tiistai 25. huhtikuuta 2017

Virkattu siksak-peitto: Neiti Kevät








En tiedä kuinka yleistä on nimetä virkattuja torkkupeittoja, mutta minä annoin peitolleni nimen. Saanko esitellä teille Neiti Kevään. Nimi tulee peiton keväisistä väreistä, jotka mielestäni ovat aika onnistuneet. Aloitin peiton suunnittelun jo aikoja sitten ja minulle oli itsestään selvää, että siitä tulee vihreäsävyinen siksak-peitto. Minun piti tehdä kuvio ensin kapeampana ja epäröin keltaisen käyttöä todella paljon. Vasta kun kuviota oli tehtynä useampi rivi, tiesin tehneeni oikein kun levensin sitä, enkä jättänyt keltaisia raitoja pois. Pidän itse peitosta todella paljon ja hieman haikein mielin luovun siitä.

Olen virkannut peiton Novitan 7-veljestä langalla ja koukkuna minulla oli bambukoukku. Käteni eivät kestä alumiini- ja rautakoukuilla virkkausta, mutta nyt ilokseni huomasin, että bambukoukku sopii minulle. Ohjeen siksak-kuvioon olen poiminut ikivanhasta virkkausohjekirjastani ja reunuksen tein virkkaamalla  pylväitä ja ketjusilmukoita. Tämä oli ensimmäinen siksak-peittoni ja seuraavaa tehdessä, voin huoletta tiputtaa leveydestä muutaman silmukan pois, sillä peiton ei mielestäni tarvitse olla ihan näin leveä. Reunuksineen päivineen peitolla on kokoa 137 cm x 172 cm ja lankaa kului melkein 1,8 kiloa. En ihan saanut tehtyä peittoa varastoistani löytyneillä seiskaveikoilla, vaan lankakaupoilla on juostu taas ahkeraan. Päivittelen lankalaihistani hieman myöhemmin.

Peiton piti olla valmis maaliskuun alkuun mennessä, mutta hieman aikatauluni pettivät ja vasta tiistaina sain viimeiset kerrokset tehtyä ja pääteltyä sen. Melkein kaksi kuukautta peiton parissa vierähti, mutta uskotteko jos sanon, että nautin joka hetkestä! Tätä peittoa oli aivan ihanaa virkata! Pitkiä pylväsrivejä ja välillä vaihtuvia värejä, joten työ ei ollut yksitoikkoista. Tämän viikonlopun aikana lasken vielä silmukat ja kerrokset ja ihastelen sitä viimeiset kerrat ennen kuin se matkaa uudelle omistajalleen. Alkuviikosta kiikutamme peiton pikkupoikien kanssa paikalliselle hyväntekeväisyysyhdistykselle ja he saavat lahjoittaa peiton paikalliseen vanhainkotiin. Minulla on niin hyvä mieli tästä peitosta ja sen tekeminen teki minut niin onnelliseksi, että toivon uuden omistajan ilahtuvan peitostaan. Tätä oli ilo virkata!







33 kommenttia:

  1. Kerrassaan ihana peitto! :) Mulla on työn alla samainen peitto neulottuna Novitan Isoveljestä. Siitä tulee kanssa todella iso ja se on tehty kaksinkertaisesta langasta. Se on ollut jo yli vuoden ikuisuusprojektina. Tämä sun peitto auttaa saamaan myös omani joskus loppuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mulla auttoi se, että pidin kiinni tavoitteesta virkata neljä kerrosta päivässä. Pikku hiljaa peitto kasvoi ja kasvoi, vaikka välillä musta tuntui, ettei tämä valmistu ikinä =)

      Poista
  2. Todella kaunis peitto. Jos sitä itsekkin... lankakaupoille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Kannattaa varata reilusti lankaa jo aloittaessa, ettei käy samoin kuin mulla että yksi väri jäi kevään lankavalikoimasta pois ja löysin sitä lisää vasta viidennestä kaupasta.

      Poista
  3. Olen ihastellut tätä jo instagramissa pitkään, ja värit ovat niin omaan makuuni juuri sopivat. Aivan mahtava peitto ja vielä hienompi lopputulos. Sietääkin olla ylpeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera ♥ Tämä taitaa olla ensimmäinen työ, jonka etenemistä olen esitellyt Instassa useamman kuvan verran. Siellä julkaiseminen on niin paljon nopeampaa ja vaivattomampaa kuin blogin päivittäminen. Olisi ihanaa, että joskus oppisin bloggaan yhtä ripeään tahtiin, jotta työn edistymistä pystyisi seuraamaan täälläkin =)

      Poista
  4. Se on upea! Ihanan aurinkoiset kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mieheni ottamissa kuvissa värit ovat ihan erilaiset, kun olen peiton kanssa auringossa. Sen valo saa vihreät ja keltaisen hehkumaan =)

      Poista
  5. Varmasti uusi omistaja ilahtuu kauniista, ihanasta hyvänmielen peitosta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Peittoa oli kyllä niin ihanaa virkata, että taidan vielä tehdä toisenkin, en nyt ihan vielä =)

      Poista
  6. Ihana Neiti Kevät, joka on niin nimensä veroinen. Tosi taidokas työ.
    Ja hyvän kohteen olet peitolle valinnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kosotäti ♥ Hieman mua harmittaa, etten osannut muuttaa siksak-kuviota siististi suoraksi reunaksi. Paikka paikoin peitossa on huomattavissa pientä kumparetta kun on sijoittanut kavennukset vääriin kohtiin. Mun tarvii kesän tullen virkkailla tiskirättejä pihakeinussa ja treenata tuota =)

      Poista
  7. Tuo sinun virkkaama peitto on aivan ihana!! Kiva blogi(kin) sinulla. Itse olen myös alkanut miettimään että joskos sitä alkaisi uudestaan vanhaa harrastusta eli bloggaamista...

    Mammamiau Instasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ihana Mammamiau ♥ Kiitos kehuista ♥ Mä suosittelen lämpimästi bloggaamista! Tämä on aivan ihanaa!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos Mira ♥ Mä olin tosi epävarma kuvion ja värien kanssa, kun en hallitse värejä niin hyvin kuin haluaisin. Muutaman kuvion jälkeen, levitin peiton lattialle ja mulla pääsi itku, kun huomasin että se mitä on suunnitellut, toimii ihan oikeasti! Mua vähän pelotti, että lopputulos on sekamelska =)

      Poista
  9. Ihana peitto ja mikä hienointa, teit noin suuren työn ilahduttaakseni vanhuksia. Arvostan todella paljon!

    VastaaPoista
  10. Aivan ihana! Tuohon Neiti kevääseen on ihana kääriytyä tai ottaa sen alla päivätorkut!

    VastaaPoista
  11. Aivan mahtava peitto! Takuulla onnellinen se, joka tuon lahjoituksen saa. :)

    VastaaPoista
  12. Kaunis peitto! Instassa tämän jo näinkin, mutta piti tulla tännekin vielä ihailemaan. ❤

    VastaaPoista
  13. Millä ohjeella olet tämän tehnyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on poimittu Otavan 1978 julkaisemasta Virkkauskirjasta (E.Turkis ja S.E. Dammann). Katso postaukseni Virkattua siksakkia. Siinä on kuva kirjan kannesta =)

      Poista
  14. Hei! Ihanan pirtsakka peitto! Oon tehnyt samantapaisen peiton mutta eri väreillä, käy kurkkaamassa osoitteessa http://lempipaivanitanaan.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Vasta huomasin kommenttisi, kun käyn läpi viime vuoden tapahtumia. Pitääkin tulla kurkkaan millaisen peiton teit =)

      Poista
  15. Moi, minä olen ihan aloittelija virkkauksessa, eli olisikohan tämä liian vaikea? Osaan tehdä jo pylväitä ja tietysti niitä ketjusilmukoita. Mistä voisin löytää tällaisen siksak-ohjeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan sitä voi kokeilla =) Siksakkiin et tarvitse muuta kuin pylväitä ja ketjusilmukoita. Lempipäiväni on tänään -blogista löysin linkin Dropsin ilmaiseen ohjeeseen. Linkki on tässä: (http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7091&cid=11)

      Jos siksak ei onnistu ja haluat tehdä torkkupeiton, niin englanninkielisessä Attic24 -blogissa on äärimmäisen kauniita raitapeittoja, joista ainakin osa on muistaakseni tehty pelkin pylväin. Postaukset on listattu sivuston oikeaan reunaan Tadah momentsin alle. Valitse sieltä blankets niin löydät peitot =) Onnea virkkausharrastukseen <3 Se on ihanaa <3

      Poista
  16. Moi, onpa kaunis peitto =)
    Mikä oli käyttämäsi koukun koko?
    Tilasin juuri itselleni Novitan Aalto puuvilla-akryylilankaaa, toivottavasti sopii tähän siksak-kuvioon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä käytin tässä muistaakseni nelosen koukkua. Mä en ole ikinä kokeillut Aalto-lankaa, mutta uskoisin, että siitä tulee varmasti ihanan pehmeä peitto, kun se ei kutita tai nipistele. Villalla tuppaa vähän olla sitä vikaa =)

      Poista
  17. Heipsan. Tulin ihastelemaan tätä jo vanhahkoa postausta, uteliaisuus hersäsi; kuinka virkkaat peiton siksak-reunat jotta saat niistä suorat?

    VastaaPoista