perjantai 22. huhtikuuta 2016

Äitienpäivä lähestyy



Äitienpäivään ei ole enää kuin pari viikkoa. Parina edellisenä vuotena olen muistanut äitiäni virkatulla kukkakranssilla. Isomman kranssin hän sai pari vuotta sitten. Pari kuukautta taisi kranssia tehdessä vierähtää, mutta se on kyllä jokaisen työtunnin arvoinen! Virkkasin siihen lähes 80 kukkaa ja 50 lehteä, jotka kiinnitin virkatulla kankaalla peitettyyn styrox-pohjaan. Viime vuonna tein hänelle pienemmän ovikranssin, josta pidän myös paljon. Se oli huomattavasti nopeampi ja helpompi tehdä. Olen ajatellut, että teen itsellenikin samanlaisen vielä joskus ja tuollaisen ehtisit sinäkin vielä virkata äitikullallesi. Ohjeet siihen löydät kranssipostauksestani viime kesältä ja sinisen pikkukukan ohjeet löydät täältä.

Nyt ajattelin tehdä poikkeuksen. Tuskin hän tänäkään vuonna saa lahjaani ajoissa, mutta ajattelin yllättää äitikullan ja tehdä hänelle ne tekemättömät työt, jotka olen ajan mittaan luvannut tehdä. Hän on tainnut jo pari vuotta odottaa kestäviä ja pestäviä hedelmäpusseja. Vuosi sitten lupasin hänelle virkatut kattausliinat ja tablettipussin. Ranteiden lämmittimiä hän on odottanut jo puoli vuotta. Jostain kumman syystä muut, muka tärkeämmät jutut kiilaavat aina äidille luvattujen töiden ohi ja sitten kun tarpeeksi aikaa on kulunut ne tuppaavat unohtumaan. Muistaakohan äitinikään noita enää? Itse en äitienpäivänä toivo muuta kuin hyvät yöunet ja paljon pusuja pieniltä pojilta. Mukavaa viikonloppua sinulle! Tavataan taas pyhänä!

16 kommenttia:

  1. Hienoja kransseja!! Täytyy kokeilla jos löydän virkkausohjeita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Pahoitteluni, etten voi antaa muiden kuin tuon oman kukkani ohjetta. Mä itse teen paljon kukkia Caitlin Sainion 100 pitsikukkaa -kirjan ohjeilla. Se on mun käytetyin käsityökirja ja suosittelen kyl lämpimästi sitä. Jos et halua omaksi ostaa, niin kurkkaa löytyiskö teidän paikallisesta kirjastosta =)

      Poista
  2. Voi hyvänen aika taas olet luonut jotain niin kaunista, että tässähän ihan hämmentyy ❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä en ollut kovin montaa työtä tehnyt ennen tuota isompaa kranssia ja se on kyl yllättävän tasapainoinen väreiltään. Tosin eihän se kai niin kehittynyttä värisilmää vaadi, että näkee valkoisen ja sinisen sopivan yhteen =D

      Poista
  3. Äitienystävänpäivä kuten nuorimmainen yhtenä päivänä päiväkodista tultuaan puhui. Ymmärsin, että kyse oli äitienpäivästä, kun hän jatkoi tarinaa, että hänkin oli askarrellut minulle korttia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana nimitys <3 Noh, onhan äidit myös omalla tavallaan ystäviäkin. Sellaisia, jotka yleensä tuntevat sut ajatuksia myöten ja oivaltavat ne ennen kuin niitä edes syntyy sun mieleen =)

      Lasten itse tekemät lahjat ovat kyl aivan ihania <3 Mä sain kans viime vuonna pojan tekemän pyyhkeen lahjaksi ja se roikkuu vieläkin meidän keittiön seinässä <3

      Poista
  4. Aivan ihastuttava kranssi! Kuinka kauan sinulla meni projektissa? Minä en ole koskaan tehnyt vielä erikseen kranssia äitienpäiväksi tai vapuksi..muuten niitä kyllä olen värkännyt jouluksi ja pääsiäiseksi. Tässä vähän makustelen ideoita. Ajattelin kasata pohjan vanhan palapelin paloista ja sitten siihen kehitellä jotakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Isossa taisi pyörähtää pari kuukautta, mutta tuon pienemmän tein muistaakseni parissa viikossa. Isoin työ on noiden virkkauksien närpertämisessä =)

      Sun palapelikranssi kuulostaa tosi hienolta. Jos ne palat ovat värikkäitä, niin siihenhän sopisi koristeeksi vaikka vanhoista kirjan sivuista leikeltyjä kukkia ja perhosia. Pinterestistä varmasti valmiita sapluunojakin näihin. Toivottavasti kranssi löytyy sit sun blogista =)

      Poista
  5. On todella kauniita kransseja, ihanat kukat <3! Minulla on äidille tulossa jotain ihan muuta tänä vuonna, mutta tämän kranssiajatuksen laitan kyllä muistiin. Voisin luulla, että anoppini saattaisi myös ilahtua tällaisesta, hänellä olisikin kesällä synttärit. Tsmeppiä sinulle sinne tekemättömien projektien pariin :) (tunnustan, minä lupasin viime vuonna tehdä äidilleni leivinliinoja ja vieläkin ovat... no aloittamatta).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ihanaa, etten ole ainoa, joka on ollut vähän huoleton lupauksien pitäjä =) Mun on myönnettävä, etten ole vielä edes aloittanut äitienpäivälahjojen tekemistä eli meillä lahjotaan äitiä taas vähän myöhässä. Mulla on ollut yksi työ käsissä kohta kolme viikkoa, eikä se meinaa millään tulla valmiiksi =)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos =) Niitä on myös mukava tehdä. Kun työ koostuu monesta pienestä osasta, niin tuntuu, että se valmistuu nopeasti =)

      Poista