lauantai 15. huhtikuuta 2017

Heleniuksen verhoista Molla Millsin palloihin

"Onni on mielentila, asenne, ja jollei sitä opettele ja harjoittele tässä hetkessä, sitä ei koskaan koe."
- Maxwell Maltz.

 
Meillä on niin oudon näköistä, kun melkein kahdeksan vuotta ikkunassa roikkuneet Marimekon Kaivot vaihtuivat kirppikseltä löytämiini Heleniuksen Merivuokko verhoihin (Design Kaarina Kalliomäki). En halunnut saksia yli kaksimetrisiä Heleniuksen verhoja, vaan selvisin lyhentämisestä pelkillä käännöksillä. Verhojen alakäännökseen on piilotettu yli 30 senttiä kangasta ja yläosassa kuutisen senttiä. Ompelin verhojen yläreunaan nauhan, johon pujotetaan pienet koukut, joilla verhot roikkuvat verhotangossa. Näin minun ei tarvitse pelätä, että klipsut repivät reikiä verhokankaaseen. Verhojen hulpioreunan, johon on painettu valmistajan ja suunnittelijan tiedot, käänsin nurjalle puolelle ja silitin kiinni liimanauhalla. Näin verhojen reuna on siisti, eikä valkoinen hulpio näy aniliininpunaisista verhoista, mutta tarpeelliset kankaan tiedot ovat tallessa seuraaville sukupolville.


Samalla vaihdoin myös kirjastohuoneeseen verhot. Ne ovat Urjalan terveyskeskuksen vanhat verhot, jotka ostin muutama vuosi sitten huutokaupasta. Ne olivat hutiostojen hutiosto. En tarkistanut laatikkoa missä nämä olivat ja hetken mielijohteesta huusin itselleni kasan kankaita ja maksoin itseni niistä kipeäksi. Yritin myydä verhoja muutamaan kertaan, mutta ne eivät kelvanneet kenellekään. Nyt kun katson verhoja, voi miten olenkaan onnellinen, etten saanut näitä myytyä niitä. Ne sopivat niin hyvin kirjastohuoneeseen! Kangas on paikka paikoin haalistunut, mutta sitä ei näe ikkunassa. Pääsiäisen kunniaksi kiinnitin ikkunaan myös pikkuväen kanssa askarrellut tulppaanit. Mielestäni meillä on nyt niin viihtyisää!


Kaikki tuhat ja yksi lankakerää, jotka ostin alennusmyynnistä ovat siististi kaapissa ja uusi työ on jo koukulla. Virkkaan Molla Millsin toisen Virkkuri -kirjan pallotyynyä Dropsin Safranista. Pidän mallista ja kuviosta, mutta en osaa sanoa, että pidänkö valitsemistani väreistä. Haluan, että tyyny sopii värimaailmaltaan aikaisemmin virkkaamani tyynyn kanssa, mutta joku tässä nyt ei oikein ole kohdillaan (löydät tyynyn tämän linkin takaa). Lisäksi käsialani vetää oikealle, eikä ympyröistä tule pyöreitä. Taistelen itseni kanssa, etten alkaisi taas purkamaan. Kun työtä katsoo vähän kauempaa se näyttää aivan ihanalta, mutta tehdessä kuviota tulee sihrustettua niin läheltä, etten näe muuta kuin omat virheeni. Ehkä on viisainta virkata vielä pari kerrosta lisää ja nukkua yön yli ennen kuin teen hätiköityjä päätöksiä. Toisaalta tämän virkkaus on niin ihanaa, ettei pienet purkamiset haittaa! Aurinkoista pääsiäistä sinulle! Tavataan taas!



20 kommenttia:

  1. Taas niin siisti löytö, ei uskoisi miten kauniilta näyttävät ikkunassa nuo pinkit merivuokot! Ne käyvät teille just eikä melkein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Pidän verhoista itsekin <3 Mä en vain ymmärrä, miten niinkin yksinkertainen asia kuin verhojen lyhentäminen voi viedä näin kauan =)

      Poista
  2. Kauniit verhot ja tuo nojatuoli sekä virkattu tyynynpäällinen, tykkään. Mummulassa oli kaksi tuollaista nojatuolia, arpaonni ei vaan suosinut minua ja tuolit lähtivät serkkuni kotiin. Hiukan harmittaa, olin niin niistä haaveillut. No, hyvään kotiin pääsivät. Ja, voiko olla totta, noin siisti lankakaappi. Omaani ei voi muille näyttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Voi miten kurjaa kuulla <3 Toivotaan, että saisit tuolit vielä joskus. Meidän tuolit on kans mummolan peruja. Niiden kanssa samaa sarjaa oleva sohva on verhon takana kirjastohuoneessa. Verhoilutin sohvakaluston yli kymmenen vuotta sitten ja valitsin kankaaksi ihan tavallisen puuvillakankaan. Se ei kuitenkaan ole kestänyt elämää ja meillä on uusi verhoilu edessä. Näitä ennen pitää tosin verhoiluttaa muutama muu tuoli =)

      Poista
  3. Kodissasi on ihanan värikästä!! Ihmettelen niitä valko-harmaa-mustia,steriilejä koteja!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Viihdyn kodissamme =) Ainoa mitä toivon kotiimme on vähemmän tavaraa tai enemmän säilytystilaa. Olen taas tämän päivän kantanut tavaroita kaappiin ja ihmetellyt, että mistä näitä siunaantuu =)

      Poista
  4. Mukavan värikästä ja rauhallisen näköistä teillä. Ja ihanan siistiltä näyttää jälki työn alla olevassa käsityössäsi. Oikein hauskaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ihanaa kuulla, että meillä on rauhallisen näköistä =) Täällä nimittän asuu kaksi kovaäänistä lasta ja vielä isoäänisempi äiti =)

      Päädyin kokeileen, että jos saisin tehtyä tuon kauniin kuvion hieman eri tavoin, koska mua itseä pistää silmään se, että kuvio menee vinoon. Saas nähdä mitä tästä tulee =)

      Poista
  5. Upeat verhot! Ihan eri näköistä nyt, vähän boheemi tunnelma. Mutta sopivat kuin nenä päähän. (: Kivalta näyttää myös virkkuutyö. Iloista pääsiäisaikaa sinulle myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Nuo verhot ovat kyl kivat ja miten hassua onkaan se, että niiden pariksi sopivat sellaiset verhot, joista olen yrittänyt päästä monet kerrat eroon =)

      Poista
  6. Mielettömät verhot, niin hehkuvat ja upeat väritkin ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Nämä olivat kyl aika napakymppilöytö ja miten onnellinen olenkaan, että ostin nämä. Löysin nimittäin kerran aikaisemmin Marimekon Hunni -verhot ja jätin ostamatta ne parin langan nousun takia. Siitä on varmaan jo kaksi vuotta ja se harmittaa vieläkin niin vietävästi!

      Poista
  7. Ihanan energiset ja värikylläiset verhot! Mun silmään kaikki sun käsityöt on mielettömän hienoja, en tuostakaan osaisi nähdä kuin kauniit värit ja kivan tekstuurin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä olen kans tehdessä tykästynyt näihin pallotyynyn väreihin. Aluksi ne eivät jostain syystä miellyttäneet silmää, mutta nyt pidän niistä =) Mulle tulee mieleen tuosta värikuviosta saturnuksen renkaat vaikka värit eivät ole samat =)

      Poista
  8. Ihanalta näyttää. Silmäni osui heti kauniiseen lanka järjestykseen =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mun lankakaappi on kaunista katsella, mutta maailman epäkäytännöllisin. Joka kerta kun tarvitsen sieltä jotain, saan tuhat ja yksi lankakerää syliini. Varmaan sanomattakin selvää, etten joka kerta jaksa järjestellä lankoja siististä =)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos =) Sitä tosiaan piisaa =) Se on muuten jännä juttu, miten paljon verhot vaikuttavat huoneen tunnelmaan. Mä pidän kyl valtavasti meidän "uusista" verhoista ja siitä hehkusta, minkä ne tuovat huoneeseen =)

      Poista
  10. Kaunis, viihtyisän näköinen ja persoonallinen koti teillä. Noi verhot on kyllä tosi kauniit<3 Ja ihanasti esillä nuo lankakerät, ovat vähän niin kuin osa sisustusta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä olen iloinnut verhoista kyl monesti ja siunaillut, että miksi niiden lyhentäminen kesti näin kauan. Haluaisin vielä kutoa verhoihin sopivat matot ja yritin värjätä sitä varten lankoja, mutta en ihan onnistunut saamaan noin vahvoja värejä. Pitää harjoitella lisää =)

      Lankakerät on kyl kauniit kaaapissa, mutta tämä on todella epäkäytännöllinen säilytystapa. Mä olen sortunut alennusmyynneissä niin pahasti, että lankoja on jo kahdessa rivissä enkä enää edes muista, mitä värejä takaa löytyy =) Tarvitsen ihan selvästi isomman lankakaapin =)

      Poista