keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Kirjettä kirjoittamassa

Milloin viimeksi olette kirjoittaneet kirjeen? Siis ihan oikean kirjeen, ei mitään sähköpostia?


Uskaltaisinkohan sanoa, että edellisestä kirjeestäni on vierähtänyt jo kaksikymmentä vuotta. Pikkutyttönä taisin olla kaikkien luokalla olevien tyttöjen kanssa kirjeenvaihdossa, mutta kaikki kirjekaverit jäivät teini-iän myllerryksessä. Nyt kuitenkin kävi niin ihanasti, että postipoika kantoi minulle kirjeen. Tietysti siihen pitää vastata, joten kaivoin kynät ja paperin esille. Vaikka olen säästänyt vähän kaikkea nuoruusvuosiltani, niin kuvioitua kirjepaperia ei löytynyt, joten pikkuväen piirrellessä traktoreita ja autoja, minä piirustelin kukkia kirjepaperien kulmiin. Illalla suljen paperit laatikkoon ja laitan sinne pienen pumpulipalan, johon tiputan muutaman tipan ruusuöljyä. Eiköhän näille kelpaa kirjoitella. Mukavaa keskiviikkoiltaa.

10 kommenttia:

 1. Itselläni ei ole tullut kirjoiteltua kirjeitä aikoihin. Teininä viimeksi. Mutta tuommoisia kauniita kirjeitä kyllä vastaanottaisin mielelläni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä en ymmärrä, että kuinka mä oon voinut hukata kaikki kirjepaperit vaikka löysin vanhoja Suosikin ja Heppahullun mukana tulleita tarrojakin! Tykkäisköhän kirjeensaaja enemmän Pollesta vai Luke Perrystä =) Olis täällä Neon 2 ja XL5 -tarrat =D

   Poista
 2. Kirjoitan aika usein miehelleni kirjeen, kun hän lähtee työreissulle. Perinne jäänyt ajoilta, kun yhteydet eivät olleet näin hyvät kuin nykyään.

  Mutta, muuten kirjeiden kirjoittaminen on kyllä jäänyt vähälle. Täytyisi kyllä kunnostautua tuonkin suhteen. Ja, onhan kirjeitä kiva saadakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mielettömän ihanaa kuulla <3 <3 <3 Älkää vain lopettako tuota perinnettä? Oletteko säästäneet kirjeet? Niitä olisi varmasti aivan ihanaa lukea sitten kiikkustuolissa =) Ukkokullan ja mun kirjeenvaihto on jäänyt muistilappujen jättämiseen ja niitäkin tulee kierrätettyä, kun niissä sanotaan melkein aina samaa. Huomenta, laitatko tiskikoneen päälle ja hyvää työpäivää =)

   Poista
 3. Eipä ole kirjeitä tullut, enkä itse lähettänyt pitkiin aikoihin. Ystävälleni ehkä joskus 5 vuotta sitten.. Oi niitä aikoja kun kirje putosi luukusta =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän on melkein kuin eilen verrattuna tuohon mun 20 vuoteen =) Mä muistan kans kuinka ihanaa oli saada käsinkirjoitettu kirje! Me yleensä läheteltiin niiden mukana kaikkia tarroja ja lippuja ja lappuja =) Mua vähän harmittaa, että kirjekaverit jäi silloin teini-iän myötä, sillä oikeastaan olisi aika hienoa, jos edes yksi olisi jatkunut näihin päiviin asti =)

   Poista
 4. Minä aloitin reilu vuosi sitten kirjeenvaihdon uudelleen. Joulukortissa kyselin vanhaan kirjekaveria herättämään henkiin vanha harrastus. Ja nyt ollaan vaihdettu ajatuksia n 3 kkden välein. Välillä venähtää välit mutta kivaa se on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kirjoittelin kirjeitä liki kolmekymppiseksi mutta lopetin Kaikki kun laps syntyi.. Vähän harmittaa. Silloin ajattelin ettei ole aikaa muuhun kuin lastenhoitoon. No eipä sitä silloin ajatellut kovin selkeästi. Nyt on taas aikaa kun lapset on isoja..

   Poista
  2. Ihanaa kuulla, että olet saanut elvytettyä kirjeenvaihdon ja mun mielestä sen kuuluukin olla tuollaista, että kirjoitetaan silloin kuin on aikaa =) Käsinkirjoitetuissa kirjeissä on kyl sellaista omaa taikaansa <3 Mua vähän jännittää, että osaanko enää edes kirjoittaa kirjettä, kun edellisestä on niin pitkä aika =)

   Poista
 5. Kirjeet <3! Muistan, miten ihanaa niitä oli saada ja lähettää. Minä kirjoittelin vielä 2000-luvun alkupuolen aktiivisesti parhaan ystäväni kanssa, kun muutin toiselle paikkakunnalle. Sain aina kummipoikani kuulumisetkin samassa. Välillä olen kirjoittanut kummilapsille lyhyitä kirjeitä ja miehen matkalaukkuun meilläkin sujahtaa aina kanssa viestejä (välillä pidempiä ja välillä lyhyempiä). Pojan kanssa kirjoitetaan kumpikin kaikkea hassua ja kivaa, ja piilotellaan niitä vaatteiden väliin. Mutta oikeaa kunnon kirjeenvaihtoa ei enää tule harrastettua.

  VastaaPoista