perjantai 21. elokuuta 2015

Jäätelökekkerit ja neljännen sukupolven teltta

"Olkimaja, jossa nauretaan, on arvokkaampi kuin palatsi, jossa itketään."
- Tuntematon


Olisikohan isovanhempani ikinä arvanneet, että heidän 60-luvun alussa ostamaansa telttaa käytetään vielä yli 50 vuotta myöhemmin? Isovanhempani viettivät perheineen kesälomia saaressa telttailen. Pappani lähti aamulla töihin mopollaan ja jätti mummoni lasten kanssa saareen päiväksi. Parikymmentä vuotta myöhemmin siinä nukkuivat vanhempani, kun äitini odotti minua ja isäni teki Helsingissä töitä. Lapsuudessani telttailin sillä puutarhassamme ja myöhemmin se kulki mukanani monissa juhannusjuhlissa. Nyt siihen astui taas uusi sukupolvi, kun sen uumenissa juhlittiin meidän pikkuväen hyvin ansaittuja jäätelökekkereitä. Vanha sopu-teltta on pitänyt huolen asukeistaan neljän sukupolven ajan. Mitähän tarinoita sillä on kerrottavana? Jos korjaan vetoketjun ja parsin reiät umpeen, kestäisikö se vielä yhden sukupolven? Aurinkoista viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Ihana ,vanhassa kunnon sopu-teltassahan sitä jäätelöä nautitaan.
  Tuollaisessa sitä miekin lapsuudessa silloin -60 luvulla nukuin takapihalla ja keskellä yötä hiivin sisälle omaan vuoteeseen kun ne möröt alkoi peloittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulle =) ilmeisesti samoja mörköjä oli 80-luvulla, sillä en muistaakseni kauhean monena aamuna teltassa herännyt vaan hiivin jo yöllä omaan sänkyyn =)

   Poista
 2. Mahtavaa, että teltta on säilynyt sukupolvelta toiselle! Tässähän tuli oikein hyvä mieli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman mua jännitti telttaa avatessa, että onkohan se muistettu kuivattaa viime käyttökerran jälkeen. Olisi ollut kurja juttu, jos teltta olisi jäljiltäni umpihomeessa ja kekkerit olisi pidetty vain puutarhassa. Eihän se olisi ollut yhtään niin jännittävää =)

   Poista
 3. Ollapa tuollainen teltta tallessa. Muistan nukkuneeni lapsena oranssinvärisessä teltassa mökillä, se oli niin jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo oli ymmärtääkseni aika yleisiä silloin joskus, mutta ei kai niitä säästetty niin helpolla, jos jäivät tarpeettomaksi. Ihme, että meidän teltta on vielä tallessa, koska se on kyl nähnyt parhaat päivänsä =)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos =) Meidän oli pakko purkaa teltta näiden pirskeiden jälkeen, kun pelättiin, ettei se näe enää seuraavaa kesää ja me ihan oikeasti tarvittiin telttaa viime viikonloppuna =)

   Poista