sunnuntai 30. elokuuta 2015

Virkatut lasinaluset

"Käsillä tekeminen on onnellista, koneeksi muuttuminen ei."
- Daniel Marston


Lankasatamalta yhteistyön merkeissä saadut Catania-langat polttelevat jo pahasti sormia. Halusin nollata pääni neuletyön jäljiltä ja virittää sen oikealle virkkaustaajuudelle, joten tein välipalaksi meille lasinaluset. Ukkokulta hioi ja lakkasi olohuoneen sohvapöytämme ja olemme varjelleet sitä kahvikuppien ja teemukien jäljiltä kaiken maailman korteilla ja lehdillä. Nyt voimme huoletta laskea mukimme pöydälle, kun on näin ihanat ja värikkäät lasinaluset.

Ohjeen löysin Pinterestistä ja tätä samaa malliahan käytin jo keväällä graffitissani, mutta silloin tein alusia kolmivärisenä. Ohje on todella helppo ja nopea tehdä.  Lankoina käytin kirppiksiltä löytyneitä puuvillalankoja, joita kului kuuteen aluseen yhteensä 40 grammaa. Yhden alusen halkaisija on 10 cm ja ne sopivat juuri sopivasti isompaan Grapponian jälkiruokamaljaan. Näitä voisi virkkailla vaikka pukinkonttiin syksyn mittaan, sillä yhden alusen virkkaus ei kauaa vienyt.

Aurinko paistaa jo puiden latvoihin ja tästä taitaa tulla kaunis päivä. Nyt on juhlat juhlittu ja ajattelin pyhittää tämän päivän lepäämiseen, virkkaukseen ja herkuille. Ihanaa sunnuntaita!


12 kommenttia:

  1. Onpas kauniit. Saisi itsekkin hyvin tuhottua noita lankajämiä jos virkkaisi tällaisia alusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Näihin ei tosiaan paljoa lankaa kulunut eli ihan pienetkin nöttöset riittää ja ainakin mulla niitä tuntuu riittävän =)

      Poista
  2. Ihanaa sunnuntaita siullekkin, tosi kauniit nuo alustat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kosotäti ♥ Tämä oli hieno sunnuntai. Päivän kruunas pikkupoikien ilmeet, kun ne näki Medihelin nousevan ilmaan läheiseltä pellolta. Naapuritkin kuuli, että pojat näki "helipoppelin" ♥

      Poista
  3. Hienot alustat ja aivan ihana tuo norsumuki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Norsumukin löysin aikoinaan kirppikseltä ja mä vahingossa omin sen kahvimukikseni. Se on mulla nytkin tuossa vieressä =) Mua vaan vähän säälittää sen kohtalo, ku olen maailman laiskin käsintiskaaja ja tiedät varmasti, kuinka vanhoille kupeille käy tiskarissa. Mulla on kohta valkoinen muki =/

      Poista
  4. Söpöt aluset! (: Taidan laittaa korvan taakse tuon ohjeen...

    VastaaPoista
  5. Ihanat, kauniit ja jotenkin sopii syksyn tullen niin hyvin. Glökilasi ylle vaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) En muuten huomannut, mutta niinpäs onkin! Mä pelkäsin, että ne näyttää jouluisilta, kun tuo punainen ja vihreä on niinku just sen väriset =) Syysaluset! Hyvä syy tehdä toisellakin värillä =)

      Poista
  6. Kauniit aluset ja söpö kuppi =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Tuosta kupista kahvi maistuu erityisen hyvälle eikä sitä voi hymyilemättä katsoa =)

      Poista