keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kolme kysymystä Molla Mills

 


Olen seurannut Molla Millsin uraa jo vähän aikaa ja ihastellut hänen töitään. Kuullessani, että Molla on vierailulla paikallisessa lankakaupassa, oli itsestään selvää että lähdin tapaamaan häntä. Hieman arkailin kysyä häneltä haastattelua, mutta ilokseni hän suostui ja nyt saan julkaista sen teille. Hieman tunteeni vaihtelevat innostuksen ja kauhun välimaastossa, mutta yritän selvitä tästä kunnialla.

Minulla oli Toikaan lähtiessä mielessäni vain kolme kysymystä, mutta keskustellessa kysymys seurasi toistaan ja huomaamattani istuin Molla Millsin seurassa yli kolme tuntia. Minusta oli mielenkiintoista kuulla kuinka kahden Virkkuri-kirjan kirjoittajasta on tullut se, mitä hän tänä päivänä on. Virkkureita löytyy jo neljällä eri kielellä ja lisää käännöksiä on tulossa. Molla kirjoittaa Suureen Käsityölehteen kolumnia ja blogia. Sen lisäksi hän pitää käsityöpajoja, tekee kirjastovisiittejä ja vierailuja lankakaupoissa. Molla Mills on käsityömaailman kuuma nimi, joka halutaan kaikkialle. Hän tekee pitkiä päiviä kiertäen Suomea, hänen työnsä on jatkuvaa luovaa työskentelyä ja virkkausta - ihan joka päivä. Mutta kuinka kaikki alkoi?

Kuinka Molla Millsistä tuli Molla Mills?

- Molla Mills on ollut työnimenäni jo pitkään, kouluajoilta asti. Olen tehnyt erilaisia käsitöitä koko ikäni, mutta yliopistossa minulle valkeni, että virkkaus on se minun juttuni. Ennen kuin aloin kirjoittaa ohjeita, myin virkkaustöitäni. Ensimmäinen Virkkuri on maisterin työni ja saatuani sille kustantajan, alkoi kirjailijan urani. Virkkauksen ohella yhä ompelen ja teen usein vaatteeni itse.

Mitä nyt? Mitä on työn alla?

- Huhtikuussa Formelta tulee myyntiin suunnittelemiani mattoja. Ensi viikolla aloitamme kolmannen Virkkuri-kirjan kuvaamisen ja käteni on sen takia täynnä työtä. Kirjan olisi tarkoitus tulla ulos ensi syksynä ja aikataulu on tiukka. Kesken minulla on tällä hetkellä n. 50 virkkuutyötä, joista 35 tulee uuteen kirjaan. Työstän koko ajan ideoita, teen luonnoksia, kokeilen eri värikuvioita ja puran. Tämäkin käsissäni tekeillä oleva kassikokeilu menee kohta purkuun.

Mitä seuraavaksi?

- Pidän tauon. Haluaisin matkustella ja kiertää Etelä-Amerikassa ja Aasiassa tutustuen eri maiden käsityökulttuureihin. Neljäs Virkkuri on jo suunnitteilla ja ideoita olisi moneen muuhun. Haluaisin tehdä kymmenen kirjan sarjan, mutta tässä välissä olisi mukavaa tehdä jotain ihan muuta.


Lämmin ja sydämellinen kiitos Mollalle haastattelusta. Oli hienoa tavata ja kuulla urastasi.


8 kommenttia:

 1. Minnuu on syyhyttänyt jo pitkään hankkia jompi kumpi noista Mollan kirjoista, haluisin päästä kokeilemaan muun muassa tuota optista (?) virkkausta. Ihania kasseja saa sillä tekniikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut kans pitkään nämä toivelistalla ja nyt ostin sen toisen. Mä luulen, et jonkin kassin mäkin aion tehdä, mutta ensin haluan tutustua kirjaan ihan rauhassa =) Mä en ole ikinä kirjovirkannut, joten ensin on opeteltava se taito =)

   Poista
 2. Kiva lukea tekemästäsi haastattelusta. Millainen Molla Mills oli ihmisenä, helposti lähestyttävä, ujo vai kova puhumaan? Minusta kun hän näyttää sellaiselta ujolta, vähän aralta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Molla Mills oli aivan ihastuttava. Jännitin niin paljon haastattelua, et meinasin jättää sen kokonaan tekemättä. Hän oli kuitenkin niin ystävällisen ja lempeän oloinen, että uskaltauduin kysymään siihen luvan =)

   Poista
 3. Helloo Johanna, kiitos ihanasta postista! Oli kiva tutustua sinuun, ja saa toki tulla juttelemaan muulloinkin!! Tuohon ylläolevaan kommenttiin sanoisin, että jos olisin arka, en tekisi tätä työtä. :)

  Terkut, Molla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ja kiitos, että jaksoit vastailla kolme tuntia kysymyksiini! Mä tuun nykiin hihasta, jos näen sut jossain =)

   Pitää varmasti paikkansa. Joudut työssäsi olemaan niin paljon erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, ettei siinä arkana pärjäis =)

   Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 4. Molla on niin viehättävä ja aito, pursuaa iloa ja ideoita.

  VastaaPoista