea täältä.


20 kommenttia:

 1. Oih! Siitä tulee niin kaunis! :) Minusta se ei välttämättä kaipaa sitä vaaleanpunaista, kaikki värit ovat nyt jo niin harmoniassa keskenään. Jännityksellä odottelen kuitenkin lopputulosta, oli vaaleanpunaista tahi sitten ei. ;) Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) No juuri tuon takia epäröin vaaleanpunaisen käyttöä. Se kuitenkin sopii värien kanssa hyvin ja mun mielestä se piristää kuviota. Mä nyt vielä katson, että miltä se näyttää ja tuntuu =)

   Poista
 2. Oih mitkä värit! Ja niin tasaista työnjälkeä. :)

  VastaaPoista
 3. Peitostasi tulee kaunis jossa ihanat värit =))

  VastaaPoista
 4. Taas on niin huikeat värit, että oikein silmiä hivelee <3

  VastaaPoista
 5. Huikean kaunis peitto tulossa! Kuulostaa kovin tutulta nuo odottavat tiskit ja pyykit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ihanaa kuulla! Mulla on ollut vähän huono omatunto tämän työn takia, kun en malttaisi tehdä mitään muuta kuin virkata ja virkata =)

   Poista
 6. Näyttää aivan tosi hienolta! Ihanaa väriterapiaa tähän pimeään vuodenaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mua ei tosiaan ole päässyt kaamosmasennus vaivaan näiden värien myötä. Huomaan aika usein hymyileväni itsekseni kun virkkaan peittoa ♥

   Poista
 7. Taas kerran teet niin ihanaa peittoa!

  VastaaPoista
 8. Mä tykkään väreistä myöskin. Ihanat noi torkkupeiton värit, tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä olen tällä hetkellä enemmän kuin mielissäni, että rohkenin lähteä matkaan ilman valkoista =)

   Poista
 9. Tästä tulee ihana! ♡ Ei välttämättä kaipaa sitä vaaleanpunaista, mutta ei se silti välttämättä huonokaan ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon =) Tuo vaaleanpunainen on kyl haastava! Mä jätin vaaleapunaisen raidan, kun mun mielestä se pidentää kuviota ja raikastaa sitä. Nähtäväksi jää, että teinkö oikean päätöksen =)

   Poista
  2. Kiitos paljon =) Tuo vaaleanpunainen on kyl haastava! Mä jätin vaaleapunaisen raidan, kun mun mielestä se pidentää kuviota ja raikastaa sitä. Nähtäväksi jää, että teinkö oikean päätöksen =)

   Poista
 10. Vau, ihanat värit <3 Voi kun kevät tulisi pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Älä muuta sano! Tämän päivän vesisateet sulatti lumet ja pihalla on taas niiiiin harmaata :/ Pitää ajatella positiivisesti, että maaliskuun alkuun on enää kolme ja puoli kuukautta =)

   Poista
  2. Kiitos =) Älä muuta sano! Tämän päivän vesisateet sulatti lumet ja pihalla on taas niiiiin harmaata :/ Pitää ajatella positiivisesti, että maaliskuun alkuun on enää kolme ja puoli kuukautta =)

   Poista